Surfinija - Surfinia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 46> |
Korisnik | |
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mozes u istu zemlju (ako zelis da ustedis zemlju), ali onda moras zemlju izvaditi iz zardinjere/saksije, i staviti u siroki pleh i u rerni na oko 60 stepeni oko 1h je moras dezinficirati (tako da ako ima neke viroze ili bakterije toplota to unisti). A one zardinjere i saksije iz koje si zemlju izvadila obavezno dezinfikuj. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Kuhača ja ne bih riskirala, ali ako baš hoćeš evo jednog savjeta od moje mama. Zemlju dobro naprašti nepitroidom, dobro izmješati ostavit 24 sata i to u loncima u kojima je . Nakon toga dobro zaliti kuhanom vodom znači da voda mora ključati. Čekati 24 sata da se ohladi i onda saditi. Sretno!
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Matko ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
naravno da ima, osim ako nije bilo neko bakterisko oboljenje koje bi moglo ostati u zemlji . tako da treba odluciti sta je bilo sa surfinijama ukoliko ih je ubila sama voda,lose vrijeme i sl. onda nije problem |
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
![]() |
|
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Morena,divne su ti ....kako efektno deluje beo zid,bele saksije i jarke surfinije
![]() |
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Josipovac,Osijek
|
|
![]() |
|
kuhača ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Hvala svima na savjetima.Imala bi još jedno pitanje budući da su mi sada surfinije propale u potpunosti; ima li smisla u istu zemlju posaditi drugo cvijeće npr. viseće pelargonije?
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
viridarivm....hvala...i ja sam zadovoljna samo sam ocekivala da ce do sada vise spustiti u duzinu.
|
|
![]() |
|
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Morena,divna ti je kombinacija boja,lepe zdrave bilke,bas mi se dopadaju
![]() |
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Josipovac,Osijek
|
|
![]() |
|
BlackSwan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
Hvalaaaa |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
mogu se do mraza a mogu da se uopce ne pinciraju....
stvar pinciranja nije nista nužno kod ssurfinije ili bilo koje druge biljke. pinciranjem se mjenja habitus biljke. tj. njegov oblik ili forma. tako možemo dobiti gustu, nižu biljku ili pak jednu dugacku granu i visoku biljku. tako da surfinije prestanite pincirati onda kada ona stvori željenu masu grana. i pustite da mladi izbojci poteraju i da dobijete i dovoljnu dužinu biljke. |
|
![]() |
|
BlackSwan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
Do kada se mogu pincirati surfinije??? Postoji li neka granica kad se prestaje?????
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Treba kupovati u poljoapotekama, bar je to moje iskustvo, malo jesu skuplje. Ja kupujem klisman ( nekako tako se zove)ali najveći je problem ako zarazu doneseš iz uzgoja. Tada odu sve bez obzira na kvalitetu zemlje. Sadnice kupujem u Agroplantu nekako imam najmanje problema s njihovim uzgojem
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Slazem se...da je uzrok zemlja...ja sam dvije posadila u jednu zemlju i ok su, a dvije u drugu...gdje rastu jako usporeno. Takoder bi voljela znati koja je najidealnija zemlja za njih. |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |