Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rijeka
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rijeka

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 58>
Korisnik
Poruka
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2010 u 01:49
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Je draga moja, baš zgodna šetnica kraj Doma na Kantridi, osmišljena za tamošnje stanovnike, pa je lagana, prava šetnica.
No što se tebe tiče imaš ti šetnica u svom okruženju koliko hoćeš i to sam ja sve propješačila.

Mogli ste kod mene doma na kavi, ja sam vam iznad Doma Kantrida. A drugo, nisam ni znala za ovu šetnicu, morat  ću je malo potražiti. Hvala Triša na slikicama, super su!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2010 u 08:14
Miro, baš sam na tebe mislila, jer sam pretpostavila da je to u tvom okruženju, prošetaj neće ti biti žao.
Baka pa da su noge zdrave, vjerujem da ti ova šetnja nebi bila nikakav problem, no eto tvoje mlado srce našlo je načina za šetnju.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2010 u 09:06

Poranila da prošetam sa vama Wink pa da se spustim do trga na kaficu i na pijaci kupim naranče. Hvala vam.

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2010 u 13:52
smile200
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 20:33
Evo čak se i naša Vilmač odlučila doći i prošetati našim gradom.
Pa danas sam šetala i ja i slikala neke vrlo lijepe zgrade, koje  pljene pažnju.

Palaca Adria, slikano s morske strane - u njoj se nalazi Jadrolinija i još puno toga.

Ovi dečki na pročelju zgrade gledaju prema moru, a svaki od njih prikazuje drugo brodsko zanimanje

Evo sva četri dečka

Pogledajte ih malo bolje i to dva po dva

Evo ta ista zgrada s druge strane, gledano  sa Jadranskog trga

Tu imamo također neke zanimljivosti - 4 djevojke, koje predstavljaju kontinente : ameriku, aziju, evropu, afriku - ha ne znam zašto ali Australije nema

Interesantna je i ova zgrada kraj autobusnog kolodvora, sačuvana vrata i ovi prekrasni kipovi odtežine pognutih glava

Opet jedna sačuvana zgrada preko puta Erse banke

Zgrada do nje s ovim predivnim balkonom

Tu je i zgrada talijanske gimnazije, obnovljena pred neku godinu (mislim da tu sliku negdje napred već imamo-možda ne iz ovog kuta.

Ovo je potpuno obnovljena zgrada nekadašnjeg "diva" Jugolinije, srećom nisu je mjenjali - sada je tu Euroherz

Puna je prekrasnih detalja, pa evo nekoliko slika

Kako je samo težak ovaj balkon pitajte ove stogodišnjake

Na tu predivnu staru zgradu dodana je nova sva u staklu. U Rijeci imamo dosta takvih spojeva starog i novog, negdje uspješno, negdje neuspješno, ali tko sam ja da o tome sudim?

Nisam još gotova sa današnjim izvještajem, to je zato što zbilja rijetko idem u grad - samo kad moram, ali čini mi se da bi trebala češće. Ne u kupnju, već u razgledavanje, jer iako sam u tom gradu 62 godine, uvijek nađem nešto novo i zanimljivo.
RIJEKA

Na vrh
1234DRENOVA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 535
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 1234DRENOVA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 20:43

Triša prekrasno si to poslikala i još bolje objasnila

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 20:45
Thumbs%20UpClap
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 11:41
Bravo triša! Lijepo da si nam sve pokazala i objasnila! ponekad samo projurimo kroz grad i ovo nam je onako usput. Sada smo lijepo zastale kraj svakog detalja.Thumbs%20Up
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 12:51
Triša smile177
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 16:33
Pa imam još ponešto odjučerašnje šetnje gradom.

Na Korzu se već osjeti blagdansko raspoloženje

Ba suprot tome na moru mirno

Uobičajene slike iz riječke luke

Poneki ribarski brod, za kojeg ima sve manje posla

I lijep sunčani dan je pri kraju

Tu je i brod Nina, cafe, restoran, internet cafe, koji nikad ne izlazi iz luke

Na ulazu dvije ogromne vaze, sa minimalnom dozom cvijeća

Oh da preskorila sam sliku "riječke pahuljice" - konačno i mi imamo klizalište iz kojega se može otklizati u more - inače je prepuno

Tu na obali nekoliko je ovakvih stupova sa satom i na vrhu pokazivačem smjera vjetra, a na samom dnu drvene klupice za one koji čekaju autobus.

I valjda najjadniji autobusni kolodvor u Hrvata - godinama nam obećavaju novi i ljepši

T u dojam popravlja prekrasna kapucinska crkva

A za divno čudo ima i malo zelenila

Znam da je zima, ali i kad nije zelene površine su rijetke, prerijetke, parkovi se mogu nabrojat na prste, a i nisu baš uređeni.

U riječkom djelu Rijeke je i "riječki neboder"

a blizu njega jedan manji - riječani ga znaju kao "mali neboder"

NA Sušaku (to je bakin dio grada) imamo još jedan veliki neboder - zovemo ga "sušački".

Ima Rijeka na žalost još nebodera, no srećom nisu u centru grada, već stambeni objekti na periferijama grada.

Još sam naumila pokazati vam jednu staru zgradu. Bilo je to neka okupljalište "kraljica noći" pod imenom Plavi Jadran, U istoj zgradi bilo je i tadašnje najljepše Kino Partizan, kasnije je preimenovano u teatro Fenice, no stari ga riječani još uvijek zovu starim imenom.
Plavi Jadran zatvoren je, nazvan "Evropa", no djelatnost se nije promjenila, nakon njega Bar Opera, koji je nakon kratkog vremena zatvoren i zgrada je u raspadu. U njoj više nema ni kina - ništa.

Od svega je ostao veliki prazni dio na zgradi, gdje su bile reklame za filmove koji su se davali.

Ako sam vas udavila, ne gledajte, ne čitajte, ja sam se baš rado prisjetila nekih starih vremena.
RIJEKA

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 17:11
Ne znam jesi li udavila druge, ali ja sam oduševljena vizurama našeg grada, ljepotom arhitekture (one stare).Baš si napravila lijepu reportažu!Clap
Na vrh
1234DRENOVA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 535
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 1234DRENOVA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 21:18
lijeposmile141
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 22:54
Hvala, da i ja mislim da je to možda zanimljivo više nama koji poznamo grad, a rijetko ga doživljavamo na taj način.
RIJEKA

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 22:56
ClapClap
Clap
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 09:01
hvala Triša, za nas koji ne poznajemo Rijeku jer smo kroz nju možda samo prošli ovo je itekako lijepo izvješće!ClapClapClap

šteta što gradski oci nemaju sluha za problemeConfused
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 20:33

Korzo

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 20:38
Prvo sam pogledala Trišine sunčane slikice,a sam Bakine snježne.Clap
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 20:40
Gle imaju snijeg u Rijeci Wink, djevojke specijalizirale ste se u reportažicama, super su vam.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 20:54

Kad čovjek krade obično ga ulove. Ja se nadam da mene nećeWink!

Ali slike su iz Jutarnjeg. U Novom listu ima filmić koji pokazuje krasan kaos u  predjelu blizu naše Drenove1234, ali ga nisam uspjela skinuti!Confused
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 20:58
Fora su slikice vidla sam ih i ja na nekom rječkom forumu. Tamo ima prekrasnih slika Rijeke u snijegu, no ja ću to ipak poslikati sutra, jer to je nešto što rijetko vidimo.
Smješno je gledati web kamere - neki se predjeli uopće ne vide, jer su kamere prekrivene snijegom.
Kod mene u dvorištu mjereno malo prije 16 cm - na jednom zidiću - hura!
A vani bijelo, kao da je polarna noć!
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.