Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 58> |
Korisnik | |
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hm, tu ti može biti stvarno svašta. Može biti žedna, prezalivena, loš korijen... Ja bi ju presadila u novi supstrat, porezala trulo korijenje. Ne znam da li si stavila kakvu sličicu ![]() A imam i jednog koji se redovito smežura kad procvjeta. Muku mučim s njim stalno... Daj napiši kako se brineš o njemu ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
Drage mojeeee ... sjest i plakat! :((( Listovi su mi i dalje ostali fino zeleni,ali su tako smežurani i labavi, suze ronim gledajući u svoju orhideju ... Help! :(
|
|
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
ak budu dva računam na tebe
![]() |
|
"Chi pianta un giardino semina la felicità"
Amelia,It |
|
![]() |
|
Nemam ni jednog ni drugog
![]() Stuartiana mi je ipak mrvu ljepši |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
e takve tražim znaš od kad....i nikaj, predivni su. Meni bude Stuartiana cval,ima dvije grane i drugi put ove godine shileriana rozi,jedva čekam
|
|
Amelia,It |
|
![]() |
|
Naravno, ako bude. Znaš da to mene neće baš
![]() |
|
![]() |
|
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
Kad se udam imat ću punu kuću orhidejaaaaaaaa .... :)))))
|
|
![]() |
|
lepo prosim keiki od broja dva i tri ( za jedan ne velim iz pristojnosti)
|
|
Amelia,It |
|
![]() |
|
e da, kad dođe blizu 200 ko nas dvije
![]() |
|
Amelia,It |
|
![]() |
|
Eh da, tako to kreće
![]() Još jedna, pa još jedna i nakupi se... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Vidjela sam u Kauflandu sada orhidjele za 50 kn,ova moja je bila 120 kn kada je dečko kupovao,samo ću morati otići vidjeti u kakvom su stanju,ako nisu previše oštečene kupiti ću si barem jednu,pa lako ja nju dovedem u red,kada imam vas! |
|
![]() |
|
Znam ja za Baumax,samo u mom kraju nema Baumaxa... :) Imamo par poljoprivrednih apoteka gdje naravno nema,par cvijećarnica koje također nema i ne naručuju supstrat,a vidjela sam u velikom konzumu u Pž,supstrat za orhideje ali Valentinova,presitna mi je kora i sadrži nekakve zemlje u sebi i nisam htijela riskirati. Zračno korijenje,ne znam čitala sam na mnogo mjesta da bi zračno korijenje i trebalo biti vani. Kada sam prepekla koru,ohladila sam ju i potopila u vodu sa gnojivom,te ocijedila i tek onda vratila orhideju u teglu i pokrila korom. Tako da mislim da nema potrebe sada jedno 10-tak dana za potapanjem. |
|
![]() |
|
pa ima ih već po 35kn na sniženju..ja se sjećam da sam tak kupovala, do 50kn se može naći jako lijepih
![]() |
|
Amelia,It |
|
![]() |
|
Još nekoliko dana i pune 22.godine,još sam uvijek premlada ili kako moj tata voli reći "zelena",he he ... Voljela bih ja skupljati orhideje,i još koju dobiti na dar,al' svima je skupa,nema mi druge nego skupljati pare i sama si priuštiti još koju,he he :)) Slavimo u samo par dana razlike :) |
|
![]() |
|
nema veze ako je zračno orijenje vani iz tegle,može biti čak montirana i na koru bez ikakvog supstrata ali to ipak nije za početnike.Dobro je ovak za početak
|
|
Amelia,It |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ne znam ništa o orhidejama, ali slika je sad super pa će se cura sigurno uskoro javiti. Čini mi se da je ovo sve ok, jer je biljka zelena i jedra. Jedino mi nije jasno zašto si sama pravila "zemlj" za orhideje kad u Baumaxu ima za kupiti gotova zemlja. Još, što primjećujem, jesete da je ovo korijenje previše van, pa možda da dodaš još malo te tvoje zemlje. Da bi biljka imala vlagu ja bih (ako nisi) biljku potopila u vodu na par sati, a onda par sati ostavila na cijeđenju. Vjerojatno bi to bilo dostatno, ali javit će se pravi znalci. Ja sam samo malo pokušala pomoći.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
pa ti si mlado stvorenje
![]() ![]() ![]() |
|
Amelia,It |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |