Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 259260261262263 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 22:43
Mememe, toga se i bojim, nakon toliko pokusaja...sada iznenadenje! A bas je niknuo medu reznicama koji imaju minimalno svjetla...da sam barem prije pogledala unutra :(
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2013 u 00:22
Draga lela, teško da ćeš ga spasit od vječnih lovištaThumbs%20Down
Pokušaj ga pažljivo izvuć iz supstrata, samo pazi jer on ti ima samo jedan korijenčić koji ide u dubinu, a da bi njega iskopala mogla bi oštetit hibićThumbs%20Down što znaći dvostruki rizik.
Na tebi je odluka.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2013 u 07:01
E drage moje sada mi je dosao poet onaj trenutak kada sa najarim na nesto! Iako sam rekla nikad vise! Basam se u potragu novih sjemenkica!
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2013 u 08:58
Uzmi onu malenu vilicu, za kolače. Pomoću nje bi bez problema mogla izvaditi klijanca. Samo nemoj nabosti klijanca, nego ga zahvati sa dijelom tako da on stane između i lagano izvuci van.
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2013 u 10:43
uh, bas je izduzen.... isceprkaj ga van (pincetom npr) i posadi zasebno. ja ga ne bih zakopavala jer nece bit koristi od toga, tesko da ce pustiti korijen vislje na stabljici... al bi ga stavila izmedju npr tri cackalice za potporu i stavila na sunce cim cim prije. ak ti prezivi da pusti koji par pravih listica onda bi mogao i dalje. ostat ce izduzen duze vrijeme al nema veze
velika gorica
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2013 u 11:54
za sve visoke adeniume
http://www.youtube.com/watch?v=mP67ZuuHrdM
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2013 u 15:50
Originalno poslano od člana Wolfsbane Wolfsbane napisao:

uh, bas je izduzen.... isceprkaj ga van (pincetom npr) i posadi zasebno. ja ga ne bih zakopavala jer nece bit koristi od toga, tesko da ce pustiti korijen vislje na stabljici... al bi ga stavila izmedju npr tri cackalice za potporu i stavila na sunce cim cim prije. ak ti prezivi da pusti koji par pravih listica onda bi mogao i dalje. ostat ce izduzen duze vrijeme al nema veze

nije toliko stvar u puštanju bočnog korjena nego u tome da je ovako izdužen nestabilan i lako lomljiv - možda bi mu pomoglo ukopavanje radi stabilnosti. A opet, moguć je rast bočnog korjena iz caudexa, samo pitanje kako bi se ukopana stabljika ponašala, to dosad nisam vidio/čuo za to. Da je neki moj takav ja bih to učinio, nemaš šts izgubiti
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2013 u 12:39
našla sam ovo na netu:
"It seems deliberately done with etiolation technic in order to have long caudex. Some of this techniques used to make a broom style have began with this step. Finally, this caudex will grow to be the main stem. You can imagine an elegant form. broom style."

Što se tiče mojih klijanaca, imaju 4 para listića i visinu 2,5 - 3.5 cm. Osim arabicuma koji su sijani nešto kasnije i otprilike imaju 3 para listića i visinu cca 3.5-4 cm. ( 12 sati osvjetljenje i tem. cca 26°). Do sada sam ih zalila samo jedan puta (kada su se "naborali"). Prskam ih svaki ili svaki drugi dan, par puta su ostali i do tri dana na prskanju (kada sam bila u Makarskoj i V. Loš.). Sunčali su se tokom 3 mjeseca 2-3 puta, po par sati (kada je bilo lijepo i toplo i kada mi je termometar pokazao (na suncu) 26°C).
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2013 u 18:49
Onaj Lelin je stvarno izdužen ! Da je moj ja bih ga presadila u zasebnu posudicu, malo dublje (iz razloga što su W i mememe već naveli) i uz puno topline, sunca i redovite prihrane vjerujem da bi se dobila solidna biljka. Kad naraste i ojača( udeblja) može se gornji dio odrezati i kao reznica posaditi, a iz doljnjeg možda izrastu neke grančice i to se formira u lijepu biljku. MOŽDA, ja bih pokušala.

Moji arabicumi stoje ovako: od 30 sjemenki do sada proklijalo 21, 4 su još u fazi klijanja i pokazuju da će od njih nešto biti, jedna čašica mi je ispala iz ruke i rasula se, 3 su se upljesnivile i to sam bacila.

Dakle to je 29 komada. Ostaje još jedna sjemenka i kod nje mi se dogodilo da je proklijala na obadva kraja !!!!!  Ima li netko takva iskustva ?

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2013 u 18:53
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Ostaje još jedna sjemenka i kod nje mi se dogodilo da je proklijala na obadva kraja !!!!!  Ima li netko takva iskustva ?

Možda budu blizanci :)
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2013 u 18:59
yup, obicno su blizanci ako je na oba kraja korjencic :) ali pazi sad, onaj koji je jaci ce povuci ljuskicu gore, i ako im ne pomognes hoce iscupati onog slabijeg van pa mu se osusi korijen i krepa. ugl prati ih i ako se krenu natezati makni ljuskicu.

moji jedan par su mi jako bitni, oba imaju neobicno valovite listove crvenkastog ruba ali je jedan puno manji rastom. jako jako me zanima kako ce rasti i cvjetati, moram ih posaditi u posebne posudice ali ne usudim se dok ne dodje malo suncanije vrijeme.
velika gorica
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2013 u 19:36
moji su imali sreće, nisam niti znala da su blizanci dok nisam skinula ljuskicu.
Jedan je manji, drugi je veći a uz njih se priklonio još jedan. Moji su "siam violet" (kupljeni kao "siam violet arabicum", ali to je upitno pošto nimalo ne liće na arabicume.
Isto čekam toplije vrijeme da bi ih presadila. Zasada su na toplom i "sunčanom" u klijalištu.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2013 u 20:32
Upravo tako W, jedan je jači i to duplo. Baš ću ih paziti ovih dana, pa da vidim što će to biti. Maloprije sam ih još malkice špricnula da omekšam ljuskicu.

Inače, imam i ja tri jako izdužena obesuma, pa bi i oni mogli završiti u pletenici, nekad u budućnosti.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 11:56
Mislim da je i moj malo izdužen al ga zato obožavam
Proklijao je prvi i bio pokriven dok ostali nisu izašli. Al odmah je bio nekako velik.

izgleda ko div među drugima al neka ga. Raste skupa sa drugima i mislim da uživa. Čista suprotnost njemu je onaj desno najmanji i najdeblji. Zato mi i jesu posebni jer su toliko različiti.

lela.h slobodno ti njega presadi, jako su oni i uživaj u biljčici. Probaj ga izmjerit koliko je.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 14:16
Bebolina, gle žuću, zar nije napredan ? Jao, kako sam sretna!

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 14:18
ima još nekoliko pupova koji se bude, i to svi iznad kalema, dakle uskoro će biti raskoš, baš kao što si rekla !
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 17:27
Ma gle ti žuće kako se razbacaosmile89
Cvjetoljupcu malo za sreću trebasmile78
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 18:29
žućo ima uvjete da ih samo poželjeti može, suptrat izvrstan, toplo mu je iznad radijatora, svjetlo maximalno, sunca na žalost nema, vode svaki drugi dan, a danas je dobio i hrane. Jao kad procvate smile64
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2013 u 20:45
Evo izmjerila sam svoga jedinca! On ima 4,5cm! A napravila sam to da sam izvadila reznicu hibiskusa, posto ona u 10-ak dana nije jos pocela sa ukorjenjivanjem... Presadila ju posebno i vratila u klijaliste.. a malcu nadodala zemlje odprilike pola cm. I ostao je po strani... Htjela sam ga iscupati oprezno ali iskreno, ruke su mi drhtale da ga ne ostetim! Dati cu mu jos malo vremena da se ustabili... Nakon koliko vremena oni krenu ; drveniti???
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2013 u 21:25
Potjerat će on. Moj je čak i veći znači al vidi ga kako tjera listiće
Što se tiče drvenjenja trebat će ipak malo vremena. Puno sunca i prihrana i brzo će on. Al prihrana kad ima bar 2 para listića.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 259260261262263 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,578 sekundi.