Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 41> |
Korisnik | |
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala Olja.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Gricka ne brini....
ako su im uvijeti dobri "božičnjaci" cvatu dva puta na godinu... otprilike svakig 6 mjeseci.... meni već 3 godine za redom cvatu između 11 i 1 mjeseca i sada oko 5-6 mjeseca... drži im dobre uvijete, malo dohrane svako toliko i sve 5 sa njima... ![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Hvala Brbe. Već sam se pitala gdje si. Već dugo nema tvojih postova.
![]() |
|
![]() |
|
Ovo je vrijeme kada trebaju mirovati, a ja sam za kirvaj dobila jedan nabildani koji je pun cvjetova, dva su se potpuno otvorila:
![]() |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Pozdrav svima, ja sam svoj kupila prosle god i sve je ok, drzim ga u kupatilu na malom prozoru s mutnim staklom a sad su pupovi se tek poceli nadzirat a zemlja mu je jako suha pa me zanima dal da mu sad vec pojacam vlazenje i prihranu ili jos ne?
|
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Moj je isto sav u pupovima, on je više predbožični
![]() , cvate svake godine u ovo vrijeme i onda još jednom u četvrtom uvijek oko rođendana moje djece pa mi je posebno drag |
|
klasa optimista
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Dobro jutro forumaši!
Šaljem vam jedan primjerak zigo-cactusa. Ovaj cvate i u proljeće. Dali je moja ocjena ID ovog kaktusa točna, ako nije javite mi koji je to kaktus? ![]() Pozdrav..............schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Schumy,to nije zygocactus,to je rhipsalidopsis,uskršnji kaktus.Pogledaj razliku u cvijetovima,a i vrijeme cvatnje.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Zato sam vas i pitao za raspoznavanje, hvala na obavijesti! Kako ti se sviđa? Ovaj tip kaktusa nikako ne mogu zadržati više od 2÷3 mjeseca "na životu", vjerojatno mu ne paše sastav zemlje koji mu ja izmješam.... ![]() Puno hvala mali kaktus, pozdrav...............schumy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
A zašto ne možeš održati kaktus na životu,pa to nisu uopće osjetljivi kaktusi,ja te kaktuse sadim čak u običnu zemlju za cvijeće.
Kaktus ti je jako lijep,bilo bi šteta da ti ode.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Stvarno neznam, možda me taj tip kaktusa "ne voli", zaista je tako.... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
niti ja nemogu održat taj kaktus,on je jedini koji me ne voli..već dva put sam pokušala al nije išlo,evo sad opet imam pelcer treća sreća...nadam se |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
evo još jedne koja nema ruku za ovu biljku
imala sam ga par puta, ali nikako da nađemo zajednički jezik bude ok neko vrijeme, jednom je čak bi pun pupoljaka..., i onda jednostavno klone ne možemo sve imati, zar ne?! |
|
![]() |
|
Evo vidiš malli kaktus, nisam ja jedini! Što više razmišljam o tome problemu to više
dolazim do zaključka da je "štos" u ritmu zalijevanja ove biljke. Naime uočio
sam da nekom kaktusima paše a nekima ne naša vod "iz špine". |
|
|
|
![]() |
|
Bodljica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 16 |
Pozdrav svima!Imam jedno malo priglupo pitanje, ali meni bitno... ovako posadila dam 4 pelcera (nadam se) božičnog kaktusa prije 20-tak dana u zemlju za cvijeće pomiješanu sa pijeskom i samo malo zalila s vodom no čini mi se da su nekako klonuli pa sad ne znam što sam krivo napravila?...Naviknula sam da kaktusi "stoje" u zraku, pa ne znam da li je to normalna pojava i ima li nade za njih ili da ponovno maznem pelcere i krenem ispočetka...
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Samo ih pusti, primit će se ti pelceri.
Nama je naš najveći prije mjesec dana skoro poginuo od viška vode. Na vrijeme smo intervenirali, promijenili lošu, mokru zemlju i sad se jadan, sav smežuran oporavlja.Nažalost preskoćit će cvatnju dok se ne oporavi.Ostali su svi već puni pupova, očekujemo ih u cvatu kroz neko vrijeme. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Kvaka je samo u prekomjernom zalijevanju
![]() ![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Bodljica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 16 |
Hvala Klimatis & Gricka... pripazit ću ubuduće!
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Kad sam vidjela da se nešto događa sa našim kapitalcem, istresla sam zemlju van iz tegle i ostavila ga da se posuši korjenje par dana. Stavila ga u novu teglu u suhu zemlju i nisam ga neko vrijeme zalijevala. Sad sam pošto je unutra pomalo počela. Ali on još ne izgleda dobro. Sav se smežurao, objesio i sad ne znam što ću.
A sve zbog previše vlage i moje nepažnje. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ja sam nova na forumu. Jako volim cvijeće, a često mi kažu da mi se primi i kad naopačke posadim. Volim cvijeće, ali i ono mene. Božićni kaktus osobita je priča. Imam jedan veliki, star oko 5 godina. Kad mi ga poklonila moja mama imao je par članaka i dva tri listića. Nisam mu poklanjala nikakvu posebnu pažnju. Samo sam mu svake 2 godine promijenila posudu i zemlju, zalijevala kad bih stigla, prihranjivala samo ljeti i to običnim gnojivom za ljetne cvijetnice, a on bi ne za to malo truda obilato nagradio s bezbroj crvenih cvjetova. Smješten je u ostakljenoj lođi i nikad ga nitko ne miče osim kad se briše prašina. Danas sam se obradovala kad sam primjetila da je počeo stvarati pupove. Rado bih ga unijela u boravak da ga gledam, ali ne upravo iz navedenih razloga. Kad sam bila mala imala ga moja baka i oni su ga u Bosni zvali "Ne diraj me". Meni baš to bilo simpatično, zašto da ga ne diram, tada mi je ona ispričala priču o opadanju pupoljaka. Zato savjetujem, smjestite ga na stalno mjesto gdje neće smetati, dajte mu malo vode i ljubavi, a on će znati uzvratiti. I još nešto, ako se dogodi da mu otpadne jedan list ili par članaka ja to odmah zabodem u zemlju uz bilo koji cvijet i za par meseci imam lijep poklon za moje prijateljice. Surta ću napraviti novu foto pa ću vam ga pokazati.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |