Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 320321322323324 407> |
Korisnik | |
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A probat ću ove zime, pa ću nakon toga imati više iskustva s adeniumima i sijalicama...
Ja isto planiram sijalice, a od biljaka još ništa ![]() Doduše, jednu 4 mjeseca staru sam kupila i čekam da dođe, ali ostalo su sve još sjemenke. Pola ću posaditi sad, a pola u proljeće... Ako mi niti jedna sjemenka ne proklije, onda ću ipak razmisliti da li se isplati uključivati sijalicu za samo jednu biljku... Naravno, ako i ta jedna kupljena dođe u jednom komadu i zdrava... Jako sam skeptična s tim transportom biljaka i u kakvom će stanju biljka doći... ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
ako je biljka bila zdrava u pocetku i ako je pravilno pripremljena za put nis joj nece bit. ja sam slala tu jednoj curi sa foruma, mislim da joj je u kutiji procvjetala biljka :D drugoj je procvjetala odmah nakon dolaska kolko sam vidjela iz slika. zilava su to cudovista :D
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nije debeljuco al je vrlo lijep
![]() ![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
ovo je onaj swazicum krizanac, sad mu je taman vrijeme za cvjetanje :) super je!
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Posadila sam 30.08. sjeme... 20 komada... Niti jedan nije proklijao
![]() ![]() Lagano razmišljam da ovo novo sjeme ostavim ipak za proljeće ![]() Čak mi i ovaj naručeni nije još stigao... Doista ne znam u kakvom stanju može doći nakon tjedan dana putovanja... Šmrc |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Da li prihranjujete još svoje adeniume?
Bebolina, ako se dobro sjećam ti koristiš gnojivo u granulama. kako ti se ono pokazalo? koje gnojivo je u pitanju i kako s njime sad preko zime? |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Bila sam 6 dana odsutna od kuće, adeniume sam ostavila vani nasred dvorišta pod vedrim nebom, na milost i nemilost majci prirodi. Jutros ih gledam kako su fino pokisli, kaudeksi tvrdi, lišće zeleno.......
Danas sunčano i toplo, slijedi im dobra klopa. Mislim da ću svoje nastaviti prihranjivati sve dok oni budu pokazivali znakove da rastu. U slučaju da neki od njih pokaže želju za zimskim mirovanjem, ostavit ću ga da se odmara. Zapravo, pratit ću njihovo ponašanje i prema tome postupati.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
I moji su vecinom jos vani, pospremila sam samo najmanje sijance i somalense koji su osjetljivi vise od ovih ostalih.
Btw, sijala sam 11 somalensea, tri je naslo novi dom, a sad kad sam ih pospremala ih je bilo 13 O_o bit ce da se sa sjemenom obesuma usvercalo i njih, ili su naucili kako se podijeliti mitozom :D |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Tema nam je pala na str.2
![]() Jedna zanimljivost o ne pinciranju, adeniume koje sam poklanjala i sad su stari cca godinu i 2 -3 mjeseca kad su dosegli visinu između 20-30 cm većina se počela sama granati, il na vrhu il niže. To je ono što je Wolfsbane jednom spomenula da će oni sami potjerati nove grane. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
adenium obesum, 15. 9. 2013
Adeniume više ne
gnojim. Zalijevanje sam smanjio ali ću
ih nastaviti zalijevati kroz cijelu zimu .kod mene su noćne temperature oko 10 C
dnevne oko 20 C pinciranje adeniuma
nije obavezno to je samo stvar ukusa, zavisi kakav oblik krošnje želiš dobiti. Na
slici je nepincirani a. obesum |
|
![]() |
|
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
I ja moje vise ne prihranjujem.Bilo je par dana sa niskim nocnim temperaturama pa sam i zalivanje svela na minimum.Dani su jos topli ali se plasim niskih nocnih pa ce po svemu sudeci uskoro da zavrse u stakleniku-sto je sigurno-sigurno je!
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Moja ekipa je još noćas vani , sutra popodne idu na verandu, najave su jako hladnih noći, i to bi bilo to što se ove sezone tiče kod nas kontinentalaca.
Više će im koristiti par sati jutarnjeg sunca i poslije toplina cijeli dan i mlake noći, nego vruće nekoliko sati na dan i jako hladno noću.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Stigao je moj bebolinac
![]() Izgleda mi zdravo, malo su mu listići nastradali u prijevozu ( putovao je preko 10 dana). Posadila sam ga u supstrat kako je Pinus rekao da sadi svoje. E sad, da li da ga zalijem ili ne? Čini mi se da je deblo malo mekano ( ne jako, ali ipak se može malo stisnuti rukom)...Ne znam da li je to normalno kod mladica... Ovaj ima 4 mjeseca, navodno. Došao je omotan folijom ( korjen i malo zemlje) i ta zemlja je bila dosta vlažna... Da li da ga stavim na sunce? I da li da ga večeras zaljevam? Slikice uskoro ![]() |
|
![]() |
|
Bilo bi dobro da poslikas caudex, jer zamotati adenium u foliju i onda jos sa mokrom zemljom na deset dana... recept za upropastiti ga. Jesi pogledala taj korijen, kakve je boje bio?
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Korjen je bio bijele boje. Ne znam je li to dobro ili loše...
Evo slikica ![]() ![]() ![]() Što mislite? I kad da ga zalijem? |
|
![]() |
|
Izgleda ok, i bijeli korijen je kak treba bit, ali moras ga pozorno pratit iducih dana. Ja ga ne bih zalijevala odma, mozda mrvicu ali bi stavila u vodu fungicid i onda da samo dopre to do korijena i zaustavi rast kakvih losih gljivica. Sto nije nemoguce ak je bio u foliji.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Ok, navečer malo vode sa fungicidom
![]() Sada je na suncu, pretpostavljam da je to ok?! Jeeeeej, konačno i ja imam svoj adenium... Samo neka preživi prvih mjesec dana i onda ću znati da je ok ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 320321322323324 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |