Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Echeveria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Echeveria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 52>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2013 u 22:30
e. pumila cristata je nešto posebno, bez konkurencije.
Imaš ju dugo ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2013 u 22:52
Anastazija krasnu kolekciju echeveria imaš :)
Pinus tvoje biljke vladaju kao i obično :)
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 07:27
Cure, ako nekoga  zanima pogledajte prvu stranicu ove teme o eševeriji, zadnji post.  Tamo je ova ista  e. p. cristata na dvije slike samo treba dobro gledat. Kada sam ju kupio (Bauhaus, Jankomir) prije tri godine nije pokazivala svoju  kristata formu. Tu kristata formu je razvila tokom vremena.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2013 u 18:21
Anastazija divne su tvoje eševerije

Pinus, pogledala sam i priješnje slike istih eševerija, i onda su bile krasne, no s godinama su se razvile u prave ljepotice
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2013 u 23:02
Echeveria  ____ ? ,      -  1. 9. 2013
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2013 u 20:38

Jako lijepo mi izgledaju svi tvoji sukulenti, nemaju nikakvih oštećenja po sebi.
Moji uvijek imaju nešto - ili ih ptice kljucaju ili nešto drugo - nikad nisu svi tako lijepi.
Imaš kakav poseban recept ?

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2013 u 20:47
Anastazija, hvala na komplimentima . Nemam nikakav recept. Vidjela si i sama kako su mi i gdje bili prije no što sam ih ovako složila u vrtiće, na otvorenom i cjelodnevnom suncu. Sad kad sam ih ovako posložila stoje na rubu terase, tu su zaklonjeniji od kiše (jedino kad ukoso pada i kad je jugo, baš kako je ovih dana, onda pada po njima), a sunce je opet (kad ga ima) cjelodnevno. Ma nemam nikakav recept.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 12:28
Jednom sam stavila sliku ove eševerije kad je bila "dvoglava" s pitanjem da li je to normalna pojava, ali nisam dobila odgovor. Sad je ta ista postala "troglava", pa me baš zanima koja je to forma ?

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 12:37

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 12:43
krasne su ti Thumbs Up
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
tangerina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tangerina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 12:55
glikica, prekrasna ti je troglava eševerija :) ko aranžman izgleda  :)
meni raste jedna mala dvoglava čuvarkuća, a dobila sam listić eševerije perle von nurnberg iz kojeg ide mladica i isto mi nekako izgleda da ima previše listića za jednu biljku (premala je da išta konačno govorim, pogotovo jer je nisam nikad dosad uzgojila)
možda to i nije tako rijetka pojava kod njih :)
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 13:56

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2013 u 15:51
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2013 u 21:53
ova moja raste u visinu ko blesava, kad se izdužila presadila sam ju tako da joj je korjen na dnu posude i evo opet se izdužila

Na vrh
sukulentljubac View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sukulentljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 16:41
pozdrav svima,
imate prelijepe sukulente i vjerujem da ćete mi moći pomoći. naime, obožavam ih ali uvijek nakon što ih kušim nešto krene krivo i kroz par mjeseci ostanem bez njih

molim vas da mi savjetujete šta da radim
listovi prvoga su kao ispuhani, vide mu se sve žile. pazila sam da ga ne zalijevam previše, a kad se ovo dogodilo zalila sam ga jednom i ništa se nije promijenilo. ima 4 tjedna da sam ga unijela u stan
http://imageshack.us/photo/my-images/163/8dri.jpg/

drugog imam dugo - tipa godinu i pol. tek je odnedavno počeo rasti, ali donji listići su mu smežurani i otpadaju, zdravo je sam onih nekoliko gornjih. na slici djeluje veći, ali je zapravo sitan
http://imageshack.us/photo/my-images/10/obga.jpg/

treći raste iz dvije stabljike, dok mu listovi iz jedne izgledaju kao opečeni. trebam li ga odrezati ili zaliječiti nečim?
http://imageshack.us/photo/my-images/266/5rmx.jpg/

četvrti su glanc novi, kupljeni u bauhausu nedavno, paniram ih usaditi sve troje zajedno u za njih prikladnu zemlju. recite mi kako jer se bojim više išta raditi na svoju ruku jer sam ih dosad jako puno izgubila.
http://imageshack.us/photo/my-images/9/sml8.jpg/

moram naglasiti da mi je stan okrentu prema jugu i pun je svjetla i sunca. trenutno ih držim unutra, u sjeni, jer ako su na suncu mijenjaju boju i smežuraju se još više.
prije nekoliko tjedana svima sam im zabola gnojivo u štapiću - malo svakome

pitam se je li do biljaka - jesu li sadnice dobre, jer dosad mi uspijevaju bez problema samo divlje čuvarkuće i kamena ruža. osim što mi je čuvarkuću nedavno snašla vunasta uš

upomoć i hvala svima!Cry

Dobrodošla na forum. Tvoje slike se ne vide. Evo ti link pa pokušaj staviti slike preko našeg foruma    klik: Kako staviti slike
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 19:03
Dobro došla na forum, ja sličice vidim ako kliknem na link. Vidim da ideš preko žabca pa savjet za prenos sličica. Klikni na slovo i /desno prvi u nizu/ otvori se posebna kućica sa slikom i zaplavi link foruma pa zatim copy , i prenos na forum a isto lagano je i preko našeg foruma

A sad možda pomognem, ali nadam se da će ti se javiti veći znalci od mene

Dvije prve sličice su od kalanhoa . Prva voli puno sunca , pokušaj je presaditi i s njom na što svjetlije mjesto po mogućnosti sunčano, moja je još uvijek vani, ali kod mene noći nisu toliko hladne. Druga ime opekline od sunca, neće je biti ništa , za treću sličicu nisam sigurna, ali sukulenti odbacuju lišće od premalog zaljevanja a od previše vode trule. Što se tiče zemlje svak nađe neku svoju kombinaciju. Ja sadim u omjeru pola kvalitetne zemlje za cvijeće ,četvrtina za kaktuse izlomljena i usitnjena opeka , perlit i izmrljeni stiropor koji je na dnu tegle. Bilo bi mi drago da sam bar malo pomogla
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 19:48

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 20:01
sukulentljubac, dobro nam došla na forum. Aralija je već identificirala ponešto, a nadam se da će nam još netko pomoći u identifikaciji jer nisu to sve esheverie kao što si mislila. Dobro je znati što imaš kako bi mogla biljku proučiti te joj pokušati pružiti uvjete uzgoja najbolje što možeš.
najjednostavnije ti je kupiti supstrat za kaktuse i sukulente i te sukulentne biljke llijepo posaditi u tako već pripremljen supstrat. Možeš u njega umiješati jo i perlit.
Slika br. 1 kalanchoe thyrsiflora
Slika br. 3 Crassula argentea

Na vrh
sukulentljubac View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sukulentljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 23:26
hvala objema i oprostite za slike - još se ne snalazim.
kupila sam zemlju baš za sukulente, pa ih planiram usaditi sutra (onu trojicu s posljednje fotke-zajedno).
onda sutra prvog bacam natrag na sunce (iako imam dojam da na jakom suncu vene)
možete li mi reći gdje saznajete detaljno kako se koji cvijet zove? preporučiti neku literaturu? jer sam mislila da se svi sukulenti jednako tretiraju

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 23:43
sukulentljubac, najjednostavnije ti je pretražiti forum, tu imaš puno podataka, pa malo proguglaj, to ti je najbrži način.
Evo ti par linkova tema s našeg foruma:
Supstrat za sukulente, kaktuse

Krasula, Crassula

Kalanhoe

Kad budeš presađivala, nemoj zaljevai jer će ti sigurno supstrat biti dovoljno vlažan. Presadi i pričekaj da se supstrat posuši pa paljivo zalijevaj. Nikad ne dozvoli da se u podlošku zadrži voda, nego ju baci iz podloška, da ti korijen ne istrune.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,238 sekundi.