Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gioiaa-dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gioiaa-dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 39>
Korisnik
Poruka
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 07:00
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 08:24
Đoja kao i uvik prekrasan ti je vrt.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 08:50
hvala vanja
jucer sam posadila salvije,karanfile,p.prkos,itd.rasadila malo visoke kadife...
bambus je poceo rasti,sto me posebno raduje,lupina je pocela cvetati,mini ruze tek sto nisu otvorili pupoljke,ma ima puno novosti,daaa i perunike ce me obradovati za koji dan
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 12:20
Prave vrijedne ruke imaš Gio. Vrt ti je pun egzotičnih biljakasmile99
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 13:37
Bit će vrt prava ljepotica!
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 15:08
Opet imaš predivne nove biljke, ma sretnice, imaš dobru tetku Clap
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 08:50
:))))))
imam i divne prijateljice,jucer sam dobila na poklon roe bacopu,devojacki veo i mali slatki brsljan:))))
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2009 u 21:20
prvo bila na groblju,zasadila nesto biljkica,pa kuci se odmorila desetak minuta i pravac vrt.Dva dana nisam nista radila i bas mi nedostajalo cupkanje,presadjivanje,zalivanje...a sad se osecam kao da je valjak presao preko mene ,sutra cu da odmaram (praznik).I jedva cekam sledeci dan da nastavim sa presadjivanjem
postajem zaboravna,posadila sam nesto gladiola i dalija,kasnim
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 21:45
ma svasta nesto radim,cupanje korova redovno,i uvek ga ima ,presadjivanje,zalivanje...ma skoro svaki dan isto,a danas sam i farbala saksije,korpe,stolicice.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2009 u 18:57
Mislila sam da mi je dnevnik na zadnjoj stranici,a on na drugoj.Namerno nisam pisala jer svakodnevno je ista stvar,cupam-sadim itd.
Danas ima malo i novosti,donela s pijace ljubicaste,pink i bele petonije,i sta im bude,nece zavrsiti valjda s pepelnicom kao i prosle godine.
Taman sam htela staviti koju slicicu,a ono zeza photobucket,i smajlici zezaju.A i kisa je opet pocela padati,bas se namracilo.
Zatim uzela sam 6 kopriva,sve razlicite,i fino cu ih na donju terasu,nema direktno sunca i valja ce se prilagoditi.Naisla sam i na vanilu.uzela sam dve,boja je predivna.Uzela jedan bosiljak s tamnim listicima(pardon ,u saksiji su dva komada):)
Vinku pronasla ljubicastu(hura-to se ja veselim),pa uz to uzela i bele,nesto manje pink boje i jedno pet komada padajuce vinke,nikad cula,cvetic i lisce je isto kao kod ove ljubicaste,Nebitno,vazno je da sam samu sebe usrecila.Pored svih problema,biljke me mogu najvise usreciti.
Ma zaboraviti cu sta sam jos uzela,daaaa,mama voli djirane i udomila sam dva koja su crveno-narandzasta.A i meni su o.k.Onda za moju dusu dve muskatle ljubicaste,ma mrak su....davim li?svejedno-bas sam srecna...verbene pink boje,dve dalije mini,jednu sam dobila gratis,i crveni karanfil...valjda je to to...
sitna begonija i vodenika ne napreduju bas nesto,mojom krivicom,ima previse djubriva,pa planiram dodati malo obicne zemlje.Eto posla bez potrebe.
Ovih dana sam farbala saksije svih velicina,i toliko mi se dopalo da planiram i ostale da obojim,ali hocu i druge boje.Ove su zelene,malo zute,modre...bit ce kod mene kao u meksickim serijama.
Eto ja se ispricah.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2009 u 18:36
grmic vanile,ima predivnu boju

bela i ljubicasta vinka

ljubicastu sam danas posadila okolo rudbeckie,uf kad procveta rudbeckia i vinka se razgrana ,jedva cekam da vidim kako ce to izgledati

zuta petlova kresta jos ceka da se posadi

crvena i rozikasta

gorucoj ljubavi tesko mogu da odolim

ovde viri pink vinka

nadam se da ce sutra naci svoje mesto u vrtu,danas me sprecio pljusak

verbena

nisam jos odlucila gde da je smestim,u vrt ili u tegle

padajuca vinka,tako kaze prodavac,jednu sam zasadila,pa cemo videti

petunije

ima toga jos ,al net ko net,mora da me zeza
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2009 u 21:02
Prkrasno GioClap. Imaš istu vrstu verbene kao i moje, čak i boja im je takvaEmbarrassed.
A miriše li grmić vanilije?
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2009 u 07:10
meni nesto i ne mirise,al zato boja cveta predivna,a bosiljak predivno mirise

promenila sam jucer zemlju,ponovo posadila biljke i nadam se da ce im sad prijati i da ce napokon bujati

al nisam sve zavrsila,kisa nas sprecila,pa cu ostatak danas zavrsiti.
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2009 u 21:35
prekrasno!!!!!!!!!!!!
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2009 u 22:13
Originalno poslano od člana gioiaa gioiaa napisao:

Dali je ovo Iris reticulata?
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 11:44
ne,ono gore je carska kruna,a donja slika ne znam sta je,nije cvetalo:(

sredila sam malo terasu,pocistila ,uvek neki haos
moram presaditi bacopu i devojacki veo,male im saksije,naprosto se muce...valjda ce biti uspeso presadjivanje.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2009 u 12:23
gioia, imaš krasne biljke

da li si kupila sadnice vinke ili si samo sijala,? Ja sam sijala i još su jako male, a tvoje već cvjetaju
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2009 u 11:50
kupila sam bas zbog tog cekanja kad ce procvetati,ja sam ponekad bas nestrpljiva.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2009 u 08:12
sinoc mi nije bilo do tipkanja,premorena a i komp mi se iskljucuje
drva su isecena,slozena,pa je trava kosena,al ima jos,pa cupkanje oko kamenja,pa korova...svasta se radilo...
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2009 u 23:35
Ono drugo na slici je mrežasti iris (reticulata), a baš me zanima kako izgleda carska kruna kad procvate Tongue
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.