Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 273274275276277 282> |
Korisnik | ||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
za sve koji su me pitali kako da pogledaju emisiju u kojoj je prilog o mojem vrtu
video galerija vinkovačke televizije emisija zlatna dolina 20. 5. 2012. stranica 7. prilog je na kraju-zadnjih 10-tak minuta |
||
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
napisati ću nešto o jastučcu-aubrieti
u temi-pronalazak cvijeća imate krasnu sliku jastučca CULTORUM koji ima tamno ljubičaste cvjetove a ja ga imam u vrtu JASTUČAC AUBRIETA CULTORUM TARČUKA jastučac je niska trajnica koja pripada malim, nenametljivim, nezahtjevnim vrstama koje ja svrstavam u grupu-malo vrtno blago. ime je dobio po francuskom botaničkom slikaru Claudeu Aubrietu. jastučac se vrlo brzo širi, sitnim korjenčićima se hvata za kamenje i u rano proljeće stvara cvjetne tepihe. dugovječan je, nije podložan bolestima a njegovi sivkasti listići su zimzeleni. posije cvatnje ga treba orezati za jednu trečinu da se pomladi i d se izbjegne stvaranje suhih,drvenastih i golih grana koje stvaraju prazninu u cvjetnom tepihu. mnogi ga zamjene sa jastučastim plamencem.te dvije biljke imaju baš sve što sam gore navela-potpuno isto-ali su po izgedu sasvim drugačije. odnedavno u vrtu imam i vrstu žutog plamenca pa bi bilo zanimljivo posaditi jedan do drugoga i uživati u pogledu na žuto ljubičasti tepih i na te dvije boje koje samo priroda može pomiriti. |
||
![]() |
||
|
ane dobro došla!!!
|
||
![]() |
||
ane6 ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 16 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 329 |
|
slavujvk cvijeće je prekrasno,a i sam vrt oduzima dah
![]() |
||
![]() |
||
|
camelia drago mi je da svratiš u moj vrt. o delospermi imam ovakvo iskustvo-dobila sam je prošlog proljeća, cvjetala je -vidiš na slici-i onda su je potkopali mravi i skroz uništli,ponovo sam je dobila jesenas i stavila u posudu pod foliju i -živa je,malo klonula ali ziva.
|
||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
Opet sam prošetala i opet si mi izmamila osmijeh.Žuta penjačica mi je prekrasna,već dugo ju i ja tražim po rasadnicima,očito se mimoiđemo.A žuta delosperma je mrak.Prošlog proljeća sam imala 4 boje posađenih delospermi i baš me zanima koliko će ih preživjeti zimu.Da li su kod tebe preživljavale?
![]() |
||
![]() |
||
|
zanimljivo! u isto vrijeme sam i ja švrljala po tvom vrtu ali nisam ništ napisala jer su mi se ruke smrzle od onog snijega! "dodaj malo boje" ili čekaš da to proljece napravi pa da ostanemo paf!!! |
||
![]() |
||
|
rosa2 dobro ti jutro iz KONAČNO sunčane Slavonije. sadnica ove ruže će biti na jesen.svakako ću te staviti u"knjigu naruđbi" ako nekoga zanima crvena-njih ću imati u 5. mjesecu. zanimljivo mi je da visoki plamenac uvijek spominjemo kao cvijet djetinjstva. izgleda da ga je prije svaka kuća imala pa smo ga malo potisnuli jer vise nije bio"in" a sada ga ponovo svi žele. |
||
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
||
![]() |
||
Betty Boop ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
|
Ja ostala bez teksta! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
|
prekrasan vrt imas vidjevsi onaj visoki rozi plox sjetila sam se dvorista jedne sad vec bivše susjede koje nazalost vise ni nema ona ih je imala puno dvoriste svakojakih boja,a za ovu ruzicu bi se predbiljezila za jesen za reznicu ako moze il ak ju nisi obrezala za proljece kad
![]() |
||
cvijet za cvijet=buket
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
što više reći osim
![]() |
||
![]() |
||
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
|
je li to Dalmacija prošetala mojim vrtom? anđelkad dobro došla!!![/QUOTE] Jesam,jesam, protegla sam noge malo do ravnice |
||
![]() |
||
|
ajama pozdrav. malo o toj biljci znam. oduševi me kada naniže cvjetiće toliko gusto da se ni jedan listić ne vidi,ali dok nestane sunca i ona odmah-odoh ja -pozatvara sve svoje latice
|
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
wow slavuj prelijepo,ali žuta delosperma super
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
|
ti si malo pobrkala spiraee. crvena je princeza i imaš je na slici. bijela niska je vanhuteova i ona izgleda kao čipka.
što se tiče plamenca imam takav i bijeli. ranije procvjeta od ružičastog,puno duže mu cvijet traje a izgleda kao snježna gruda. |
||
![]() |
||
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
|
slavuj sve je divno, ma predivno a na kraljevskom ti zavidim -moj grijeh,moj grijeh
![]() |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Mislila sam na bijelu (eto sada znam da se zove vanhouttei), podsjetila me na čipku.
A ni japonica ne zaostaje! Pokaži nam i tu malu crvenu, ![]() |
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
|
anđelkad dobro došla!!! |
||
![]() |
||
|
meni su sve tri drage, svaka iz nekog razloga crvena je lijepi niski grmić koji cvte početkom ljeta i to crvenim iskričavim cvjetovima.kod nje mi je zanmljivo njezino skoro žuto lišće. zove se ,litle princes' i ja ju baš tako i doživljavam, spiraea vanhouttei je minijaturna povijuša koja cvijeta u 5. mjesecu zimi je puna pupova na svojim tankim povijenim grančicama i nikada ju ne obiđem kada zimi pregledavam vrt, ona mi priča o proljeću možda i više od biljaka koje tada cvatu. prunifolia je grm visok do2.5 m dok u proljece zatopli ona procvjeta a lista poslije cvjetanja. moja mama ju je zvala cintra. ja sam ju odgojila kao stabalce |
||
![]() |
||
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
|
![]() ![]() ![]() Svaka čast,kapa doli za sve do jedne biljke! |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 273274275276277 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |