Bugenvilija -bugenvileja |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 44> |
Korisnik | |
aysxdc ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala na informaciji i hvala na dobrodoslici
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mislim da ih je uzgajivač iz splita imao u ponudi - denic bojčić, on ima i stranicu o bungevilijama pa googlaj malo
![]() i dobro na došao |
|
![]() |
|
aysxdc ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
prekrasan primjerak. moze informacija gdje i kako nabaviti ovu biljku bijele boje? uglavnom se moze vidjiti roza, bijelu se tesko moze vidjeti u zivo.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
tanjica ako je na zimu skloniš na sigurno (od leda i vlage9 ne znam zašto je ne bi i u zg imala
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Tanjica,pogledaj na Flavijinoj temi,ona je zagrebčanka i ima nekoliko vrsta prekrasnih bugenvilija
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja nažalost ne znam koja su vrsta moje. Jer na deklaraciji nije pisalo.
Stavila sam ih na tri različita mjesta.Dvije u vaze jedna u zemlju.
I nakon što su odcvjetale prvi put, ostale sasvim bez cvijeta, procvale prekrasno po drugi put
.Prva, ona izložena najviše suncu. pa sam brže bolje u njenu blizinu stavila i drugu... ona u zemlji ima očito najmanje sunca i stalno kaska za ove dvije.
Negdje koncem srpnja ostadoše opet potpuno bez cvjetova... i već smo mislili gotovo
![]() Kad tamo evo na sve strane počinju, mali, mali, ali bit će opet....Naravski opet redom: prva, pa skoro tjedan dana iza druga... još kasnije će valjda i treća,koja ima još cvjetova od prije.
Čekam da se rascvatu pa ću staviti slike u moj vrt.
Tako sam naučila da je jako važan položaj u vrtu, sat, dva više ili manje sunca ima utjecaj...
Još da saznam kako im je "ime"
![]() Nisu ona klasična ljubičasta boja, najviše viđena kod nas, nego neka otvorena ciklama boja....
Usput,ove s Lantanine slike su
![]() |
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Ha nadam se ..Jedino me malo kopka što ovdje u zg-u još nisam vidjela niti jednu bugenviliju pa me brine da bi bilo predobro za vjerovati da bih je samo ja uspjela uzgojiti ![]() |
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Ma neee, takva je bila kad sam je kupila ..sad je ona već u većoj posudi, i visoka je 2 metra (mislim bugenvilija, ne posuda ![]() ![]() Al eto, uz svu novu zemlju i stalnu njegu i prihranjivanje, ne cvijeta svejedno, tak da mislim da nije do toga. Ovu sliku sam samo stavila jer je cvala jedino onda kad sam je kupila.Pa sam mislia da bi eventualno netko prepoznao vrstu. |
|
![]() |
|
tanjica i moja je cvjetala, a sad je neko vrijeme bez cvijeta,
mislim da će "baciti" još jednu turu cvjetova, ali ne odmah ako si je presađivala u veću posudu možda se troši na stvaranje korijena, a ne cvijeta glavno da je ona dobro i zdrava, biti će cvijetova... cijeli je život pred njom |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Uuu vidi zemlje suhe i nekako mi izleda losa.Dodaj joj lijepe zemlje pa je prihrani pa ces vidjeti kako cvijeta.
|
|
![]() |
|
moja je narasla 2 metra, a cvijeta nigdje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Hvala Lantana
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ja sam vidjela kod prijateljice cvijet već prve godine, posadila je na proljeće i na ljeto je već cvjetala. Prekrasna je, moje su od reznice tek 2-3 cm.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Nadam se da mi nitko neće zamjeriti što stavljam sliku ali tako mi je lakše postaviti pitanje a i vama odgovoriti kad se vidi o čemu pričam...Reznicu buge sam ovog proljeća zakorijenila i zasad ona tjera sasvim zadovoljavajuće, držim ju na balkonu gdje ima popodnevno sunce, zalijevam svakodnevno i sad ono što me zanima, pošto sam ja dosta nestrpljiva osoba po pitanju cvijetanja mojih cvjetnih ljubimaca, da li mogu očekivati da će ona cvjetati ovog ljeta ili i dalje moram biti strpljiva i čekati (i čekati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Imam ljubičastu bugenviliju.
Kada sam ju dobila bilo je hladno vrijeme pa ju stavila u sobu i otpalo joj lišće i cvijetići. Onda stavila van i počela se lijepo oporavljati. Dobila novo lišće.
Presadila ju u veći lonac i sada joj opet sve otpalo.
Molim da mi odgovorite zašto?
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
marta78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2010 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 285 |
Na Pagu imam ljubičastu bugenviliju koja lijepo cvate svake godine i jednu crvenu staru četri godine koja je cvala samo dvaput i to samo dva tri cvijetića. Molim pomoć, kako da je prihranim ili što već? Svake godine potjera dosta velike grane koje na proljeće moram prikratiti jer su na vrhovima suhe. ove godine još nije procvala.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Lantana samo ti stavljaj svoje slike
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Lantana ne znam koja je ljepša, samo što se crvenu rjeđe vidi..lijepo da si slikala
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Znam da nebi trebalo stavljati puno slika,. ali ove se isplati vidjeti, u jednom dvoru ljubičasta i crvena slikano danas, crvena me oduševila...
![]() ... i blješti suncem obasjana... ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Prekrasne su mi bugice
![]() ![]() Zadnji pokušaj kupovine bi me izašao 200 kn ,što mislim da je preskupo,pa sam od te kupovine odustala
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |