Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 304305306307308 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 16:59
oooo koliko lijepih adeniuma, da ti pamet stane, ljudi smile141

bebolina, nadam se da si sklonila svoje biljčice? da je sve OK...
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 79
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 21:57
Originalno poslano od člana Leona31 Leona31 napisao:

Majko moja....sta ova zena radi....LOL,postrojila kao vojsku....svaka cast Narnia na kolicini velicini i umecu.Clap

Ma sta tebi da pricam kad vec sve znas smile78
Pinus i kod mene su uzasne temperaturesmile46Danas popodne oko 17h na termometru u hladovini na terasi videla sam 38C,a koliko je bilo tokom dana na suncu to ne smem ni da predpostavim.Adeniume polivam samo jednom dnevno navece,a prihranjujem jednom nedeljno.Kakav je to sistem sa svakodnevnom prihranom?Da li sam ja to nesto lose razumela?
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 22:40
Ajme meni.... i opet, ajme meni!!!
Narnia, ženo mila..... koooooolikoooo ih jeeee!smile39
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 22:43
Već me neko vrijeme nema, srećom imam novi posao pa vrijeme zaokupljaju neke druge stvari. Odlučio sam odvojiti koji trenutak kad se vratim iz Pule za vikend pa da malo postavim koju sliku, malo pulsko, malo zg društvo. ALI, zamislite molim vas, vratim se u zgradu nakon puta i skužim da su adeniumu somalense v crispumu "narasla krila" i da je nestao - naime, držim u ZG-u svoje sukulente na jedinom mogućem mjestu, polukatu iza velikog prozora gdje imaju puno sunca tokom dana. Netko od vrlih susjeda, fino odgojene gospode, odlučio je da mu je taj primjerak jako lijep i maznuo ga dok mene nije bilo za vikend. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se vratiti kad napišem na oglasnoj ploči da je biljka iznimno toksična. Pi**a im ma***ina bezobrazna. Taman kad se lijepo razgranao nakon pinciranjaAngry nadam se da im neće pasti na pamet uzeti i pachye, nemam gdje s njima trenutno.

Nevezano uz ovo, svaka čast svima, odlični primjerci.Smile
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 22:47
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

oooo koliko lijepih adeniuma, da ti pamet stane, ljudi smile141

Stvarno su vam adeniumi za svaku pohvalu Clap
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

bebolina, nadam se da si sklonila svoje biljčice? da je sve OK...
Ozbiljno sam shvatila upozorenje za nautičareConfused većinu biljaka sam sklonila na sigurno, adeniumi su imali prednost, a brugmansije i sve velike biljke sam skupljala duž ulice.  Štete ću zbrajati sutra kad ova kataklizma prođe. Ouch
smile113
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 22:49
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Već me neko vrijeme nema, srećom imam novi posao pa vrijeme zaokupljaju neke druge stvari. Odlučio sam odvojiti koji trenutak kad se vratim iz Pule za vikend pa da malo postavim koju sliku, malo pulsko, malo zg društvo. ALI, zamislite molim vas, vratim se u zgradu nakon puta i skužim da su adeniumu somalense v crispumu "narasla krila" i da je nestao - naime, držim u ZG-u svoje sukulente na jedinom mogućem mjestu, polukatu iza velikog prozora gdje imaju puno sunca tokom dana. Netko od vrlih susjeda, fino odgojene gospode, odlučio je da mu je taj primjerak jako lijep i maznuo ga dok mene nije bilo za vikend. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se vratiti kad napišem na oglasnoj ploči da je biljka iznimno toksična. Pi**a im ma***ina bezobrazna. Taman kad se lijepo razgranao nakon pinciranjaAngry nadam se da im neće pasti na pamet uzeti i pachye, nemam gdje s njima trenutno.

Znam kako ti je Angry
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2013 u 23:05
Originalno poslano od člana Narnia Narnia napisao:

Pinus i kod mene su uzasne temperaturesmile46Danas popodne oko 17h na termometru u hladovini na terasi videla sam 38C,a koliko je bilo tokom dana na suncu to ne smem ni da predpostavim.Adeniume polivam samo jednom dnevno navece,a prihranjujem jednom nedeljno.Kakav je to sistem sa svakodnevnom prihranom?Da li sam ja to nesto lose razumela?

Nisi ništa loše razumjela sve OK. Zamisli  ovako. Kažeš da adeniume prihranjuješ jednom nedeljno. E sada tu količinu razdjeli na sedam jednakih dijelova sa kojima adeniume počinješ prihranjivati svakodnevno i to ti je to.

Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 00:19
Pinus hvala na odvoru!To bi bilo previse dodatnog posla s obzirom na kolicinu adeniuma koju imam.Mada kada pogledam ove tvoje lepotane....uh (ne znam da li da sebi natovarim jos koju obavezuWacko???)
Mememe bas mi je zao zbog ovog sto ti se dogodiloDisapproveRazumem tvoju ljutnju(ko ne bi bio!!!???)ali koliko ja poznajem ljude ,ne verujem da ce tvoje upozorenje doprineti da ti vrate biljku-mozda samo  da je baceDisapproveAli ko zna...Predlazem ti da na mestu gde cuvas biljke postavis kamericu.Naravno ona uopste ne mora da funkcioniseWink,cak ni da bude ispravna...ali dovoljno je da je potencijalni lopov vidi.Pritom bi to trebalo objaviti na oglasnoj-pa ko voli...Ko zna -mozda i pomogne da sacuvas ostale biljke,posto ih nemas gde.
Bebolina Confused nadam se da steta nije velika.
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 09:04
mememe, stvarno ima stoke od ljudi... 

i moji su jucer letali dvoristem, ne svi, otprilike desetak malih koje sam nedavno presadila. ako mozete vjerovat,vjetar je bio toliko jak da je pocupao neke iz zajednickih posuda, znaci doslovce povuce biljku van iz supstrata. kaj je najbolje, bili su svi ispod strehe i zasticeni, ali je vjetar bio toliko jak i mijenjao smjerove da nije pomoglo.
a brugmansije i hibiskuse sam ko i bebolina lovila po dvoristu,iako su bile fiksirane kakti. na kraju je samo par grancica otpalo,ali je vjetar na najvecoj OPET potrgao veliku granu, taman nakon kaj se oporavila od zadnji put. sad ne lici na nis Confused
velika gorica
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 16:24

Usput sam slikala i neke rekonvalescenteWinkDa trulez korena ne mora uvek da se zavrsi kobno-evo dokaza!
http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/basta%202013/DSCN7584_zps8cb1b5dc.jpg. -
http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/basta%202013/DSCN7586_zpsb668e819.jpg. -
Nakon što si ga orezala i očistila od truleži, kako si ga liječila da se tako lijepo zakorijenio. Opiši nam malo cijeli taj postupak....pleaseHeart
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 16:39
Svi su redom napupaliThumbs Up

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 17:21
Narnia, stvarno imaš cijelu vojsku prekrasnih adeniuma !

Babolina draga, i kod tebe će biti "raspašoj" kad svi procvatu.

Ja imam jednog, ali vrijednog. I ako mahunice nastaju tako da nakon otpadanja cvijeta u čaški nastane nešto nalik na dvije majušne kuglice, onda bih ja mogla imati i mahune. Daj bog da je to, pa će biti sjemenki, valjda.

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 17:56
cvjetici na sve strane Thumbs Up

G, kad ostanu te kuglice, ako se pocnu povecavati nakon par dana onda su oplodjene, ako ne otpast ce skupa sa cvjetnom stapkom nakon nekog vremena. ugl skuzit ces. ako imas leptirice, posebno one nocne oko kuce, oni su jako dobri pri oprasivanju adeniuma :)

uzela konacno fotic umjesto mobitela, pa su malo bolje slike

ovo je onaj sto sam rekla da cu ga kalemit nakon presadjivanja, sad mi ga je zao jer je ocito nasnjofao sto mu se sprema i izbacio hrpu cvjetova

velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 19:21
Ohohooo, gle cvijeća !!! Oće biti mahuna i sjemenja ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 19:50
Prekrasni su vam adeniumi , Clap
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 20:37
Ja sam srećom sve moje što je moglo odletjeti sklonila na vrijene iako je što je zanimljivo prevrnulo teglu sa echinocactusom grusoniem koje je na podu pored stalaže a na vanjskoj polici gdje su puno manje i lakše tegle nije ni jednu ni pomaknulo. 
Moji pincirani sijanci su podivljali i tjeraju na sve strane pogotovo oni od zimus, valjda će biti nešto od njih.
Ovaj veliki ne pokazuje namjeru za cvjetanjem  bar zasada.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 20:39
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Memme ubuduće kad ideš na put  nosi i njih :) recesija je krade se sve živo.
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (2) Hvala(2)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 21:13
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Usput sam slikala i neke rekonvalescenteWinkDa trulez korena ne mora uvek da se zavrsi kobno-evo dokaza!
http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/basta%202013/DSCN7584_zps8cb1b5dc.jpg. -
http://s660.photobucket.com/user/zoricavrbic64/media/basta%202013/DSCN7586_zpsb668e819.jpg. -
Nakon što si ga orezala i očistila od truleži, kako si ga liječila da se tako lijepo zakorijenio. Opiši nam malo cijeli taj postupak....pleaseHeart

Bebolina ne orezem ga uopste.Trulez poskidam koliko god mogu i onda ga tako ,,obesim" na promajnom i od sunca zasticenom mestu.Tamo stoji sigurno 10tak dana ,a onda ga ponovo ocistim od ostataka trulezi koja se tada vrlo lako odvoji od zdravog tkiva.Vratim ga u supstrat,stavim u hladovinu i veoma retko zalivam(prvih nekoliko dana ne zalivam uopste)Muci se on dugo,ali na kraju se ipak izbori.Ovo uspeva ako trulez nije zahvatila bas svo korenje tj. ako je makar samo jedan koren zdrav.Kada ga vracam u supstrat odignem mesto gde je truleo ,da nikako ne dodje u kontakt sa supstratom(ponekad ubacim stiropor)Naravno , tretiram i fungicidom(sipam prah direktno na ranu bez rastvaranja-ridomil,captan...ponekad i cimet)Kada se radi o odraslim i jakim biljkama,i kada trulez nije zahvatila puno uspeva skoro uvek.Medjutim cesto se desi da trulez ode duboko i tada pomoci nemaDisapprove
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2013 u 22:44
@Narnia, hvala na iscrpnom odgovoru. Adeniumima nije lako detektirati trulež korijena, evo i po tvojoj se slici vidi da je nadzemni dio sasvim ok, dok je onaj nama nevidljivi dio već jako zahvatio.
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 09:22
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@Narnia, hvala na iscrpnom odgovoru. Adeniumima nije lako detektirati trulež korijena, evo i po tvojoj se slici vidi da je nadzemni dio sasvim ok, dok je onaj nama nevidljivi dio već jako zahvatio.

Pa ima simptoma koji ukazuju na to!Lisce iznenada pocinje da zuti.Doduse ono hoce da pozuti i usled drugih razloga,ali je onda stablo jedro i cvrsto za razliku od biljke koja ima problem sa trulezi.Zato ja cim ugledam zuto lisce dobro ispipam kaudeks i reagujem.Zedna biljka kojoj pozuti lisce ima sasvim drugaciji kaudeks na dodir-nekako gumenast i to se resi zalivanjem.Biljka koja truli ima ,,vodnjikav "
kaudeks i to se bas puno razlikuje od drugih problema.Treba samo redovno pratiti te simptome i reagovati odmah
Moje biljke koje su imale problem izgledaju dobro-sada,ali nisu izgledale tako.
Trulez vrsnih grana se takodje dogadja s vremena na vreme,ali uglavnom ne dovodi do gubitka biljke-dovoljno je samo odrezati napadnuti deo.To su neka moja iskustva...Volela bih da cujem vasa?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 304305306307308 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.