Morsko-cvjetni ugođaj |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 357358359360361 370> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam sad pročitala onu raspavu i tek sad poima nemam koji je koji
![]() Nekako sam do sad mislila da je iberis onaj jednogodišnji,alysum onaj žuti a za ovog nisam ništ mislila...on je bio samo lijep
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
tako mi je nekako bio veliki cvijet da nisam prepoznala Iberis koji imam doma, a zanimljivo sudjelovala sam u raspravi na forumu što je to.
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
O ovom cvijetu na posljednjoj slici smo dugo diskutirali na temi iberis i zaključak je bio da je to IBERIS sempervivum. Shasha je dobro uočila da ima listove kao krasula, lišće mu je mesnato, a deblo mu je drvensto. Cvjeta cijelu zimu, ljeti se malo prorijedi, a onda opet u jesen zazeleni. To je starinski cvijet i kod nas ga ima puno.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Ja se nadam da si svjesna da živiš u Raju, ovo je odmor za dušu i tijelo.Nešto prekrašnooooo, jako lijepo!
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...to je naš dalmatinski snijeg, ali nikako da mu nađemo latinsko ime...ja sam držala da je Iberis semp....dajte pomozite da ga odredimo....ima više o tome na stranici Kako pobrkati Allysium.......tako nekako...otvorila je temu Iris....??????
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Joooj,odma mi je toplije kad ovo vidim
![]() ![]() Stvarno,kaj je to na zadnjoj slici? Ima listiće ko krasula!
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Mislim da je to iberis s prethodne slike samo uslikan izbliza.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Lantana obožavam friške slike cvijeća i pomalo zavidim što uživaš na prekrasnih +14, a kod nas -5 i ledena kiša povrh svega. Nego recite mi bijeli cvijet na posljednjoj fotografiji je što?
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ti si stalno na snjegu, ili na pravom ili ovom vrtnom cvjetnom snjegu. Ruže su divne, ovakve su kod mene samo ljeti.
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Na moru sam bila samo ljeti i sada kada vidim to cvijeće tako lijepo rascvijetano nemogu da vjerujem.Pa kod nas je snijeg i jako je hladno a jadno cvijeće još pod snijegom.Blago vama.
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
uhhhhhhhhh,predivnoooo...Ovdje kod nas je led i snijeg, svuda..užas...jedva čekam proljećeeeeeeee..a do tada uživam u ovim vašim slikama ,iz toplijih krajeva
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
ajme lantana, šta mi radiš?!,predivno kod tebe je proljeće, a kod mene zima brrrrrr
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Vratija se Šime
Di je bija da je bija lipo mu je bilo... Temperaturni šok iz -14 na +14, a vrt pun cvijeća. Malo slikica da vam osvježi ove zimske hladne dane. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
sad mi je lakše, vidimo se
![]() |
|
![]() |
|
Hana, tu sam još do nedjelje pa se svakako vidimo.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
di si u VŽ?!!!!!!!!!!!!!! Pa nisi rekla da dođeš! Ja sam na poslu
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Stvarno je to velika razlika i u temperaturi i u hortikulturi. Evo me u Vž, zima je, ali je lijepo jer ne puše, već sam se aklimatizirala. Sad idem u vrtni centar, a to mi je suppeerrrr.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Koja suprotnost kad gledaš slike sa početka stranice i ovu iz Kutine. Uživaj na snjegu jer doma ti je "proljeće"!
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
prekrasno..
![]() |
|
![]() |
|
Evo još netaknutog snijega, jučer u Kutini,super je dok se ne otopi.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 357358359360361 370> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |