Rijeka |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 58> |
Korisnik | |
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mogli ste kod mene doma na kavi, ja sam vam iznad Doma Kantrida. A drugo, nisam ni znala za ovu šetnicu, morat ću je malo potražiti. Hvala Triša na slikicama, super su!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Miro, baš sam na tebe mislila, jer sam pretpostavila da je to u tvom okruženju, prošetaj neće ti biti žao.
Baka pa da su noge zdrave, vjerujem da ti ova šetnja nebi bila nikakav problem, no eto tvoje mlado srce našlo je načina za šetnju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Poranila da prošetam sa vama |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo čak se i naša Vilmač odlučila doći i prošetati našim gradom.
Pa danas sam šetala i ja i slikala neke vrlo lijepe zgrade, koje pljene pažnju.
Palaca Adria, slikano s morske strane - u njoj se nalazi Jadrolinija i još puno toga.
![]() Ovi dečki na pročelju zgrade gledaju prema moru, a svaki od njih prikazuje drugo brodsko zanimanje
Evo sva četri dečka
![]() Pogledajte ih malo bolje i to dva po dva
![]() ![]() Evo ta ista zgrada s druge strane, gledano sa Jadranskog trga
![]() Tu imamo također neke zanimljivosti - 4 djevojke, koje predstavljaju kontinente : ameriku, aziju, evropu, afriku - ha ne znam zašto ali Australije nema
![]() Interesantna je i ova zgrada kraj autobusnog kolodvora, sačuvana vrata i ovi prekrasni kipovi odtežine pognutih glava
![]() Opet jedna sačuvana zgrada preko puta Erse banke
![]() Zgrada do nje s ovim predivnim balkonom
![]() Tu je i zgrada talijanske gimnazije, obnovljena pred neku godinu (mislim da tu sliku negdje napred već imamo-možda ne iz ovog kuta.
![]() Ovo je potpuno obnovljena zgrada nekadašnjeg "diva" Jugolinije, srećom nisu je mjenjali - sada je tu Euroherz
![]() Puna je prekrasnih detalja, pa evo nekoliko slika
![]() ![]() ![]() ![]() Kako je samo težak ovaj balkon pitajte ove stogodišnjake
![]() Na tu predivnu staru zgradu dodana je nova sva u staklu. U Rijeci imamo dosta takvih spojeva starog i novog, negdje uspješno, negdje neuspješno, ali tko sam ja da o tome sudim?
![]() Nisam još gotova sa današnjim izvještajem, to je zato što zbilja rijetko idem u grad - samo kad moram, ali čini mi se da bi trebala češće. Ne u kupnju, već u razgledavanje, jer iako sam u tom gradu 62 godine, uvijek nađem nešto novo i zanimljivo.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
1234DRENOVA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 535 |
Triša prekrasno si to poslikala i još bolje objasnila |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Bravo triša! Lijepo da si nam sve pokazala i objasnila! ponekad samo projurimo kroz grad i ovo nam je onako usput. Sada smo lijepo zastale kraj svakog detalja.
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Triša
![]() |
|
![]() |
|
Pa imam još ponešto odjučerašnje šetnje gradom.
Na Korzu se već osjeti blagdansko raspoloženje
![]() Ba suprot tome na moru mirno
![]() Uobičajene slike iz riječke luke
![]() Poneki ribarski brod, za kojeg ima sve manje posla
![]() I lijep sunčani dan je pri kraju
![]() Tu je i brod Nina, cafe, restoran, internet cafe, koji nikad ne izlazi iz luke
![]() Na ulazu dvije ogromne vaze, sa minimalnom dozom cvijeća
![]() Oh da preskorila sam sliku "riječke pahuljice" - konačno i mi imamo klizalište iz kojega se može otklizati u more - inače je prepuno
![]() Tu na obali nekoliko je ovakvih stupova sa satom i na vrhu pokazivačem smjera vjetra, a na samom dnu drvene klupice za one koji čekaju autobus.
![]() I valjda najjadniji autobusni kolodvor u Hrvata - godinama nam obećavaju novi i ljepši
![]() T u dojam popravlja prekrasna kapucinska crkva
![]() A za divno čudo ima i malo zelenila
![]() ![]() Znam da je zima, ali i kad nije zelene površine su rijetke, prerijetke, parkovi se mogu nabrojat na prste, a i nisu baš uređeni.
U riječkom djelu Rijeke je i "riječki neboder"
![]() a blizu njega jedan manji - riječani ga znaju kao "mali neboder"
![]() NA Sušaku (to je bakin dio grada) imamo još jedan veliki neboder - zovemo ga "sušački".
Ima Rijeka na žalost još nebodera, no srećom nisu u centru grada, već stambeni objekti na periferijama grada.
Još sam naumila pokazati vam jednu staru zgradu. Bilo je to neka okupljalište "kraljica noći" pod imenom Plavi Jadran, U istoj zgradi bilo je i tadašnje najljepše Kino Partizan, kasnije je preimenovano u teatro Fenice, no stari ga riječani još uvijek zovu starim imenom. Plavi Jadran zatvoren je, nazvan "Evropa", no djelatnost se nije promjenila, nakon njega Bar Opera, koji je nakon kratkog vremena zatvoren i zgrada je u raspadu. U njoj više nema ni kina - ništa.
Od svega je ostao veliki prazni dio na zgradi, gdje su bile reklame za filmove koji su se davali.
![]() Ako sam vas udavila, ne gledajte, ne čitajte, ja sam se baš rado prisjetila nekih starih vremena.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ne znam jesi li udavila druge, ali ja sam oduševljena vizurama našeg grada, ljepotom arhitekture (one stare).Baš si napravila lijepu reportažu!
![]() |
|
![]() |
|
1234DRENOVA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 535 |
lijepo
![]() |
|
![]() |
|
Hvala, da i ja mislim da je to možda zanimljivo više nama koji poznamo grad, a rijetko ga doživljavamo na taj način.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
hvala Triša, za nas koji ne poznajemo Rijeku jer smo kroz nju možda samo prošli ovo je itekako lijepo izvješće!
![]() ![]() ![]() šteta što gradski oci nemaju sluha za probleme
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() Korzo
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Prvo sam pogledala Trišine sunčane slikice,a sam Bakine snježne.
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Gle imaju snijeg u Rijeci
![]() |
|
![]() |
|
Kad čovjek krade obično ga ulove. Ja se nadam da mene neće Ali slike su iz Jutarnjeg. U Novom listu ima filmić koji pokazuje krasan kaos u predjelu blizu naše Drenove1234, ali ga nisam uspjela skinuti!
![]() |
|
![]() |
|
Fora su slikice vidla sam ih i ja na nekom rječkom forumu. Tamo ima prekrasnih slika Rijeke u snijegu, no ja ću to ipak poslikati sutra, jer to je nešto što rijetko vidimo.
Smješno je gledati web kamere - neki se predjeli uopće ne vide, jer su kamere prekrivene snijegom.
Kod mene u dvorištu mjereno malo prije 16 cm - na jednom zidiću - hura!
A vani bijelo, kao da je polarna noć!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |