Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 304305306307308 407> |
Korisnik | ||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
oooo koliko lijepih adeniuma, da ti pamet stane, ljudi
![]() bebolina, nadam se da si sklonila svoje biljčice? da je sve OK...
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
|
Ma sta tebi da pricam kad vec sve znas ![]() Pinus i kod mene su uzasne temperature ![]() |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Ajme meni.... i opet, ajme meni!!!
Narnia, ženo mila..... koooooolikoooo ih jeeee!
![]() |
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
Već me neko vrijeme nema, srećom imam novi posao pa vrijeme zaokupljaju neke druge stvari. Odlučio sam odvojiti koji trenutak kad se vratim iz Pule za vikend pa da malo postavim koju sliku, malo pulsko, malo zg društvo. ALI, zamislite molim vas, vratim se u zgradu nakon puta i skužim da su adeniumu somalense v crispumu "narasla krila" i da je nestao - naime, držim u ZG-u svoje sukulente na jedinom mogućem mjestu, polukatu iza velikog prozora gdje imaju puno sunca tokom dana. Netko od vrlih susjeda, fino odgojene gospode, odlučio je da mu je taj primjerak jako lijep i maznuo ga dok mene nije bilo za vikend. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se vratiti kad napišem na oglasnoj ploči da je biljka iznimno toksična. Pi**a im ma***ina bezobrazna. Taman kad se lijepo razgranao nakon pinciranja
![]() Nevezano uz ovo, svaka čast svima, odlični primjerci.
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Stvarno su vam adeniumi za svaku pohvalu
![]()
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Nisi ništa loše razumjela sve OK. Zamisli ovako. Kažeš da adeniume prihranjuješ jednom
nedeljno. E sada tu količinu razdjeli na sedam jednakih dijelova sa kojima
adeniume počinješ prihranjivati svakodnevno i to ti je to. |
||
![]() |
||
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
|
Pinus hvala na odvoru!To bi bilo previse dodatnog posla s obzirom na kolicinu adeniuma koju imam.Mada kada pogledam ove tvoje lepotane....uh (ne znam da li da sebi natovarim jos koju obavezu
![]() Mememe bas mi je zao zbog ovog sto ti se dogodilo ![]() ![]() ![]() Bebolina ![]() |
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
mememe, stvarno ima stoke od ljudi...
i moji su jucer letali dvoristem, ne svi, otprilike desetak malih koje sam nedavno presadila. ako mozete vjerovat,vjetar je bio toliko jak da je pocupao neke iz zajednickih posuda, znaci doslovce povuce biljku van iz supstrata. kaj je najbolje, bili su svi ispod strehe i zasticeni, ali je vjetar bio toliko jak i mijenjao smjerove da nije pomoglo. a brugmansije i hibiskuse sam ko i bebolina lovila po dvoristu,iako su bile fiksirane kakti. na kraju je samo par grancica otpalo,ali je vjetar na najvecoj OPET potrgao veliku granu, taman nakon kaj se oporavila od zadnji put. sad ne lici na nis
![]() |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Narnia, stvarno imaš cijelu vojsku prekrasnih adeniuma !
Babolina draga, i kod tebe će biti "raspašoj" kad svi procvatu. Ja imam jednog, ali vrijednog. I ako mahunice nastaju tako da nakon otpadanja cvijeta u čaški nastane nešto nalik na dvije majušne kuglice, onda bih ja mogla imati i mahune. Daj bog da je to, pa će biti sjemenki, valjda. |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
cvjetici na sve strane
![]() G, kad ostanu te kuglice, ako se pocnu povecavati nakon par dana onda su oplodjene, ako ne otpast ce skupa sa cvjetnom stapkom nakon nekog vremena. ugl skuzit ces. ako imas leptirice, posebno one nocne oko kuce, oni su jako dobri pri oprasivanju adeniuma :) uzela konacno fotic umjesto mobitela, pa su malo bolje slike ![]() ovo je onaj sto sam rekla da cu ga kalemit nakon presadjivanja, sad mi ga je zao jer je ocito nasnjofao sto mu se sprema i izbacio hrpu cvjetova ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Ohohooo, gle cvijeća !!! Oće biti mahuna i sjemenja ?
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
Prekrasni su vam adeniumi ,
![]() |
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
Ja sam srećom sve moje što je moglo odletjeti sklonila na vrijene iako je što je zanimljivo prevrnulo teglu sa echinocactusom grusoniem koje je na podu pored stalaže a na vanjskoj polici gdje su puno manje i lakše tegle nije ni jednu ni pomaknulo.
Moji pincirani sijanci su podivljali i tjeraju na sve strane pogotovo oni od zimus, valjda će biti nešto od njih. Ovaj veliki ne pokazuje namjeru za cvjetanjem bar zasada.
|
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
||
![]() |
||
|
Bebolina ne orezem ga uopste.Trulez poskidam koliko god mogu i onda ga tako ,,obesim" na promajnom i od sunca zasticenom mestu.Tamo stoji sigurno 10tak dana ,a onda ga ponovo ocistim od ostataka trulezi koja se tada vrlo lako odvoji od zdravog tkiva.Vratim ga u supstrat,stavim u hladovinu i veoma retko zalivam(prvih nekoliko dana ne zalivam uopste)Muci se on dugo,ali na kraju se ipak izbori.Ovo uspeva ako trulez nije zahvatila bas svo korenje tj. ako je makar samo jedan koren zdrav.Kada ga vracam u supstrat odignem mesto gde je truleo ,da nikako ne dodje u kontakt sa supstratom(ponekad ubacim stiropor)Naravno , tretiram i fungicidom(sipam prah direktno na ranu bez rastvaranja-ridomil,captan...ponekad i cimet)Kada se radi o odraslim i jakim biljkama,i kada trulez nije zahvatila puno uspeva skoro uvek.Medjutim cesto se desi da trulez ode duboko i tada pomoci nema ![]() |
||
![]() |
||
|
@Narnia, hvala na iscrpnom odgovoru. Adeniumima nije lako detektirati trulež korijena, evo i po tvojoj se slici vidi da je nadzemni dio sasvim ok, dok je onaj nama nevidljivi dio već jako zahvatio.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Pa ima simptoma koji ukazuju na to!Lisce iznenada pocinje da zuti.Doduse ono hoce da pozuti i usled drugih razloga,ali je onda stablo jedro i cvrsto za razliku od biljke koja ima problem sa trulezi.Zato ja cim ugledam zuto lisce dobro ispipam kaudeks i reagujem.Zedna biljka kojoj pozuti lisce ima sasvim drugaciji kaudeks na dodir-nekako gumenast i to se resi zalivanjem.Biljka koja truli ima ,,vodnjikav " kaudeks i to se bas puno razlikuje od drugih problema.Treba samo redovno pratiti te simptome i reagovati odmah Moje biljke koje su imale problem izgledaju dobro-sada,ali nisu izgledale tako. Trulez vrsnih grana se takodje dogadja s vremena na vreme,ali uglavnom ne dovodi do gubitka biljke-dovoljno je samo odrezati napadnuti deo.To su neka moja iskustva...Volela bih da cujem vasa? |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 304305306307308 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |