Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 273274275276277 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2013 u 07:49
za sve koji su me pitali kako da pogledaju emisiju u kojoj je prilog o mojem vrtu

video galerija vinkovačke televizije
emisija zlatna dolina 20. 5. 2012. stranica 7.

prilog je na kraju-zadnjih 10-tak minuta
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto.
Sarah Dunant
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 22:50
napisati ću nešto o jastučcu-aubrieti
u temi-pronalazak cvijeća imate krasnu sliku jastučca CULTORUM koji ima tamno ljubičaste cvjetove a ja ga imam u vrtu

JASTUČAC     AUBRIETA CULTORUM     TARČUKA

jastučac je niska trajnica koja pripada malim, nenametljivim, nezahtjevnim vrstama koje ja svrstavam u grupu-malo vrtno blago.
ime je dobio po francuskom botaničkom slikaru Claudeu Aubrietu.
jastučac se vrlo brzo širi, sitnim korjenčićima se hvata za kamenje i u rano proljeće stvara cvjetne tepihe.
dugovječan je, nije podložan bolestima a njegovi sivkasti listići su zimzeleni.
   posije cvatnje ga treba orezati za jednu trečinu da se pomladi i d se izbjegne stvaranje suhih,drvenastih i golih grana koje stvaraju prazninu u cvjetnom tepihu.
mnogi ga zamjene sa jastučastim plamencem.te dvije biljke imaju baš sve što sam gore navela-potpuno isto-ali su po izgedu sasvim drugačije.
odnedavno u vrtu imam i vrstu žutog plamenca pa bi bilo zanimljivo posaditi jedan do drugoga i uživati u pogledu na žuto ljubičasti tepih i na te dvije boje koje samo priroda može pomiriti.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 14:27
ane dobro došla!!!
Na vrh
ane6 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 329
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ane6 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 12:32
slavujvk cvijeće je prekrasno,a i sam vrt oduzima dah smile57
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 09:58
camelia drago mi je da svratiš u moj vrt. o delospermi imam ovakvo iskustvo-dobila sam je prošlog proljeća, cvjetala je -vidiš na slici-i onda su je potkopali mravi i skroz uništli,ponovo sam je dobila jesenas i stavila u posudu pod foliju i -živa je,malo klonula ali ziva.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 08:59
Opet sam prošetala i opet si mi izmamila osmijeh.Žuta penjačica mi je prekrasna,već dugo ju i ja tražim po rasadnicima,očito se mimoiđemo.A žuta delosperma je mrak.Prošlog proljeća sam imala 4 boje posađenih delospermi i baš me zanima koliko će ih preživjeti zimu.Da li su kod tebe preživljavale?
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 08:22
Originalno poslano od člana Betty Boop Betty Boop napisao:

Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Delosperma[IMG]http://i47.tinypic.com/t8olsk.jpg" />

Ja ostala bez teksta! [IMG]smileys/emot171.gif" align="middle" /> [IMG]smileys/emot165.gif" align="middle" /> [IMG]smileys/emot135.gif" align="middle" />
helouuu beti!
zanimljivo! u isto vrijeme sam i ja švrljala po tvom vrtu ali nisam ništ napisala jer su mi se ruke smrzle od onog snijega!
"dodaj malo boje" ili čekaš da to proljece napravi pa da ostanemo paf!!!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 08:12
Originalno poslano od člana rosa2 rosa2 napisao:

prekrasan vrt imas vidjevsi onaj visoki rozi plox sjetila sam se dvorista jedne sad vec bivše susjede koje nazalost vise ni nema ona ih je imala puno dvoriste svakojakih boja,a za ovu ruzicu bi se predbiljezila za jesen za reznicu ako moze il ak ju nisi obrezala za proljece kad [IMG]http://i47.tinypic.com/egad7o.jpg" />ces obrezivat

rosa2 dobro ti jutro iz KONAČNO sunčane Slavonije.
sadnica ove ruže će biti na jesen.svakako ću te staviti u"knjigu naruđbi"
ako nekoga zanima crvena-njih ću imati u 5. mjesecu.
zanimljivo mi je da visoki plamenac uvijek spominjemo kao cvijet djetinjstva. izgleda da ga je prije svaka kuća imala pa smo ga malo potisnuli jer vise nije bio"in" a sada ga ponovo svi žele.
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto.
Sarah Dunant
Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 00:23
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Delosperma

Ja ostala bez teksta!
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 00:05
prekrasan vrt imas vidjevsi onaj visoki rozi plox sjetila sam se dvorista jedne sad vec bivše susjede koje nazalost vise ni nema ona ih je imala puno dvoriste svakojakih boja,a za ovu ruzicu bi se predbiljezila za jesen za reznicu ako moze il ak ju nisi obrezala za proljece kad ces obrezivat
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 22:31
što više reći osim
Na vrh
anđelkad View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2719
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelkad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 22:26

je li to Dalmacija prošetala mojim vrtom?
anđelkad dobro došla!!![/QUOTE]

Jesam,jesam, protegla sam noge malo do ravnice

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 22:14
ajama pozdrav. malo o toj biljci znam. oduševi me kada naniže cvjetiće toliko gusto da se ni jedan listić ne vidi,ali dok nestane sunca i ona odmah-odoh ja -pozatvara sve svoje latice
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 21:36
wow slavuj prelijepo,ali žuta delosperma super
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 21:31
ti si malo pobrkala spiraee. crvena je princeza i imaš je na slici. bijela niska je vanhuteova i ona izgleda kao čipka.

što se tiče plamenca imam takav i bijeli. ranije procvjeta od ružičastog,puno duže mu cvijet traje a izgleda kao snježna gruda.

Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 21:26
slavuj sve je divno, ma predivno a na kraljevskom ti zavidim -moj grijeh,moj grijehSmile
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 21:13
Mislila sam na bijelu (eto sada znam da se zove vanhouttei), podsjetila me na čipku.
A ni japonica ne zaostaje! Pokaži nam i tu malu crvenu,
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 21:08
Originalno poslano od člana anđelkad anđelkad napisao:

[IMG]smileys/c029%5b1%5d.gif" align="absmiddle" alt="smile227" />[IMG]smileys/c029%5b1%5d.gif" align="absmiddle" alt="smile227" />   i opet  [IMG]smileys/c029%5b1%5d.gif" align="absmiddle" alt="smile227" />Svaka čast,kapa doli za sve do jedne biljke!

je li to Dalmacija prošetala mojim vrtom?
anđelkad dobro došla!!!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 21:05
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Predivno!
Spiraea je tako rskošna, baš ti zavidim! Moj pelcer je [IMG]smileys/smiley11.gif" align="middle" />
Raznježio me ovaj tvoj plamenac... njih je moja baka imala u vrtu u nekoliko nijansi. Zvala ga je bebino cvijeće...
koja ti je spiraea raskošna?
meni su sve tri drage, svaka iz nekog razloga
crvena je lijepi niski grmić koji cvte početkom ljeta i to crvenim iskričavim cvjetovima.kod nje mi je zanmljivo njezino skoro žuto lišće.
zove se ,litle princes' i ja ju baš tako i doživljavam,
     spiraea vanhouttei je minijaturna povijuša koja cvijeta u 5. mjesecu
zimi je puna pupova na svojim tankim povijenim grančicama i nikada ju ne obiđem kada zimi pregledavam vrt, ona mi priča o proljeću možda i više od biljaka koje tada cvatu.
    prunifolia je grm visok do2.5 m dok u proljece zatopli ona procvjeta a lista poslije cvjetanja.
moja mama ju je zvala cintra.
ja sam ju odgojila kao stabalce
Na vrh
anđelkad View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2719
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelkad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 20:37
smile227smile227   i opet  smile227

Svaka čast,kapa doli za sve do jedne biljke!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 273274275276277 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,514 sekundi.