Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 58> |
Korisnik | |
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mina986 imala sma i ja sličan slučaj..i dorezala sam oštećene diejlove lista..jer postoji mogućnost ako ne odrežeš da propadnu cijeli listovi..a nema potrebe da cijeli propadnu..i naravno da bude potjerala nove listove ako ju budeš pazila i mazila
![]() pčelica7 krasan ti je phalić.. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
pčelica7...prekrasna je tvoja točkica
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Mina986, režeš samo ono što se osuši.....bilo bi dobro da staviš sliku pa da vidimo kako ti oštećeni listovi izgledaju....
evo moje točkice ![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Mina986 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 26 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 7 |
cini mi se da sam negdje procitala da se te cvjetne stabljike nakon cvatnje odsjeku,zato sam vas i pitala. jos mi je i bilo cudno sto se ne pocinju susit nego su na vrhovina jos istjerale. znaci,definitivno ih ne trebam rezati??? i nekidan se desila grozna stvar... stavila sam natapat orh i ostavila ju na radijatoru,muz je dosao s posla i ukljucio grijanje. nisam skuzila na vrijeme sta se desava pa se nekoliko listova doslovno skuhalo. dal da pustim da se to samo osusi ili da odrezem te ostecene listove? hoce joj izrast jos koji list da nadoknadi ove? mislim da se samo meni takve gluposti desavaju :(
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Uzasno sam nestrpljiva dok moje ne krenu cvjetati...da sad svaki drugi dan napajam oci na svim forumima
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Bravo za spašavanje ove divne ljepotice,bebolina!Imam i ja nekih sa spašavanja iz garden centra ali još nisu cvjetale..Valjda hoće, nekada..
Ja sam mislila da samo ja volim bijele phalove :D |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@alisa, baš je ovaj lijep ovako šaren, ma pravi bombonček.
I ja volim bijele phalove, isto tako ih imam nekoliko. Ovaj na gornjoj slici je za mene iznenađenje, jer došao je k meni u jako jadnom stanju mlohavih listova i još jadnijeg korijena. Ovih nekoliko cvijetića je nagrada za moj trud i vrijeme koje sam mu posvetila, jer u suprotnom bi bio baćen u smeće.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
alisa...krasan je
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Moon,baš si ih skockala.Tako su elegantne u tim lijepim bijelim saksijicama :)
Bebolina, lijepa je ova bijela.Ja najviše volim ovakve phalove,bijele sa krupnijim cvjetovima,iako su oni svakodnevni.Meni uvijek oči idu ka bijelim cvjetovima na orhidejama,pa ih imam 2-3 bijele..Ovoj nisam mogla odoliti nedavno iako nije čisto bijela.. ![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Bebolina, Belina...hvala, još samo da procvjetaju
Bebolina...krasan cvijetak
|
|
![]() |
|
hehehehe
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Slažem se sa Bebolinom,skockala je i orhideje ![]() ![]() Draga Bebolina,tebi i kamik cvate!
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
@moon, baš si lijepo skockala prozorsku dasku
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Strpi se malo, budu cvjetale - prekrasne su ! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Anastazija, cvjetne grane su se osušile nakon cvjetanja (sve sam ih kupila na sniženju) i onda sam tu suhu cvjetnu granu recnula.
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
moon, nisi trebala odrezati cvjetne grane kad su ocvale. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
neeee odrezat!!!!!!!!!!!!to su nove cvjetne stapke!!!!obradovat ce te novom cvatnjom!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |