Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 354355356357358 407> |
Korisnik | |
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u petak 28.02.2014.g. bio dan za cvjetnice, ja posijala 3 sjemenke iz vlastitog uzgoja (kako to moćno zvuči), juče 04.03.2014.g. sve tri su izvirile. jako sam sretna!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Bravo Antonija ! Eto vidiš da su ti sjemenke dobre, da znaš sijati , prava si majstorica !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
I cupsica se počastila novim sjemenkama
![]() Doduše ne znam koliko sam ih kupila jer sam kupila u gramima, a ne komadima sjemenki, ali nema veze.... Šest novih vrsta sjemenki putuje k meni... Ove čekaju pravo proljeće i toplo vrijeme, više ne sijem do onda... Kupljene beboline su ok, pretpostavljam da su htjele svisnuti, već bi do sada to napravile... Ni ne napreduju nešto puno, ali valjda im treba vremena za oporavak od putovanja, presađivanja, itd... Buco je nakon zadnjeg pada još uvijek malo u bedu, pustio je novu granu i listiće, ali mu je caudex opet mekan i smežuran... Oporavio se toliko puta, oporavit će se on i ovaj put ![]() I za kraj, evo mog jednog sijanca mjesec dana starog... Bilježila sam njegov napredak od početka do danas... Raste baš lijepo, iako mogao bi biti malo bucmastiji... ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
tako se to radi, antonija
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Dini55, molim
![]() cupsica lijepo si slikama popratila napredak sijanca
![]() |
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Odličan je cupsice :) u koji supstrat je posađen?
|
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Hvala ![]() Kad sijem dodam u supstrat zemlje. Brže i bolje klijaju, jer je veća vlažnost. Kad proklijaju, presađujem u supstrat - bio kompost, kvarc i drobljena cigla... Omjer cca: 30:60:10. Kad zalijevam voda samo projuri kroz supstrat... |
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Dobio sam od antonije novo sjeme, hvala joj ovom prilikom još jednom.
Ovaj put planiram staviti u supstrat 50% glistenjak i 50% tenisit, al volim pročitati i druge savjete. Pogotovo kad vidim kako adenium uspjeva u toj kombinaciji :) Za razliku od prošlog puta dezinficirati cu supstrat u pecnici malo i svaku sjemenku posaditi posebno i staviti iznad akvarija gdje je temperatura velika. |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
I ja sam dobila sjeme od Antonije i upravo idem sijati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Sijala sam svoje vlastito sjeme i nisam zadovoljna. Od 6 komada, samo 4 su nikle. I to jako sitne biljčice, tako da se nemam čime pohvaliti, osim da sam ipak uspjela dobiti da mi mahune sazriju. S toga ih niti ne nudim nikome, jer stvarno nisu bog-zna-šta.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
Evo i mene k vama! Pročitala, zapisala, kako ona pjesma ide?- "idem i ja, idem i ja!" Moram još razraditi neke vizije i onda krečem. ![]() |
|
![]() |
|
Eto jedan savjet od početnika početniku ![]() Pripremi živce i strpljenje ![]() Sretno ![]() |
|
![]() |
|
Eh da, najavljuju sunce, bar tu u ZG... I 12-15 stupnjeva...
Da li ćete vi svoje adeniume iznositi van ili mislite da im je još prehladno? Ja svoje iznosim van na sunce čim je temperatura preko 10 stupnjeva, ali nekako nisam baš više sigurna da je to najbolja strategija... Ok, dobiju porciju "pravog" sunca, ali temperatura je manja nego u stanu... Iznositi ili ne iznositi? ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Na sunce da ali sunce iza stakla dokle su
temperature ispod 15C. Na 10 C se vegetacija previše uspori
|
|
![]() |
|
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
Cupsica hvala i tebi želim uspjeh!
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Pa, evo - mojih jedanaest sjemenkica adeniuma je posijano i na toplom u "inkubatoru"...
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Jos par dana pa cu ih i ja ponovo sijati ! Veselim se !
![]() |
|
![]() |
|
Sutra idem u Bauhaus kupiti glistenjak i to pomiješati s tenisitom i sijati! Nadam se da ce ovaj put biti uspješno. :)
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
uspjet će ako im je toplo i oprezno s vodom.
smatram da za sijanje nije toliko bitna vrsta podloge.ponavljam bitna je toplina i umjerena vlaga. supstrat treba biti skoro suh,a vlagu održavati orošavanjem.toplina i toplina,ipak je to pustinjska ruža. ja sam nekoliko svojih u početku ubila jer sam bila nestrpljiva i premještala.svaka promjena temperature je kobna.možeš ga sijati u koliko god hoćeš kvalitetan supstrat,ali ako nema ta dva elementa ništa od njih. kad malo podrastu onda je jako važan supstrat,gnojivo i sunce,sunce,sunce...
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ovu zimu sam imala pomor, samo mi je ovaj osto. žao mi je eme, dvije zime mi prezimila bez mproblema a treću ode....
![]() trebala bi ga šišati, to ću uraditi kad dobro zagrije. na vrhpvima grana mi se nadziru novi listići. prezimio je sa 5 listova i mahunom.mahuna sazrela, mali već rastu. Pinus, imam zamolbu, koliko bi ga trebalA SKRATITI.-
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 354355356357358 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |