arčilend | 

Odgovori  
   | 
  Stranica <1 2728293031 54> | 
| Korisnik | |

gute Fee  

Cvjetni guru  
   ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699  | 

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 00:14 | 

| 

Svaki put nesto novo za vidjeti ! Stvarno ste super vrijedni ! 

Saljem ti lijepe pozdrave do iduceg susreta u tvojem Arcilendu !  
    | 
 |
![]()  | 
 |
| Sponzorirani linkovi | |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  
   Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121  | 

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 00:21 | 

...rukola...samo što ne procveta...pored rukole su jagode "mesečarke"...ima i jedna sadnica rabarbare...malecna...prošle godine sam kupila dve sadnice...jedna je u transportu bila polomljena...to je ova...posadila sam ono što je ostalo od nje...ubrzo nakon sadnje sasušio se listić koji je virio iz zemlje...mislila sam da je izgubljena...stavila sam jedan kočić za svaki slučaj...kad ona izvirila... tu je i jedna sadnica hmelja...njega moram da presadim, pošto je agresivan...nije mu tu mesto... ima i belog luka... ![]() vraćam se ponovo na rukolu...kao da nije obična rukola...rekla bih da je ovo višegodišnja biljka...nju sam dobila na poklon iz vrtnog centra "Mali vrt"...  | 
 |
| 

"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 00:30 | 

...gute Fee, uvek si dobrodošla...trudim se da sredim ovu moju džunglu, ali jako je teško...priroda uvek sve vraća u pređašnje stanje, tako da mi se ponekad čini da je to uzaludan posao... | 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 00:40 | 

| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 00:51 | 

| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 01:01 | 

| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 01:06 | 

| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 01:20 | 

| 

... 

...![]()  ...krenuo da niče krompir...![]() ....  uveče...kad sam krenula kući, opet sam prošla kraj sanduka sa krompirom...nešto se desilo sa njim...listići se omlitavili...imaju neku braonkastu boju...nisam stigla da slikam...prvo sam pomoslila da je slana (ujutru je bilo slane)...to mi je prvo palo na pamet, jer nisam bila sigurna da li sam ga slikala tog dana ili predhodnog... ...slika je bila od tog jutra (provereno...kući)... posle sam posumljala na  ...ali nije bilo jako...na kraju bolest...ali koja...šta uraditi...i da li uopšte ima pomoći, ako je u pitanju plamenjača?????? i da li je moguće da se tako brzo zarazi...samo nakon 4h...  | 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 01:45 | 

| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 01:57 | 

| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 02:01 | 

| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 02:23 | 

| 

| 
 |
![]()  | 
 |

bugicaza5  

Cvjetni guru  
   Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291  | 

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 08:23 | 

| 

Draga moja, svratila sam i prošetala... sve ti je tako lijepo... a kako i ne bi bilo kad ulažeš toliki trud 

Mislim da je za krumpir ipak "krivo" sunce, nekako mi je rano za plamenjaču, ona obično dolazi tijekom svibnja, kad treba raditi zaštitu na krumpiru - znači kada je dosta kiše i vlage, a temperatura je iznad 18 stupnjeva. No, to je samo moje mišljenje, pa uzmi s rezervom.  | 
 |
![]()  | 
 |

rajski vrtovi  

Odrastao grm  
   Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789  | 

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 13:37 | 

| 

Nisam nekakav povrtlar al mislim da ti je krumpir stradao od mraza. Mislim da je prerano za nekakvu bolest, bit će da je ipak od hladnoće. 

Baš mi se sviđa raznoliko voće koje si posadila. Bit će kod tebe kao u raju. Jel se sezona otvara sad za 01. svibanj ? ![]()  | 
 |
| 

"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović

| 
 |
![]()  | 
 |

@kaktus  

Trajnica  
   Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374  | 

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 20:05 | 

| 

Prošetala pa da   

| 
 |
| 

Razum nam može reći što trebamo izbjegavati, 

ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)  | 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 20:47 | 

bugice  ...u pravu si nije plamenjača...a nije ni sunce, već mraz...zvala samPSS (poljoprivredna stručna služba)... prvo nisu znali šta može da bude...posle me zvao stručnjak za povrće...kaže da je ujutru bilo mraza (minus 3)...krompir je najosetljiviji kad niče...ali kažu da će se oporaviti...samo što se krtola oslabi...šteta...to je sorta Marabel...nju sam ranije posadila... crveni krompir Laura, posađen je dvadeset dana kasnije, i on još nije niknuo...to mi je za Nauk...sledeće godine neću da brzam...  | 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 21:17 | 

rajski vrtovi, ![]() ...u pravu si...krompir je stradao od mraza (minus 3)...ujutru...izmzli i listići mladih oraha...sve do visine od 2 metara...šta ćeš...baš sam se nasekirala, ali ovi iz PSS kažu da će se oporaviti...jedino će krtole oslabiti i biće manje roda... voćnih drvaca ima na pretek...starih oraha i trešnji...šljiva starih, a ima i mladih koje smo mi sadili...jabuka (raznih)...krušaka starih preko 50 godina, a ima i novih koje smo ja i MM sadili... nekoliko mladih drvaca trešnji...onih krupnih...breskvi...nektarina...kajsija... tu su višnje...marele...ruska šljiva...kupina...malina...pitomi kesten...ribizle (crne i crvene)...josta (valjda se tako zove)...pitomi dren...i na kraju godži...i vinova loza... svašta sadimo...valjda će, jednog dana, biti voća kolko ti srce želi... već je raj...zato što je van grada...zelenilo...ptičija filharmonija... ![]() stara tešnja (stradala od gromova), sva je izbušena...ima rupe, prečnika 10cm...u tim rupama, neke crne ptice imaju svoja gnezda...i mlade... 1.svibanj...  ...

...tradicionalno, prvomajski uranak je u arčilendu...bude jako veselo...MM svira harmoniku...naši prijatelji svi muzikalni...jedan svira gitaru i klatinet...drugi opet gitaru...svi fantastično pevaju...jedan par ima dve ćerke...jedna operska pevačica...druga je na master studijama, odsek violina... jedino ja štrčim...ali koga briga za to...  | 
 |
| 

| 
 |
![]()  | 
 |

arčik  

Odrastao grm  

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 21 Travanj 2015 u 21:20 | 

| 

| 
 |
![]()  | 
 |

JosipaNu  

Trajnica  

Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921  | 

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 22 Travanj 2015 u 11:41 | 

| 

kad vidim da nesto neide po planu stegne me oko srca a toliko se trudis...kutije plasticne za zastitu pa kako se samo sjetis...odlican staklenik...malo zice i najlona truda i evo ga 

....a krompir ce biti dobro...na mom se svako malo zavuce cuko pa legne ,pase m topla slama i stalno samo da mu je tamo i evo ti mog krompura dize se sasvim dobro...ja sam tu u dvoristu pa polijem slamu da nije suha i zeznem ga pa neide a ti si ipak daleo a nemozes sve kontrolirati.![]() ...trud ce se isplatiit vjerujem da hoce jer ste zasluzili... 
   ![]()  | 
 |
| 

divno je biti nekome nesto....

| 
 |
![]()  | 
 |

bugicaza5  

Cvjetni guru  
   Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291  | 

Opcije poruke

Hvala(0)
      Citiranje   Odgovor

Objavljeno: 22 Travanj 2015 u 12:00 | 

| 

Bitno da krumpir nije do kraja stradao, bude se oporavio. Nije mi mraz pao na pamet... a bilo ga je i kod mene... Dobro da si saznala gdje je problem, korisno će biti za slijedeću godinu. I, draga moja, nadam se raspjevanim i rasplesanim fotkicama prvog maja...   | 
 |
![]()  | 
 |
    Odgovori  
   | 
  Stranica <1 2728293031 54> | 
|       

Tweet   	
    | 

| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja  ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi  |