Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 94> |
Korisnik | |
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja ne bi stavljala nove sadnice u zemlju u kojoj nešto migolji....pričekaj da se prosuši zemlja pa ćeš vidit jel nestala ta gamad
aralija, tvoje su baš lijepe
![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Kupila sam danas po sadnicu za svaku saksiju jer su mi bile rjetke. Idem ih presaditi i vidim da u zemlji nešto migolji....sitno je, ali ne znam što je...poprašila sam to s neopitroidom...ne znam što da radim...jel će ih to ubiti ili da sadnice ne stavljam u saksije?
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Hvala ti :) Nisam znala ovo za cimet! i ja sam zakinula cvjetove :) i dobro su dobili na gustoći, ali je ipak malo sadnica. Kupila sam ih...idem ih lijepo ugurati unutra :D malo su manje sadnice, ali narasti će :)
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ja u pravilu u takve zaldinjere stavim četri komada, imam ih na balkonu ali nisam slikala , ovih dana ću i to staviti, Gustoću postižem prvom prehranom i za list (ne za cvjetajauće biljke već za sobno koje ne cvjeta ) i zakidanjem cvjetova u samom začetku a i poneki vrh zakinem ako vidim da se izdužuje, kako je to u samom početku dio koji sam otkinula pospem malo cimetom, ne škodi a neznam da li pomaže ali mi se nisu do sada razbolili, ako sam pomogla bilo bi mi drago
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Jako su ti lijepe i guste! :) Sutra idem po 4 sadnice za svaku žardinjeru po jednu...vidim da svi gušće sade i zato postižu bujnost..moje su rjeđe i to me nervira :D :D u žardinjeru od 70 sadm stavila 3, ali jedna od njih je moj žgoljavi pelcer :D nadam se samo da ću naći jednake ili barem tu vrstu :)
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Moram se uključiti, ja svoje više ne sklanjam bez obzira na kišu samo iz podloška izlijem višak vode ako je ima, sad više kiša ako su ukorjenjene ne smetaju (bar kod mene Dalmacija) mislim da im dodatak željeza odgovarao ako su tri dana u komdu sunčana, međutim željezo usporava cvatnju ali sad u ovoj fazi i nije nešto što bi bilo bitno jer sam sam do prije desetak dana ionako zakidala cvjetove da bi pospješila rast lista i grana, međutim čitam da nas ovo ljeto očekuju paklene vrućine i do 43 C pa baš i nisam sigurna da ćemo uživati u njima bez obzira na zaljevanje i prehranu, one zahtjevaju i zračnu vlagu , iz iskustva govorim jer ako je ljeto manje vruće i vlažnije (kakvo jekod mene bilo preklani) one bujaju i dostižu nevjerovatnu dužinu a cvijetnja se oduži i do kraja studenog
evo mojih sedam dana razlike od predhodnog posta
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
htijela sam Majdi zahvaliti, pa sam krivo stisnula
![]() u svakom slučaju sklonila sam ih da ne pada kiša po njima, ako je bude...i nadam se najboljem..
|
|
![]() |
|
Ako su premokre, ne bi ih ja osobno ničime zalijevala. Ne brini, nije od kristalona. Ja svoje zalijevam svaki puta s nešto prihrane i nemam žutih listova, ali sam ih sklonila s kiše upravo zbog toga da mi ne budu premokre i da ne pokupe boleštine.
|
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
mojim pelargonijama zonale počeli su žutiti listovi, koliko sam pročitala prijašnje odgovore, pretpostavljam da su premokre, što je i moguče jer su mi ostale nezaklonjene na kiši..zanima me da li bi bilo dobro da ih zalijem tekućim željezom, ili nečim drugim..jednom tjedno sam ih zalijevala Kristalonom...možda nisam trebala..šta da sad radim da mi ne propadnu?.. |
|
![]() |
|
I ja se nadam samo da ne bude vruće kao lani, ove su od preklani, imar ritam prehrane i to je to
|
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
i ja sam se uvjerila da im je to dobar ritam.i ja zalijevam subotom kad ne radim.
nadam se da će ti i ove godine biti tako lijepi kao lani
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Aralija, da da znam koji je to konopac. Ma znala sam da si nešto smislila, no ništa se ne vidi pa me kopkalo
![]() Ove slike su ![]() |
|
![]() |
|
Ovo je pravo pitanje moon, da svaka je probušena ispod ruba i zavezana za radiatore u sobama. Prve godine sam u naletu juga imala što vidjeti kad sam se vratila s posla, težina ih nije srušila jer sam stavila u žaldinjere teški komad od granita ali kad puše ni to nije bilo dovoljno, pameti nikad dosta i sad su vezane i to nailonskim konopcem koji se priladođava i prozor se može zatvoriti bez problema (to je onaj konopćoć koji se kupuje u rodulima za zavezivanje pomidora i sl.više spljošten obično je zelen ili rozi) Ovako radim godinama a da vidiš kako je to izgledalo prije dvije godine na istim prozorima |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
već sad su lijepe, a kako će tek izgledati , divno.
Da li su tebi žardinjere pričvršćene na neki način, nigdje išta ne vidim pa me gledajući frka da će ih težina grana prevrnuti? |
|
![]() |
|
Evo malo i mojih, samo dio. Do sada sam im zakidala cvjetove a sad ih puštam da se razvijaju. Do sada sam ih prehlanila samo jedanput a od ove subote startam svake subote.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
vjeruj da kod mene nikad nije previše zaljevana.imaju dobru drenažu,a dobiju svako jutro dvije kantice vode jer više ne stignem .u sedam moram već početi raditi.popodne je na redu ono prizemljeno cvijeće.iako je sunjara cijele dane oni su zadovoljni.moraju biti
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
listovi požute kad je biljka previše zaljevana
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |