Zadar u slikama |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 34> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lijepe noćne slike okićenog Zadra
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Konzervatorski zavod u centru grada kraj crkve sv.Šime.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Kiki-ko hvala na opisu, drago mi je da si to napisala jer me je to podsjetilo na pokojnog prijatelja koji je
radio u konzervatorskom zavodu u Splitu, a inače je puno puta dolazio tu, a i žena mu je zadranka. Slike su odlične i ambijent na njima super. |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Imala sam "u mišu" ovu fotkicu sa kakijem pa kažem s obzirom da je na njoj i jedna talijanska vila koje obožavam,kažem da je iskrcam ovdje.
Inače vile su skoncentrirane uz more u potezu od jedno 300 metara.Dobra vijest je da se svake godine sredi bar jedna.Ove godine su se dvije renovirale.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Luka pred neveru.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Fotografije su odlične, a nebo nad lukom koliko god je fascinantno toliko i zastrašujuće.Brodovi su skupljeni jedan uz drugog kao da govore"daj brrr ugrije me malo" "zagrli me strah me je od nadolazeče nevere"
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Uvijek uloviš krasne detelje! Bravo za reportažu!
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Kiki.Ko?
Uvijek me očaraš slikama. Poviješću izgradnje mosta, predivnom lukom ili noćnim slikama okićenog Zadra. A šparuga, kako ono, lisičji rep, pa još na prozoru sa prušijanimi - super je! Puno lipih pozdrava ![]() |
|
![]() |
|
Pretpostavljam da su prušijani grilje,škure.I danas sam nešto naučila.
|
|
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Mi Jakovari (Jadranovo), Omišljani nas zovu Gorinci (došli od gora - s kopna, neznan ni napisat ![]() rečemo za škure i prušijane, tako mi je govorela pok. nona. Jadanput san va štubištu zgrade srela susedu i govori da "gre klast robu", a to znači da gre stavit sušit robu. I ja još učin. Pogotovo sad kad iman Vas, CIF-ovce, sa svih stran. Puno pozdrava iz Omišlja. |
|
![]() |
|
Vatromet nije bio toliko bogat i gust da bi se mogli napraviti dobri snimci.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ovom staklenom pokrovu na bunaru sam dala godinu dana.Nije izdržao niti toliko.Poruka nadležnima:Zašto se preseravate i pravite fini u gradu koji voli uništavati sve svoje vrijednosti?Zašto se pravite nobl kad znate da smo prokleti balkanci (čast izuzecima)?
Da postoji peticija za stavljanje 10 kamera u svaku ulicu odma bi je potpisala.Kazne za vandale rigorozne.Roditelji plačaju štetu ODMAH!Ako nemaju,OVRHA ODMAH!!!Djeca u lancima uz čuvare čiste grad i grafite.
Znam da je nacistički rigorozno,ali da vidite kako za čas nebi bilo niti vandalizma niti djece u lancima.
Mislim da nisu zakazali roditelji koliko škola.Umjesto nepotrebnih stvari kao aritmetika,trigonometrija,sinus,kosinus,trebali bi ih učiti za život korisnim stvarima.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Vjerujem da će u novouvođenom predmetu građanski odgoj djeca nešto i naučiti, ali ostaje generacija roditelja, koja nije ništa bolja.
Inače ova zadnja slika ti je prekrasna.Prava razgledica "Pozdrav s mora!"
![]() |
|
![]() |
|
Sada će me neko razapeti ali odgovorno tvrdim (ne samo ja) i živi sam svjedok,bar u mom gradu,da su nas nakon ovoga rata izbjeglice i prognanici koji su došli i dijelom ostali što se tiče kulture bacili 100 godina u nazad.Kao i uvijek čast izuzecima.
Da malo ilustriram.Puno puta sam vodila psa kod veterinara na šivanje jer su kroz prozor iz zgrade bacali humanitarne konzerve i boce.Ili oko hotela koji im je ukazao gostoprimstvo su naložili klupe i parkete da bi mogli ispeći kokoš(Punta Skala,Petrčane).
|
|
|
|
![]() |
|
NOĆ MUZEJA
Muzej antičkog stakla
Nemam baš puno fotki jer sam bila i slikala prošle godine.Zato sam iz medija posudila neke nove zanimljivosti.
Prezentacija izrade staklenih perli zaposlenice muzeja i umjetnice Antonije Gospić.Ona je od kćerinog rođaka žena i moja prva susjeda.Plakat joj je napravio muž koji je poznati fotograf.
![]() ![]() I izložba njenog i replika antičkog nakita.
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |