Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ručni radovi i Izrada nakita
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Primavera galerija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Primavera galerija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 44>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2446
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 09:19
S obzirom da volim masovnije narukvice (nemaju samo estetsku funkciju već dobor dođu i kod samoobrane!) one dvije cuffice su po mom guštu, a posebno mi se sviđa kako si ukomponirala coilanu žicu s perlama! Inače imam problema s tim crackleiranim perlama, jako ih je teško iskombinirati s nečim, a da ne bude too much - tebi je uspjelo!
Ogrlice su mi sve lijepe na svoj način, svaka ima "ono nešto", ali mi je posebno lijepa zadnja "nandžarasta" zbog nevjerojatno toplih i ugodnih boja i kombinacije doista različitih vrsta perli! Sjajno izgledaju kuglice od bakrene žice - to je to ili opet imam manifestaciju lošeg vida? smile79
Extraordinary in the mundane.
Moj blog

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
maslina55 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 971
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslina55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 08:13

Iz zadnje serije htjela bih izdvojiti neku da započnem s komentarom i gledam ih već 20 min a ne mogu napraviti izbor.Možda bi trebalo stavljati manje slika.Ovako sam stvarno ošamućena ljepotom.

Ipak,po nekom mom kriteriju ,a to je i u ovom slućaju boja,zelena mi je favorit
Na vrh
orca View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 01:18
ajme sve te boje mora pa drvo...pa čovjek se ne može odlučiti...ali od viška glava ne boli LOLLOLLOLLOLLOL
još mi je najdraža ona morska narukvica sa srebrnim kontejnerskim trokutima...nikako mi ne izlazi iz glave...iako radim nakit "još ću ja palente pojisti" dok dođem do tog nivoa....ako uopće uspijem...
a tebi draga moja Primavero Clap
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1915
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 23:16
 Thank%20You Thank%20You ....ooooh, baš sam vesela zbog toga, draga Anastazija.... ne znam samo na koju zelenu misliš, onu na stranici ispred ili na ovu zadnju, no zapravo to i nije bitno, meni je važno da ti se usprkos neslaganja s bojom sviđa moje igranje s polimernom glinom i perlicama.... smile71
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 20:47
ja nisam tak brza kao rose, ali sam isto tako zadivljena. a najbolja stvar je ta da mi se najviše sviđaju zelena ogrlica i plave narukvice, a baš to kao nisu moje boje. očito do sada nisam vidjela prave stvari u tim bojama.
hvala ti Primavera što si me prosvijetlila! smile58
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 17:25
Bome nemam ni ja....kak si brza i draga, zaslužuješ veliki buket ruža Bouquet
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 17:08
aaaaa,smile93draga moja,nemam riječi! svaka čast! smile211
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 17:01

Evo, draga Rose, mene natrag brzo, brzo i uz puni Respect dodajem još par slikica u ovu galeriju....

Imala sam podosta raznoraznih perlica, medju njima i ovih tzv. krakeliranih, pa sam se okušala u njihovom slaganju i napravila dvije gotovo identične cuff narukvice, neznatne razlike su samo u nijansi plave boje i dodanim metalnim elementima, a ova druga, akvamarin plava dobila je i odgovarajuće naušnice, pa je nastao mali komplet...

Još jedan komplet od isključivo kupljenog materijala: perlice od palminog drveta, čips poludragog kamena tigrovo oko i sitne perlice za popunu...

I da sve ne bude samo od kupljenih perlica, jedna klasična crno-bijela ogrlica u kombinaciji crnih drvenih kuglica i kuglica obučenih u ornamentiku iz polimerne gline, radjeno po narudžbi...

Slična stvar, samo u zelenim tonovima, s dodatkom nešto čipsa od žada, par brušenih školjkica i jedne velike naranđaste perle, tek toliko da razbije zelenilo...Flora-art 2009...

I na kraju...jednostavna, svakodnevna ogrlica, složena od perlica vlastite izrade, uglavnom od polimerne gline, nešto žice, malo metalic listića, uz dodatak jedne velike drvene perle u smeđoj boji...

Za danas vam je dosta, ja mislim....pucajte i nemojte samo hvaliti, sigurno ima i stvari koje sam mogla bolje odraditi Blushy%20Girl
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 12:52
Draga Rose, evo odmah čim složim ručak Cooking%20Dinner....moram i po doma neš' napraviti Wink
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 12:24
stavi nam jos radova,plizzz,znam da ih imasWink
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 12:22
Idem i ja redom....

@Draga Izzy, znaš da sam s venama na ti pa stalno imam uzorak pred očima Wink , a svjećnjake strašno volim raditi...dobro kažeš, vrućina popustila, bolje da se hitim na posel, Pula je jako blizu Scrapbooking

@Maslina, draga moja, itekak si ti maštovita, a bome i znaš sažeti u par riječi ovoliko pohvala Thank%20You....meni bi trebalo bar pola stranice

@Draga Orca, Thank%20Youhvala ti puno....
Na vrh
orca View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 09:51
"falšni" tirkiz mi je prepredobar...pa ti si čarobnica između svega ostalog...Clap
Na vrh
maslina55 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 971
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslina55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 09:14
...ne sviđa mi se....smile180,koja muka ,ne mogu smisliti ništa a kažu ,. imam puno mašte.Jednostavno sam "začarata"smile105i hipnotiziranasmile103probat ću racionalno nešto reći:

"svadbena" je svakako  najljepša,čipkasta,medaljončić prekrasan i detaljići premedeni,osobno bih nosila zelenu a i "falši" tirkiz i kombinaciju s pravim ahatom.Narukvice prepredobre,ne samo za mlade...
Na vrh
Izzy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2446
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Izzy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 09:00
Uh, ja sam malo u zaostatku... Embarrassed Skuhala sam kavu, dakle benzina imam i - idemo! Dakle, tvoje oblačenje različitih teglica i bočica u polimernu glinu me apsolutno fascinira i izgleda još bolje u stvarnosti - jako neobično i lijepo i nadasve originalno, strpljenje neću ni spominjati! Jako mi se svidjela čaša za lučicu - ja sam svjećofreak, tako da sam ovisnik o takvim stvarima!
A nakit.... Divno! Imitacija tirkiza je nevjerojatno vjerodostojna - vene i nepravilnosti i sve to - nemam riječi! A ona zadnja narukvica me osvojila kombinacijom boja - tirkiz i ahat....mmmmmm..... Heart
Dakle, ovih dana je nešto hladnije, mogla bi se malo baciti na posao, zar ne? smile79Puse za poticanje marljivosti!
Extraordinary in the mundane.
Moj blog

Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 23:21
...brza, brža, Rose In%20Love...hvala puno, jednostavno je ponekad najljepše, iako meni nije bilo baš jednostavno ih raditi Wink
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 23:17
kako jednostavno,a jako ljepo!smile89
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 23:14
Budući da sam rijetki mohikanac na forumu, svi se negdje brčkaju u moru, jezeru, rijeci, potočiću...nastavit ću s prikazom radova...makar i starih...

Večeras malo nakita...

Najprije dvije vrlo, vrlo jednostavne narukvice, samo po jedna malo veća perla napravljena (naravno) od polimerne gline, uz malo špage u odgovarajućoj boji i gotovo...ovu crnu sam spajala direktno na ovogodišnjoj Flori i čim je bila gotova, odmah je "planula"...veli mi MPK da mlade cure to vole..

Ovu sam ogrlicu nazvala "svadbena", zato jer je bila naručena kao ures jednoj gospodji za odlazak u nečije svatove...na kraju joj je bila preskupa (isključivo zbog materijala) ali je isto tako "planula" na prošlogodišnjoj Flori... centralni dio je kupljeni metalni okvir koji sam popunila plavom polimernom glinom i na nju aplicirala ove nježne ružice, takodjer od polim. gline... sve ostalo su raznorazne perlice, riječni biseri, perle od prave kosti i sl...

Ogrlica nastala od elemenata radjenih u polimernoj glini (centralni privjesak i neke perle, nešto ručno radjenih perlica od žice u boji uz dodatak finih keramičkih čeških perli...

...a ovo je, vjerovale ili ne, takodjer polimerna glina, iako na prvi pogled izgleda kao tirkiz. Dala sam si u zadatak napraviti što vjerniju kopiju tirkiza iz polimerne gline, i tek s ovim "kamenčićima" sam bila zadovoljna...

...a ova narukvica je takodjer kombinacija...crvene perle su pravi tzv. red agate iliti crveni ahat, a plave....opet moj lažni polimernoglinski tirkiz...

Nadam se vašim komentarima, ali molim, ne štedite me i slobodno izrecite što vam se npr. i ne svidja, to je takodjer dobar poticaj za rad.. smile79 
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 15:47
Draga Rose, evo ti jedna lijepa ružica za sve tvoje krasne komentare, neću da imaš kardioloških problema, ne, ne...ni pod koju cijenu, pa makar ja više ništa ne postala
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 14:56
draga primavera,radovi su ti toliko fantastični,molim te kod ovih divota malo pripazi jer ce mi srce otkazat gledajuči tvoje radove smile72
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 14:51
I ovdje je vrijeme da nastavimo s poslom Wink Još malo mojih vazica...

Stara teglica nessa presvučena motivima radjenim u polimernoj glini na način slaganja izrezanih "šnitica" iz ranije priredjenih caneova ili tubica...dugo je trajalo, ali je draga gospođa koja ju je kupila bila presretna...

Ovo je  kombinacija nekoliko tehnika: staklena teglica prvo je obojana plavom frosty bojom, nakon sušenja u donjem dijelu doradjena zlatnom konturom, a gore komadićem odgovarajuće polimerne gline s malo zlatne akrilne boje koja se fino raspuca nakon sušenja i provlačenja cijele "plahtice" kroz mašinu za tijesto. Ruže s listovima u vazici takodjer su izradjene od polimerne gline uz povezivanje zelenom vrtlarskom žicom i samoljepljivom zelenom trakom...

Još jedna kombinacija... stara flaša od nečega prvo je dana na rezanje gornjeg dijela, a zatim prvo pofrostana bjelkastim frostyjem, dodane salvete s motivom limuna i limeta, nakon sušenja dodani bjelkasti dijelovi od polimerne gline, te preko salvete tanak sloj tekuće prozirne polimerne gline...sve pečeno na 130°C oko pola sata...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 44>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.