Dipladenia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 46> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cure moje drage, ja sam još lani pisala o njoj kao novitetu na našem tržištu. Da ste se ranije javile i vi bi je imale, naručila bi ih koliko treba. Ako je budete htjele za iduću godinu javite mi se negdje u veljači.
Prekrasna je s tako velikim žutim cvjetovima.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
rođendanski poklon od Kamelie,šta nije predivna
![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Poklon čista 10-ak.
Predivna u svakom pogledu
|
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@jaca123, pomno izabran rođendanski poklon
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Bebolina,kad sam čula da je tri županije prošla da je nađe,nemam riječi
![]() |
|
![]() |
|
Crvenih, roza i bijelih ima, a ovih šarenih malo teže, žutu pak nikako. U rasadniku gdje sam ih ja kupila ima dvije matične biljke žute, nekoliko ovakvih kao tvoja, i jednu jedinu bijelu s crvenim prugama. Onda znaš koliko ih može razmnožiti....malo. |
|
![]() |
|
![]() |
|
zvončica3 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 99 |
ovo je moja biljka kupljena prošle godine...iako sam se plašila da neće prezimiti, ovog proljeća nagradila me prvim cvjetovima...
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/proljece/cvijece/58468.aspx - |
|
![]() |
|
azriela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
Pozdrav curke:)Imam pitanje za vas koje ste iskusnije s uzgojem dipladenije.Prošle godine kupila sam u proljeće mladu biljčicu koja je cvjetala neumorno cijelo ljeto.S dolaskom hladnijeg vremena premjestila sam je u zatvoren prostor,i stvarno je super to podnjela.Niti jedan list nije otpao,biljka je skroz zdrava i bujnog lišća.Narasla je u pravu,pravcatu ljepoticu.Problem je u tome što se do sada,a već je mjesec dana vani na suncu,nije stvorio niti jedan cvijet,niti cvjetni pup,a niti vidim naznake istoga.Vidim da vaše već cvatu sve u šesnaest..u čemu je problem,i što mogu napraviti?
|
|
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
|
zvončica3 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 99 |
Ne znam da li postoji neko pravilo...ovo je moje iskustvo: moja prva dipladenija propala je prije dvije godine nakon što sam je unijela u kuću, vjerujem da je bio kriv suhi zrak i toplina. Ovoj je lišće otpalo, nisam je orezivala, čuvala sam je u podrumu koji nije ni hladan ni topao ali je vlažan...početkom ožujka unijela sam je u kuću, u najhladniju prostoriju i povremeno je orošavala prskanjem odstajalom vodom; čim je malo zatoplilo iznašala sam je van, presadila je u veću posudu, poprskala fungicidom. Tokom cijele zime zalila sam je svega 2-3 puta. Od ožujka sam dodavala i malo prihrane - ništa posebno, gnojivo za pelargonije od prošle godine...sad je na sunčanoj strani i čini mi se da joj mjesto odgovara. Ima nekoliko lijepih mladih izboja i namjeravam je razmnožiti...vidjet ćemo koliko će biti uspješno. To je moje iskustvo. Možda da je pokušaš prihraniti.
|
|
Mudar čovjek s jednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Konfucije |
|
![]() |
|
@azriela, samo joj daj malo vremena da se stabilizira i krene s rastim, svakako uz dobru prihranu koju savjetuje zvončica
![]() Dipladenija prvo mora krenuti s novim izbojima grana, tek tad na tim novim grančicama očekuj cvijet, jer ona cvijeta samo na novim granama.
Bilo bi dobro kad bi nam je malo poslikala da je vidimo. Može biti da se zimus biljka iscrpila i da su joj grane nejake, no dok je ne vidimo možemo samo naklapati
|
|
![]() |
|
![]() |
|
azriela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
|
Odlična je
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
hvala ti Bebolina..čekam strpljivo i stavim fotke kad i ako procvate:))
|
|
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
.čekam i ja svoje strplivo. Rastu kao glistice, brzo i tanašno, ali neka, neka se one meni razjačaju i produže. Crvena damica je narasla min 10 cm, dobila u toj visini 3 para listića. Bočni izbojci nisu toliko brzi ali rastu.
Što se bijele damice tiće ona raste u vis i širinu kao gljive poslije kiše. A tek kada procvjetaju....jednog lijepog dana (čekam i ja svoje strpljivo) Za svoje sam pripremila gnojivo sa najvećim udjelom P(fosfor), pa K(kalij), a najmanje dušika, nadam se da je to ok?!
|
|
|
|
![]() |
|
Došao MM doma i donio mi malu šatiranku, barem mu je prodavačica tako rekla da je šatirana.
MM zna da sam danas uzaludno tražila pošiljku koja mi nije stigla i da sam tužna, a kada sam tužna onda sam i ružna, a onda , a onda...ok, neću spamati i pretjerivati MM je donio sandicu; nije mandica od neke tete prodavačice negdje usput na nekom štandu gdje se prodaje cvijeće po Zg.
|
|
|
|
![]() |
|
sličica, dok sam ju namjestila....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
MD prekrasna je ,
![]() |
|
![]() |
|
Hvala stefice.n.
|
|
|
|
![]() |
|
To je trening...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |