Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2011 u 16:30
Pratim pažljivo tvoje bodljiće i sve više razmišljam nabaviti poneki primjerak. Nemam nekog iskustva s njima, ali trudim se naučiti više o njima prije nego što se i u tu avanturu upustimWink
Pratim svaki tvoj post, svaku novu fotkicu iz tvoje rascvetale kolekcijeThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2011 u 17:43
Originalno poslano od člana schumy schumy napisao:

Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Schumy,nemam više riječi pa evo ,prosudi sam što mislim, [IMG]smileys/emot147.gif" align="middle" /> [IMG]smileys/emot0.gif" align="middle" />
Monstera, ma ja sam tako sretan kada se netko veseli mome trudu da to riječima nemogu iskazati! Sutra ću poslati "novu partiju" fotića jer me je pomalo i sram to prečesto činiti bez ikakvih odgovora od vas sa foruma.A sutra je novi dan.....Pozdrav............schumy   [IMG]smileys/emot134.gif" align="absmiddle" alt="smile79" />

Jedva čekam novi dan da vidim još lijepih kaktusića!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2011 u 17:59
Schumy,ja sam jedva našla gymnocalycium hybopleurum,stvarno misliš da je ovaj moj taj?Reci mi gdje obavljaš ID kaktusa,na kojim stranicama.Ja ipak gledam one češće vrste.
Mogla sam se misliti da živiš u Istri,da je jedno od najljepših mjesta za živjeti,istina je.Tvoji kaktusi dobivaju puno više sunca i topline,a i puno duže borave vani nego moji.Reci,da li sve kaktuse spremaš na zimovanje ili možda neke vrste ostavljaš vani sada preko zime?
Ovaj zadnji je neki notocactus,jel da?Tongue

Lp

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2011 u 18:10
I ja ih pratim redovno bez komentara. Najčešće zato što me stvarno ostave bez riječi Wink

Onaj žuti mi je stvarno smile227
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2011 u 18:26
smile93smile93smile93 smile141
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2011 u 18:30
Ja sam si danas nabavila 3 pikavca,ali na njima nije pisalo kako se zovu.Čim ih poslikam i stavim slikice na temu(naravno ne ovdje,jer tu su samo rascvjetani ljepotani),moliću lijepo vašu stručnu identifikaciju.Kao što sam već rekla ,totalno ste me začarali kaktusima.smile169
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2011 u 07:28
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Schumy,ja sam jedva našla gymnocalycium hybopleurum,stvarno misliš da je ovaj moj taj?Reci mi gdje obavljaš ID kaktusa,na kojim stranicama.Ja ipak gledam one češće vrste.
Mogla sam se misliti da živiš u Istri,da je jedno od najljepših mjesta za živjeti,istina je.Tvoji kaktusi dobivaju puno više sunca i topline,a i puno duže borave vani nego moji.Reci,da li sve kaktuse spremaš na zimovanje ili možda neke vrste ostavljaš vani sada preko zime?
Ovaj zadnji je neki notocactus,jel da?Tongue

Lp

Kaktusiću, ja ti imam puuuuuno knjiga o kaktusima, kada god sam u Europi, (a i kod nas, samo rjeđe) kupim knjigu, vani su one tako česte i naletim na njih u svakoj knjižari koju posjetim. Kupujem knjige na talijanskom i na engleskom jeziku.
Sve kaktuse unosim u "zimovnik" koji je u zbilji zimski vrt (staklena veranda, puno danjeg svijetla, hladna prostorija) i dijelom ulazni hodnik (mali atrij, polutopla prostorija, osrednje danje svjetlo). To je Baterija D, kaktusi kod kuće. Baterija F (kaktusi u firmi) nalaze se po unutarnjim klupčicama prozora u hodniku (puno danje svjetlo, hladna prostorija) i u mojoj kancelariji (puno danjeg svjetla, ujutro puno sunca, polutopla prostorija).
Ovaj zadnji moj kaktus je notocactus bruiningii.
Pozdrav.........schumy

**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2011 u 08:49
Evo, i nas je "strefilo" oblačno i južno (čitaj ružno) vrijeme, pa vam u ovo otužno jutro šaljem malo veselja koje se zove "bodljić" notocactus ottonis:

Komentare molim!? Koji su vam ljepši žuti ili crveni???????
Pozdrav.......schumy

**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2011 u 09:04
Dobro jutro,taman kad mislim da sam vidjela najljepši,dođe još ljepši.
Jučer sam se počastila s 3 kaktusića,stavila sam slike na kaktuse i njihova imena pa tko želi može ih doći pogledati i podijeliti sreču sa mnom.smile99
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2011 u 10:19
Meni je crveni zakon!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Prosinac 2011 u 23:26
schumy jedan ljepši od drugog, a koji mi je ljepši... ne bi se mogla odlučit, svaki je za sebe najljepši

evo jedne stare slike, mislim iz 2008., Chamaecereus silvestrii

ovaj kaktus sam ostavila vani iduću zimu, u posudi vrtu i naravno da ga je vlaga i hladnoća uništila, a i nečije nemarne noge, toga, nažalost, kod mene uvijek ima

poslije sam nabavila nove pelcere i sad čekam da me opet obraduje svojim cvjetovima
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2011 u 09:36
Natalija, baš šteta za takvu ljepoticu. Ovaj tvoj Chamaecereus silvestrii je izgledao bajno,    krečem u potragu za njim.

Može li tko dati popis barem 5 vrsta kaktusa koji tako obilno cvjetaju kao ovaj natalijin Chamaecereus silvestrii. Vidim da mi manjkaju takvi kaktusi u kolekciji.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2011 u 11:26
Schumy,svaki je kaktus lijep na svoj način,tako da ne mogu birati najljepši.Tongue
Natalija,prekrasan je,šteta što ti je otišao.Tongue
Pinus,parodie,gymnocaliciumi,reburie,astrophytumi,svi cvatu tako lijepo,tješi se,ni ja nemam još puno cvjetnih kaktusa,imat ćemo šta tražiti u sljedećoj godini.Tongue
Dragi moji kaktusari,želim svima sretnu,cvjetnu i veselu Novu godinu.smile154
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2011 u 19:54
i Tebi M. kaktus i svima ostalima također sretna i cvjetna kaktus 2012.godinasmile167
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Siječanj 2012 u 21:16
ja imam chamaecerus taj crveni ali imam i narandjasti i nedavno sam saznala da ima i zuti ali nemam ga nazalost...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Siječanj 2012 u 21:48
Sretna Vam 2012 god. !

Kod mene je još jedan problem. Kada bi ih vidio, bez da cvjetaju ne bi ih prepoznao. Kupio sam prošlu godinu jednu Aylostera -rebutiu u trenutku cvjetanja. Da nije cvjetala mislim da ju ne bi ni primijetio.

Tara pogledaj ovdje, imaš ih svih mogućih boja. Evo pitanje za milion dolara. Kako prepoznati crveni od narančastog ili recimo žutog chamaecereus – a, u trenutku kada ne cvjeta.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Siječanj 2012 u 23:12
ja ga nebi nikako prepoznala ... mozda ima šema al ja ju neznam....

imam i ljubicasti al to je camaelobivia ali ima isti cvijet samo ljubicasti...

Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Siječanj 2012 u 23:13
sad tek vidim da ima i bijeli ...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2012 u 21:10
Ej Schumy,gdje si nestao,nisi ni jednu sliku stavio ove godine,a baš smo uživali u tvojim rascvjetalim kaktusima.Thumbs%20Down
Na vrh
montokuc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje montokuc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 09:35
Da li je ovo Opuntia vulgaris?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.