Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Koraljna zvončika - Heuchera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Koraljna zvončika - Heuchera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 30>
Korisnik
Poruka
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 20:11
makk fala, ma nisam stigla prekopati dio vrta u koji bi ih posadila - trebam očistiti od korova i povaditi kamenje, a sada ne mogu zbog bebe
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 20:50
Natalija,svaka čast koliko imaš hauchera,bit će to jako lijepo za vidjeti kad ih posadiš van i one se razrastu.Tongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 13:54
natalija zgodno si to postavilaThumbs%20Up
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 20:11
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Curke, nemojte potcjenjivati koraljne zvončiće. Zašto bi ih zaštićivala? Pa one su najljepši ukras po zimi kad drugog cvijeća nema. Kako se smrznu tako će se i odmrznuti. Jedino je H. pulchella nešto osjetljivija, no i ona prezimljava na kontinentu. 

HVALA BAKA BEA!
Danas cijeli dam pratim što će biti sa mojin koraljnim zvončicama,Listam i čitam ,kada pročitam gornji post.Clap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2012 u 00:41
Imam jednu jedinu heucheru (do sad sam ga zvala koraljni zvončić jer mu nisam drugo ime znala) tamno crvenu. Živi ispod lješnjaka jer su mi rekli da mora biti u hladu, a ja hlada jako malo imam u svom vrtu. Sad mi je heuchera nekak narasla i nije više tako lijepa ko što je bila pa sam potražila jel ima tema s tom biljčicom i da vidim jel ima kakav savjet za to.
Našla ja temu heuchera, tražim ono kaj me zanima, kad tamo, doznam da ima puuuuuuuuuno različitih biljčica iz te porodice, a ne znam koja mi je ljepša od koje. Mislim da bum odjurila uskoro k Baki Bei sad kad vidim da h. mogu živjeti na suncu. Hvala svima koji su pisali u ovoj temi, a najviše Baki Bei.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2012 u 04:49
Lijepo je početi dan sa spoznajom da su ti se našim nadahnutim pisanijama "proširili vidici" LOL Anabistrica. Ništa nisi pogriješila što si svoj koraljni zvončić tako zvala, to mu i je hrvatski naziv. Kao i kod svih trajnica, kad izgubi ljepotu razdijeli se na nekoliko primjeraka i ponovno zakorijeni, kako se baviš trajnicama već sigurno znaš kako. Veselim se dolasku i cvjetnim razgovorima Smile
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2012 u 07:08
moje heuchere iz kolaža su se dobrano ofucale ovu zimu, ne samo da su im hladnoća, vjetar, snijeg... uništili listove, nego su i isplivale
morati ću ih opet vaditi iz tegla i ukopati dublje, a mislila sam da sam mirna za ovu sezonu

nedavno sam naišla na ovu ljepoticu, pošto nema teme o njima staviti ću sliku ovdje, tiarela

i njen cvijet izbliza

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2012 u 08:54
Heuhere u Aleji koraljnih zvončića sasvim dobro podnijele -16 °C bez zaštite, što je bilo za očekivati. No pokraj njih cijeli sandučić u  lončićima promjera 8 cm, s minimalno zemlje, ništa se ne razlikuju od onih posađenih u zemlji iako su se dobro smrznule. Kako je kasnije padao snijeg pa se i topio, bile su poprilično natopljene. Normalna je pojava, mi na kopnu to dobro znademo, da se biljke od smrzavanja malo nadignu, pa ih treba lagano potisnuti u tlo i dodati komposta ili zemlje oko njih.
Natalija ne znam što da ti kažem o klimi i preživljavanju heuhera na buri. To što im je bura počupala lišće ništa ne znači. U nekim engleskim katalozima čak savjetuju da se staro lišće potpuno odreže, no meni se to čini previše posla. S prvim zrakama sunca novo lišće brzo preraste ono staro.
Dobro si primijetila da je rascvjetana ljepotica pjenica (Tiarella). I ona prezimljava u mom vrtu bez zaštite, a kako se ponaša na moru mogu ti reći naše Riječanke iz vlastitog iskustva.   
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 06:17
ova tiarella sa slika gore mi uljepša dan, čim izađem iz kuće, banem na nju, prekrasna je

heuchere se nakon zime i odrezanih listova, odlično drže, listaju, koja više, koja manje, a neke su već razvile i pupoljke
veseli me iščekivanje cvjetova

sad mi je najzanimljivija ova, jako mi se sviđa ovaj crvenkasti rub na novim listovima, nažalost, ne znam naziv

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 08:53
Natalija drago mi je da su tvoje heuhere i tiarele preživjele zimu. Jesi li primijetila koje čudesne mijene tijekom godine prolaze, pogledaj  stari list desno, da ih ne poznam rekla bih da je to neki novi križanac. Stvarno je lijep.  
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 08:56
Ma gdje nadete sve te nepoznate prekrasne heuchere!? Ova sa crvenim rubom je fantasticna! :) Ali imam i ja moje nove krizance koje cu vam pokazati kada izbace nove listove ;)
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 21:03
s obzirom da vidim da su na biljčici stari listovi drugačiji od novih opet ja sa glupim pitanjem ..dakle šta uzimam za orijentaciju kod prepoznavanja stari ili novi list?
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 21:09
i jedno i drugo je vazno kod heuchera sa obojanim listovima. Ima sorti, vecinom zelenih listova, koje se uzgajaju radi cvijetova.
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 22:25
Nije neobicno kad se ja cudim svim tim heucherama, do sad sam znala za crvenu i zelenu, a kad ono.....te sa rubovima, te sa zilicama, pa srebrena i ko zna kakve sve jos, ali kad se Dado cudi. I onda ce sigurno izvuci na sunce neku h. koju jos nismo vidjeli.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 06:46
Prekrasne i izdržljive biljkice.Clap
Volim ih ,pa i ja kao RS,nadam se da će i moje biti ove godine spremne za sl
ikanjeWink

Naravno zahvaljujući BB i Viridarivmu!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 09:12
jesu Belina, imaš ih na mojoj temi friško poslikane.

Ovim mojim heucherama na balkonu prošlih sam godina redovito  rezala stare listove, imam jedne male škarice za tu operaciju.

Natalija, tvoja heuchera je predivna!
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 11:33
I moje su sve uspjesno prezimile i na -23 :)
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 11:41
Natalija, ova tvoja je predivna!
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 13:10
Da odgovorim i ujedno se ispričam jednoj našoj forumašici jer sam rekla da nemam "Palace Purple". Naravno kad su potjerale mlado lišće vidjela sam koje su te. Eto i odgovora, orijentiram se po mladom lišću, a ne zimskom. Od svih posađenih samo je jedna oštećena hladnoćom, malo ofucana ali živa. Narančastima mlade listove u proljeće malo ošteti sunce, nemaju klorofila, pa bi im odgovaralo malo polusjene, ali nek se prilagode, nemam prostora. Zelenolisne, crvenih i bijelih cvjetova, već imaju cvjetne pupove, kao i pjegava, zelenožuta. Negdje sam pročitala da se zove "Herkules", Dado nemoj me držati za riječ, proguglaj pa javi jesam li pogriješila. 
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 23:34

Evo moje karamelizirane

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 30>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.