Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 34> |
Korisnik | |
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
onda ti je od sunca vjerovatno
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Najvjerojatnije da jeste pogotovo,ako su naglo bile izložene suncu.Nadam se da si vidjela moje dracene i kod mene se suše,ali samo vrhovi i to me neuznemirava jer sam čuo da je to normalno.
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Jedna od mojih
Dracena compacta ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Lora ljepa ti je dracena imam i ja takvu,ali mi sporo raste.Koliko je tvoja stara?Moja je negdje oko godine i ima nekih 5cm.
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Vrlo sporo raste, moja ima sigurno desetak godina.....
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Da, bilo je komad stabla ali je propalo pa sam spasila ovaj dio koji jako sporo raste.
|
|
|
|
![]() |
|
Milice evo ovaj moj je u vodi i dobro se drži ima već godinu dana.Pustio je korjenje,ali iz iskustva znam kad ga posadim da uspori s rastom pa ću ga zato još držati u vodi.
|
|
![]() |
|
frances ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
cure, imam dracenu dermensis i vec godinama jako lijepo cavte, bujna je prepuna listova, prije nekih godinu dana na sredini biljke listovi su se poceli susiti kod stabljike, u korijenu, a nerijetko se po tim listovima javljaju suha smeđa područja, manja ili veca. iznad tog sredisnjeg dijela biljka opet lijepo cvate. jutros sam skinula 12 listova, bojim se da sam jako pogrijesila jer je sad u sredisnjem dijelu gola stabljika, znam da tu nece vise narasti lisce. Imam slike, ali ne razumijem kako uploadati sliku(opcije my link, my web koje mi se nude ne razumijem). oprostite ako brljavim, ali ne snalazim se. Hvala unaprijed!
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
[COLOR=#ff0000 size=7">ovdje[/COLOR">
Pokušaj otvoriti ovo, tu su upute.Polako i pažljivo gledaj i naučit ćeš kao i ja. |
|
|
|
![]() |
|
frances ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
hvala ti najljepsa, idem odmah postaviti slike svoje dracene i našeg problema
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() evo tu je biljka i taj sredisnji dio na kojem sam maknula skoro 10 listova, sve zajedno 12, bojim se da sam pogrijesila jer vise tu nece narasti, a zanima me jesam li trebala to odstraniti ili ostaviti i bi li joj ista naskodilo da sam ih ostavila?sad cu jos uploadati fotku dijela stabljike gdje su bili ti smeđi listovi. jel zna netko sto je to?napominjem u gornjem i najdonjem dijelu ona je potpuno u redu. hvala unaprijed
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Vidim da si uspjela staviti slike. Da li možda previše zalijevaš? Ne valja im dodavati previše vode, to je moje iskustvo.
|
|
|
|
![]() |
|
da, uspjela sam, hvala ti
![]() |
|
![]() |
|
Ne bih ti mogla točno reći, zalijevam po potrebi i to ne puno.Ja sam ove godine počela prskati po lišću svaki treći dan otprilike malom špricom i to običnom vodom, sobne temperature.Prihranjujem u 3 tjedna jednom( otprilike) nekim gnojivom za cvijeće - univerzalnim. Ako se koji list razboli, počne sušiti, obično odozdo, odrežem ga kada je potpuno suh.Nisam ti ja baš neki stručnjak za to, možda netko zna više pa bi bilo dobro da kaže svoje iskustvo.
|
|
|
|
![]() |
|
ja je tuširam kratkim i skroz skroz mlakim tušem i onda pustim da se posusi na zraku, nikako da kupim prskalicu, trebam stvarno. to gnojivo koje koristis je tekuce?koliko ga stavljas?ti znaci odrezez list kad je skroz suh, pa nekako mi se i cinilo da cupam te listove bez potrebe, jedva sam ih skinula. hvala ti puno milice!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |