Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 43>
Korisnik
Poruka
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1263
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 14:47
Pozdrav društvo! Trebam vašu pomoć pri identifikaciji. Zahvaljujući vama,dobar dio mojih sukulenata napokon ima ime i prezime..... Ovi koji slijede, me još uvijek zbunjuju...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 14:50
1. ?              2. echevria agavoides?           3.?

Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 14:52

1. ?       2.?        3.?

4.?        5.?        6.?

Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 14:55

Mislim da je lijevo neka crassula,ali koja?

Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 14:56

Crassula ili kalanhoa?

Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 14:57

???????

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 16:38
1. echeveria   ...?

3. crassula muscosa

druga slika:

1. echeveria   ...?

2.  Pachyphytum amethystinum

3. Titanopsis vjerojatno calcarea

4. Echeveria purpusorum

5.  /

6. faucaria vjerojatno tuberculosa

treća slika: crassula undulatifolia

četvrta slika: Kalanchoe vjerojatno laciniata

peta slika: peperomia ferreyrae  ?

smile121

Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 17:44
Pinus, puuuuuno hvala!!!smile58
Pivce? OK, stiže!!!!

Na vrh
Bumbi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bumbi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 17:56
Originalno poslano od člana Fiki Fiki napisao:

Lijevo a.ciliars,desno cereus

Hvala Fiki ali ako bi ikako mogao dobiti i ostatak naziva... Cereus i kako jos ? Posto vidim da ima tih Cereusa poprilicno dosta :)
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 18:04
Miranda 5. Sedeveria letizia
Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2014 u 18:19
Originalno poslano od člana Camellia Camellia napisao:

Miranda 5. Sedeveria letizia

Hvala!smile78
Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 15:18
Veliki pozdrav!!!!!
Sorry, al moram vas opet malo gnjaviti... Danas sam se vratila kući s ovom ljepoticom.
Zna li netko kako se zove?

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 15:37
To ti je Aloe black gem.
Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 15:53
Camellia,veeeliko hvala na brzom odgovoru!!!smile79
Bojala sam se da je kvaliteta slike preloša..... Ali eto, tko zna-zna!
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2014 u 23:26
Originalno poslano od člana Bumbi Bumbi napisao:

Originalno poslano od člana Fiki Fiki napisao:

Lijevo a.ciliars,desno cereus

Hvala Fiki ali ako bi ikako mogao dobiti i ostatak naziva... Cereus i kako jos ? Posto vidim da ima tih Cereusa poprilicno dosta :)

pilocereus azureus 99 % 
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2014 u 23:38
Sve sto imam ja za reci je - da je sve jako lijepo !
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 18:46
Kako se ovaj zove, kupila sam ga u Kauflandu. Tražeći po netu, možda je ovo: Cleistocactus winteri cristata? Pinus sigurno zna

Rijeka

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 19:01
Mislim, da bi mogao biti neki Cleistocactus (Borzicactus) cristatne forme. Možda ne baš Winteri ali...

A svakako nema originalno cviječe.
Eksotika je kul
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 19:07
Majcka, da to sam i ja pročitala pa ako nema drugi naziv i nije ovaj koji sam ja našla biti će dovoljno da ostane naziv Cleistocactus (Borzicactus) crista za mene slabog poznavaoca kaktusa a sve veće ljubavi prema njima

Ovi cvjetići su umjetni ali su srasli sa kaktusom pa neznam dali da ih isčupam ili ne?

Hvala!
Rijeka

Na vrh
tekel View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tekel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 19:14
ma nisu srasli sad ih ljepe vručim silikonom,teško ih je skinuti a da se ne ošteti biljka
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.