Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bugenvilija -bugenvileja
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bugenvilija -bugenvileja

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 44>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 22:35
smile141    

Od onih što si mi poslala ništa Cry .
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 22:30
Originalno poslano od člana jelsa_ jelsa_ napisao:

čestitke,,pripazi samo da medij ne bude prevlažan i temperatura konstantna
U grijanom su klijalištu, temperatura im  izgleda odgovaraWink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
jelsa_ View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jelsa_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 22:28
čestitke,,pripazi samo da medij ne bude prevlažan i temperatura konstantna
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 22:09
Uspijelo mi je ožiliti reznicesmile213 
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2011 u 15:45
U dvorištu moje vikendice na moru roditelji su prije 30 godina posadili bugenviliju koja je danas ogromno stablo visine cca 15 m, širine cca 6. Kad u lipnju ispcjeta izbaci rozete odo oko 1 m dužine, a od ljepote neda gledati u sebe. Žao mi da nema ni jednu digitalnu fotku da pokažem. Znam da u Slavoniji zbog niskih temperatura ona nema šansi, ali ja se odvažila i prije četiri godine u Pevecu kupila ovu majušnu.

Danas je ona visoka cca 70 cm (opet nemam sliku), a njen uzgoj u ovim uvjetima je bio nemoguća misija. Svašta sam probala i nekoliko puta odlučivala o njezinoj sudbini, te upravo kad odlučim da ju odbacim ona pokaže znak života, i ja odustajem. Da bi preživjela zaključila sam da preko ljeta mora van, na sunce, a ja nemam balkon. Preko zime treba temperaturu od +5 do +15, i dosta svjetla. Tako sam ja morala razmišljati kako i šta jer prve dvije godine to je bila katastrofa. Listovi su opadali iz čista mira, cvjetova nije bilo nikako, a uvijek je davala neki znak života. Kako je preživjela? Išla je u goste kod moje prijateljice u vrt, a zimi bi se vraćala doma u ostaklenu lođu jer moja prijateljica nema svjetla u podrumu. Tako moja gospodjica šeta. Ovog ljeta ju nisam ni vidjela, a prijateljica me redovito izvještavala, kaže da su joj se divili cijelo ljeto, da je bila prekrasna. U nadi da ju nije previše zalijevala radujem se ponovnom susretu s njom jer ovih dana ću je donijeti doma. Dobila sam informaciju da je ostala bez listova. To je normalno, pa i ona velika na moru već je odbacila listove. Jednostavno da bi listovi opstali bugenvilija treba više sati dnevnog svjetla -sunca. U zatvorenom prostoru i u zimi toga nema.

Čitala sam vaše postove, ali nisam baš sigurna kad ju treba presađivati (je li dovoljno samo kad žilice izvire iz saksije) i kad i kako orezati. Ja sam ovu malu orezival cenat po cenat. Samo vrhove koji su mi bili sumljivi i suhi i to do u zdravo. Dok vidim zelenu stabljiku prestanem s reckanjem. Čini mi se da kod nje orezivanje ima samo dekorativni učinak, jer onu veliku na moru nikad nismo orezivali, a cvjeta, raste ko divlja i prekrasna je.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Shivathry View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Shivathry Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2011 u 19:17
Fora je :) Nikad nisam mislio da je buga egzotična biljka , uvijek sam je viđao u vrtovima drugih kuća :)
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2011 u 18:19
Originalno poslano od člana ovcica ovcica napisao:

Baka - držim se pravila mog dobrog prijatelja dalmatinca koji kaže da bugice ostanu u posudi dok mu korijenje ne počne izlaziti iz nje. Ovako snagu troši na bujnost cvijeta, a ne na nepotrebno širenje korijena. Slušam njega i za sada uspješno rastu.
Osim ljubičaste i crvene imam i smeđeg cvijeta - moram ju uslikati

Hvala ti puno na savjetu!Big%20smile
Na vrh
ovcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 543
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ovcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2011 u 15:24

Na slici malo boja baca na ciglasto, inače je smeđa! Ne uspjeva kao druge, ali se drži
Život je more...
Na vrh
Shivathry View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Shivathry Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2011 u 23:21
Molim te uslikaj je ovcice nikad nisam vidio smeđi cvijet bugenvileje Big%20smile
Na vrh
ovcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ovcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2011 u 20:26
Baka - držim se pravila mog dobrog prijatelja dalmatinca koji kaže da bugice ostanu u posudi dok mu korijenje ne počne izlaziti iz nje. Ovako snagu troši na bujnost cvijeta, a ne na nepotrebno širenje korijena. Slušam njega i za sada uspješno rastu.
Osim ljubičaste i crvene imam i smeđeg cvijeta - moram ju uslikati
Život je more...
Na vrh
Shivathry View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Shivathry Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2011 u 18:18
Originalno poslano od člana ovcica ovcica napisao:

Ova boja je predivna :) Svaka čast ovcice Big%20smile
Na vrh
Shivathry View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Shivathry Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2011 u 18:17
Poviše moje kuće se nalazi jedna bogumila , ljubičaste boje uvjek se osuši kad dođe jesen , stara je preko 20 godina. Cvjetovi se počinju sušiti i gubiti boju. Ne znam jeli to normalno ?
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 22:11
Baka i Ovčica prekrasne su vam bugice...Ja ih imam nekoliko ali cvjeta mi samo jedna penjačica koju sam lani na jesen preselila u vrt. Dok je bila nekoliko godina u vazi baš je bila kilava. Imam i stablašice u nekoliko boja, ali ne cvjetaju još...Moguće da im fali gnojiva na koje ja zaboravim...
Evo moje penjačice u vrtu...

sutra je novi dan
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 12:48
Ovčice krasne su ti.
Imam pitanje: Ove dvije u vazama... treba li ih u nekom trenutku presaditi u veće posude ili da ih još do slijedećeg ljeta ne diram?
Imam loše iskustvo s dracenom.Jednu sam presadila u veću vazu i  počela je krepavati dok na kraju nije..Dead. druga koju ne diram godinama i u jako je maloj vazi  je bujna i lijepa.Pa se bojim da ne zeznem tako bugice.
Inače ona treća u vrtu, u zemlji, raste, baca grane s lišćem na sve strane ali tek neki dan je izbacila jedam mini cvijetak. 
Na vrh
ovcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ovcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 11:58

Život je more...
Na vrh
ovcica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ovcica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2011 u 11:57

Život je more...
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 10:42
Prelijepe su......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 18:15
Moje dvije u vazama su negdje u veljači počele (u zatvorenom) cvjetati nekakvim svijetlo roza cvjetovima...Onda sam dobila savjet da ih bez obzira na to obrežem.Sve tanke i suhe grane. I jesam poprilično.
Na str.10 ove teme su na slici u tom nekom čudnom cvatu.

Evo kako ovih dana izgledaju

Treća, vani u zemlji je preživjela, puno sam je više ošišala i sad je niknulo zeleno granje u visini od cca  pola metra....Za cvjetanje će očito trebati pričekati.
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 17:51
Prva je sva u cvijetovima, divota ju gledati, a drugu sam presadila, s time da sam joj počupala pola korjena. Kasnije sam pročitala da se to nesmije, zapravo da ga uopće netreba dirati pa sam je otpisala, ali evo, ona prolistala duplo više nakon čerupanja... Samo ništa od cvjetova, možda cvjeta na starim granama... Vidjet ću dogodine...
Tena 28.3.2010
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2011 u 21:18
Kako ti je bugenvilija?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 44>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,265 sekundi.