Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 134> |
Korisnik | ||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pratim pažljivo tvoje bodljiće i sve više razmišljam nabaviti poneki primjerak. Nemam nekog iskustva s njima, ali trudim se naučiti više o njima prije nego što se i u tu avanturu upustim
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
Jedva čekam novi dan da vidim još lijepih kaktusića! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Schumy,ja sam jedva našla gymnocalycium hybopleurum,stvarno misliš da je ovaj moj taj?Reci mi gdje obavljaš ID kaktusa,na kojim stranicama.Ja ipak gledam one češće vrste.
Mogla sam se misliti da živiš u Istri,da je jedno od najljepših mjesta za živjeti,istina je.Tvoji kaktusi dobivaju puno više sunca i topline,a i puno duže borave vani nego moji.Reci,da li sve kaktuse spremaš na zimovanje ili možda neke vrste ostavljaš vani sada preko zime?
Ovaj zadnji je neki notocactus,jel da?
![]() Lp
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
I ja ih pratim redovno bez komentara. Najčešće zato što me stvarno ostave bez riječi
![]() Onaj žuti mi je stvarno ![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Ja sam si danas nabavila 3 pikavca,ali na njima nije pisalo kako se zovu.Čim ih poslikam i stavim slikice na temu(naravno ne ovdje,jer tu su samo rascvjetani ljepotani),moliću lijepo vašu stručnu identifikaciju.Kao što sam već rekla ,totalno ste me začarali kaktusima.
![]() |
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
Kaktusiću, ja ti imam puuuuuno knjiga o kaktusima, kada god sam u Europi, (a i kod nas, samo rjeđe) kupim knjigu, vani su one tako česte i naletim na njih u svakoj knjižari koju posjetim. Kupujem knjige na talijanskom i na engleskom jeziku. Sve kaktuse unosim u "zimovnik" koji je u zbilji zimski vrt (staklena veranda, puno danjeg svijetla, hladna prostorija) i dijelom ulazni hodnik (mali atrij, polutopla prostorija, osrednje danje svjetlo). To je Baterija D, kaktusi kod kuće. Baterija F (kaktusi u firmi) nalaze se po unutarnjim klupčicama prozora u hodniku (puno danje svjetlo, hladna prostorija) i u mojoj kancelariji (puno danjeg svjetla, ujutro puno sunca, polutopla prostorija). Ovaj zadnji moj kaktus je notocactus bruiningii. Pozdrav.........schumy |
||
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
Evo, i nas je "strefilo" oblačno i južno (čitaj ružno) vrijeme, pa vam u ovo otužno jutro šaljem malo veselja koje se zove "bodljić" notocactus ottonis:
![]() ![]() ![]() Komentare molim!? Koji su vam ljepši žuti ili crveni??????? Pozdrav.......schumy |
||
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Dobro jutro,taman kad mislim da sam vidjela najljepši,dođe još ljepši.
Jučer sam se počastila s 3 kaktusića,stavila sam slike na kaktuse i njihova imena pa tko želi može ih doći pogledati i podijeliti sreču sa mnom. ![]() |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
||
![]() |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
schumy jedan ljepši od drugog, a koji mi je ljepši... ne bi se mogla odlučit, svaki je za sebe najljepši
evo jedne stare slike, mislim iz 2008., Chamaecereus silvestrii ![]() ovaj kaktus sam ostavila vani iduću zimu, u posudi vrtu i naravno da ga je vlaga i hladnoća uništila, a i nečije nemarne noge, toga, nažalost, kod mene uvijek ima poslije sam nabavila nove pelcere i sad čekam da me opet obraduje svojim cvjetovima |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Natalija, baš šteta za takvu ljepoticu. Ovaj tvoj Chamaecereus silvestrii je izgledao bajno,
![]() Može li tko dati popis barem 5 vrsta kaktusa koji tako obilno cvjetaju kao ovaj natalijin Chamaecereus silvestrii. Vidim da mi manjkaju takvi kaktusi u kolekciji. |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Schumy,svaki je kaktus lijep na svoj način,tako da ne mogu birati najljepši.
![]() Natalija,prekrasan je,šteta što ti je otišao.
![]() Pinus,parodie,gymnocaliciumi,reburie,astrophytumi,svi cvatu tako lijepo,tješi se,ni ja nemam još puno cvjetnih kaktusa,imat ćemo šta tražiti u sljedećoj godini.
![]() Dragi moji kaktusari,želim svima sretnu,cvjetnu i veselu Novu godinu.
![]() |
||
||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
i Tebi M. kaktus i svima ostalima također sretna i cvjetna kaktus 2012.godina
![]() |
||
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
||
![]() |
||
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
|
ja imam chamaecerus taj crveni ali imam i narandjasti i nedavno sam saznala da ima i zuti ali nemam ga nazalost...
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Sretna Vam 2012 god. !
Kod mene je još jedan problem. Kada bi ih vidio, bez da cvjetaju ne bi ih prepoznao. Kupio sam prošlu godinu jednu Aylostera -rebutiu u trenutku cvjetanja. Da nije cvjetala mislim da ju ne bi ni primijetio. Tara pogledaj ovdje, imaš ih svih mogućih boja. Evo pitanje za milion dolara. Kako prepoznati crveni od narančastog ili recimo žutog chamaecereus – a, u trenutku kada ne cvjeta. |
||
![]() |
||
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
|
ja ga nebi nikako prepoznala ... mozda ima šema al ja ju neznam....
imam i ljubicasti al to je camaelobivia ali ima isti cvijet samo ljubicasti... |
||
![]() |
||
|
sad tek vidim da ima i bijeli ...
|
||
![]() |
||
|
Ej Schumy,gdje si nestao,nisi ni jednu sliku stavio ove godine,a baš smo uživali u tvojim rascvjetalim kaktusima.
![]() |
||
||
![]() |
||
montokuc ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
|
Da li je ovo Opuntia vulgaris?
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |