Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 37> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
O joj tek sada vidim datum kada si postavila pitanje. Vjerojatno si riješila dilemu. Nadam se da ti lijepo uspijevaju u toj kombinaciji.
|
|
![]() |
|
Po meni je bolje da izvadiš ciklame iz tegli. Bolje će rasti bez tegli u vrtnoj zemlji.
|
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Ciklame...predivne ciklame! Drago cvijetno društvo, jučer sam bila u baumax-u, išla povirit što ima od cvijeća pa sam osmislila kombinaciju za vrt koju bi htjela ali moram kod vas provjerit hoće li to ići prije nego kupim: kupila bi ljubičaste maćuhice i kombinirala ih sa nekoliko ciklama (u onoj, da tako kažem, izvornoj boji ciklame) pa me zanima je li ok da ciklame sada presadim iz posudica u zemlju dok cvjetaju ili je bolje da ih ostavim u teglicama? Radi se o Dalmaciji pa mislim da im zima ne bi previse smetala. Što vi kažete?
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
ok...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Pogledaj u mom vrtu imaš fotku...moje su sa Ivančice i iz Trakošćana.
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Ok...hvala...samo što ja ih nisam vidio u našim šumama pa sam mislio da im je tu prehladno...
|
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Drago dijete naravno da prezimljuju. Što misliš ko bi ih svake godine ponovo sadio po našim šumama? Ja ih imam tri godine.
|
|
![]() |
|
I prezimljuju li šumske ciklame uopće kontinentalnu klimu...
|
|
|
|
![]() |
|
Dobio sam lukovice šumskih ciklama i iz jednog dijela tjeraju i pupoljke i listove a iz drug dijela ne tjera ništa...korjenja uopće nema....koja strana ide gore...pozdrav
|
|
|
|
![]() |
|
Mladi cvijet ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3 |
Pozdrav ljudi,vidim da svi međusobno imate iste ili slične probleme ili situacije sa svojim ciklamama...na veliko iznenađenje i kod mene je slična situacija,malo cvate pa malo ne i tako stalno već dvije godine kolko je imam...jeli to normalno ili je stvar možda u temperaturama.Naime,moja je ciklama u toplijoj prostoriji i na direktnom suncu i uopće se ne buni...tako da sam skroz zbunjena...
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
moja ciklama je cvjetala negdje u prvom mjesecu pa je malo pauzirala i sad opet cvjeta... cak sam od jedne zene dobila savjet da ju uopce ne dam na mirovanje da ih ona ima i da joj stalno cvjetaju nesto kao ljubice malo cvjetaju pa malo ne pa opet i tako stalno... e sad jel to tocno neznam ja cu pokusati pa cemo vidjeti sta ce biti
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Papilio ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Srpanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Meni se također jedna skroz osusila ali na ovoj drugoj je ostalo par listova. Nisam je dirala vec ostavila na nekom tamnijem mjestu ali mi je bilo zao pa sam je znala ponekad zalijati bas zbog tih listova sto su ostali. Bili su ogromni i skroz se spustili, nisu stajali u zrak kako to inace bude.
Sad mi je na svjetlijem mjestu, sa jutarnjim suncem i nastavila sam povremeno zalijevati, i eto niklo puno listica ali jos nema cvijeta. Mislim da cu samo dodati na vrh svjeze zemlje jer ima prostora posto je jos u tegli kako je kupljena i nastaviti zaljevati svaki put kad se zemlja osusi pa da vidimo. Mozda sam i pogrijesila sto je nisam stavila u vecu tamu. Ovako sam je mozda probudila iz ljetnog sna :) |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Da se i ja priključim na temu.
Imala sam dvije. Jednu s velikim cvjetovima i jednu s manjim.
Dobila sam usmene savjete od naših forumašica da kad prestanu cvasti pustim negdje u kutu....
S malim sam tako i napravila, jer je izgubila i lišće, ali ova druga lista cijelo vrijeme. I ja je poluredovito zalijevam. Držim je u hladu.
I sad po pravilu (vidim da ovo ljeto i nema pravila) na jesen bi ih trebala posaditi u novu zemlju? Ili da ovu koja lista presadim ranije, da ne počne i ona cvjetati prijevremeno?
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Sa istim pitanjem sam došla na ovu temu. Imala sam zimus dvije ciklame, jedna ocvala, posušila se, pa sam ju pospremila u mračno i suho, a druga čim je ocvala potjerala nove listove i ima ih desetak i baš si razmišljam što sa njom... presaditi u svježu zemlju ili samo dodati malo svježe, ostaviti ju u kući li ju staviti nekam van, možda ispod bora gdje bi joj bila hladovina... ali tu bi joj bilo relativo tamno
![]() |
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Kad malo razmislim, uopće nije čudno. Nije nepristojno cvijeće, nego vrijeme. Što drugo očekivati, kad smo u ljeto ušli sa 13 stupnjeva. Biljke se ponašaju po temperaturama, mogle bi baš malo više i po položaju sunca. |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Papilio ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Srpanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Ajde bas mi je drago cuti da postoji mogucnost da pocne cvijetati iako bi voljela da se i zimi iskaze u puno cvatu.
Nista, i dalje cu je zalijevati jer bi stvarno bio grijeh ostavit je na suhom. Ako procvijeta, obavezno stavljam sliku ![]() |
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Dobro nam dolepršala Papilio,
![]() baš sam malo prije istu brigu brinula. Do sada su se i moje pristojno ponašale, odmirovale ljeto sasvim bez ili sa pokojim listićem. Onda bih ih krajem ljeta presadila u novu zemlju, počela normalno zalijevati i cvale bi od jeseni do otprilike polovice proljeća. Ove godine su bile možda dva-tri tjedna bez cvijeta. Zemlja suha a one sačuvale dobar dio starog i potjerale hrpu novog lišća, a sad već imaju jedna 2 a druga 1 otvoreni cvjetić i puno pupića. I što da radim, ponovo ih zalijevam, pa što bude. Hoće li cvasti i zimi? Nemam pojma. Bilo bi mi žao da ne cvatu, a opet nemam srca ih sad ostaviti da žeđaju.
Eto, nisam ti baš pomogla, ali da znaš da nisi jedina. Čudna neka godina. ![]() |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Lijep pozdrav svima!
![]() Evo ja sam nova kao clan ovog foruma iako vec dugo pratim vase teme. Evo jedno pitanje za krstenje. Kupila sam u 12-tom mj ciklamu koja je fino otcvala i ostalo joj je svega par listova. Kako sam se preselila u novi stan stavila sam je na istocnu stranu gdje je sad svako jutro grije sunce. Tu i tamo bi je zalijala kad bi vidla da je zemlja skroz suha, a kad vidi cuda, listovi poceli izlaziti ko ludi. Sad ima hrpu listova ali nema cvijeta. Posto sam mislila da je to biljka koja vegetira samo zimi a preko ljeta miruje zanima me hoce li sad mozda i dobiti koji cvijet, hoce li je to oslabiti pa nece cvijetat zimi? Puno hvala |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |