Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dipladenia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dipladenia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 46>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 21:15
Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Hvala Bebolina,da me nisi upozorila ja bi je ubila vodom,jer imam osjećaj da je stalno žednaEmbarrassed Koju prihranu da koristim,šta preporučuješ?
Zato i jesmo ovdje da podijelimo svoja iskustvaEmbarrassed Nikako je ne zalijevaj dok se zemlja ne isuši, jer ona ima rezerve u rizomima. Vrati se koju stranicu unatrag, ima slika korijena na kojoj vidiš iz prve ruke zašto je dovoljno zaliti tek kad osuši.
Koje god gnojivo joj daš ona se ne buni.

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 22:15
ja svoju ubila       mislim da joj nema pomoci    ja mislila voli mala vodu a ono bas suprotno  al necu odustat vec sad krecem u nabavku novesmile162smile162smile162smile162smile85smile85smile85
JELENA FRANIC
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 22:28

JEKA FRA, ajde nam je fotni da vidimo u kakvom je stanju

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Vlatkich View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 262
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatkich Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 14:23
Jučer sam otkrila da me moja diplica počastila raspuknutom mahunicom i sad skupljam informacija o sjetvi. Za sad nemam baš puno podataka, našla sam da traži pH 6,5 - 7, i vlažni propusni supstrat.

Kakva su vaša iskustva?
Think green, dream in colours!

Varaždin
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 14:56
@Vlatkich, ja sam ih sijala nekoliko puta, sve je niklo i super se razvijalo, ali ih nisam uspijela održati do prve cvatnje.
Ako budeš zainteresirana za razmnožavanje tvoje dipladenije na vrlo jednostavan i brz način, prati ovu temuWink pisati ću o tome kad se naše damice malo razmašu s novim izbojima
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 15:49
Da pokažem moje dvije damice, kraljice srca moga

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 15:52
Vidi Bebolina, privikla sam se na novu klimu i novu gazdaricu...

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 15:58
Kad već davim.... da li je ona prva ( sa cvjetnim pupom) sandevilla, ili nešto drugo?
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 16:05
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Vidi Bebolina, privikla sam se na novu klimu i novu gazdaricu...

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesmile126
Nisam ni sumnjala da se vas dvije nećete lijepo družitismile72
Vidim da si je smjestila u teglicu taman po njenoj potrebi, super! Kad su u velikoj posudi svu energiju usmjeravaju na razvoj korijena, tad se slabije razvija nadzemni dio. Ovako će ti ona cijelo ljeto biti smile170
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 16:06
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Kad već davim.... da li je ona prva ( sa cvjetnim pupom) sandevilla, ili nešto drugo?
Da,da, ono prvo s pupom je sandevillasmile71
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 17:53
Hvala!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 18:08
Moje bebe dipladenieEmbarrassed

bebe mandeville

a neke već pokazuju prve pupoveThumbs%20Up
Na vrh
Vlatkich View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 262
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatkich Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 20:26
Bebolina, zbunjuješ me Embarrassed kaj nije već utvrđeno na ovoj temi da je  dipladenia=mandevila naziv roda, a npr.  Mandevilla sanderi 'Sundaville Red' naziv sorte? Ili sam ja opet nekaj pomiješala?

Ma, najbitnije ja da su one nama divne, krasne i da ih volimo smile71

Ove tvoje malene su prekrasne! Jel to iz reznica?

Inače čitam ja već dugo ovu temu, ali nisam lani imala hrabrosti orezat ih. Sad su vani 2-3 tjedna i napredak je vidljiv iz dana u dan, pa se nadam da ću se i ja uskoro imat nečim lijepim javiti.
Think green, dream in colours!

Varaždin
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 20:48
Obje su iz porodice dipladenija. Sundavilla ima manje listove i cvjetove a naraste u sezoni rasta do 3 m. dok mandevila izraste do 5m, s puno krupnijem cvijetom i listom. List mandevile je naboran a sundaville je gladak
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 20:56
bebolina,
pratim ovu temu, skupljam tvoje savjete i sve si mislim - moram je nabaviti. smile169
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 21:04
Originalno poslano od člana Silvy Silvy napisao:

bebolina,
pratim ovu temu, skupljam tvoje savjete i sve si mislim - moram je nabaviti. smile169
Nećeš pogriješitismile79
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 12:39
To je žuta o kojoj već odavno ovdje zujimThumbs%20Up

...ovako je danas izgledalo moje dostavno vozilosmile96

Ima još dvije kištre na zadnjem sicuEmbarrassedo tome malo kasnijeWink
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 13:40
Pod hitno moraš nabaviti veće vozilo.Prekrasne su a i žuta ljepotica,cijelo dvorište bit će ti u penjačicama Clap
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 13:42
Originalno poslano od člana stefica.n stefica.n napisao:

Pod hitno moraš nabaviti veće vozilo.Prekrasne su a i žuta ljepotica,cijelo dvorište bit će ti u penjačicama Clap
No sikiriki, nisu sve za meneLOL To sam išla u nabavu za naše curke s cif-asmile73
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2013 u 14:23

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,186 sekundi.