Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 58>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 19:45
Originalno poslano od člana mimagy mimagy napisao:

Drage mojeeee ... sjest i plakat! :((( Listovi su mi i dalje ostali fino zeleni,ali su tako smežurani i labavi, suze ronim gledajući u svoju orhideju ... Help! :(

Hm, tu ti može biti stvarno svašta. Može biti žedna, prezalivena, loš korijen... Ja bi ju presadila u novi supstrat, porezala trulo korijenje.
Ne znam da li si stavila kakvu sličicu Confused

A imam i jednog koji se redovito smežura kad procvjeta. Muku mučim s njim stalno...

Daj napiši kako se brineš o njemu Wink

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 19:41

Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2012 u 13:11
Drage mojeeee ... sjest i plakat! :((( Listovi su mi i dalje ostali fino zeleni,ali su tako smežurani i labavi, suze ronim gledajući u svoju orhideju ... Help! :(
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
Na vrh
irenaidani View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 817
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 23:23
Originalno poslano od člana Puffy Puffy napisao:

Orhideje smještene na ovoj lokaciji ne bi trebale biti nezadovoljne.

Ovdje doista ima puno svjetla (uz ove prozore) i vjerujem da će im kod tebe biti odlično.

@ irenaidani - wow! Koliko keikića... No, neće li ju to pošteno iscrpiti? :(
puffy...neeznam ni sama...kad da ih odvojim,da ih bar zadrzim,onda bi se i pomirila s tim da mi i ova propadne Confused,grubo zvuci ali ...
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:51
smile78
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:49
ak budu dva računam na tebe Wink
"Chi pianta un giardino semina la felicità"

Amelia,It
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:48
Nemam ni jednog ni drugog Confused
Stuartiana mi je ipak mrvu ljepši
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:40
e takve tražim znaš od kad....i nikaj, predivni su. Meni bude Stuartiana cval,ima dvije grane i drugi put ove godine shileriana rozi,jedva čekam

Amelia,It
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:37
Naravno, ako bude. Znaš da to mene neće baš Confused
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:37
Kad se udam imat ću punu kuću orhidejaaaaaaaa .... :)))))
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:36
lepo prosim keiki od broja dva i tri ( za jedan ne velim iz pristojnosti)

Amelia,It
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:35
e da, kad dođe blizu 200 ko nas dvije LOL

Amelia,It
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:34
Eh da, tako to kreće LOL
Još jedna, pa još jedna i nakupi se...

Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:27
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

pa ima ih već po 35kn na sniženju..ja se sjećam da sam tak kupovala, do 50kn se može naći jako lijepihThumbs%20Up

Vidjela sam u Kauflandu sada orhidjele za 50 kn,ova moja je bila 120 kn kada je dečko kupovao,samo ću morati otići vidjeti u kakvom su stanju,ako nisu previše oštečene kupiti ću si barem jednu,pa lako ja nju dovedem u red,kada imam vas!
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:25
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Ne znam ništa o orhidejama, ali slika je sad super pa će se cura sigurno uskoro javiti. Čini mi se da je ovo sve ok, jer je biljka zelena i jedra. Jedino mi nije jasno zašto si sama pravila "zemlj" za orhideje kad u Baumaxu ima za kupiti gotova zemlja. Još, što primjećujem, jesete da je ovo korijenje previše van, pa možda da dodaš još malo te tvoje zemlje. Da bi biljka imala vlagu ja bih (ako nisi) biljku potopila u vodu na par sati, a onda par sati ostavila na cijeđenju. Vjerojatno bi to bilo dostatno, ali javit će se pravi znalci. Ja sam samo malo pokušala pomoći.

Znam ja za Baumax,samo u mom kraju nema Baumaxa... :) Imamo par poljoprivrednih apoteka gdje naravno nema,par cvijećarnica koje također nema i ne naručuju supstrat,a vidjela sam u velikom konzumu u Pž,supstrat za orhideje ali Valentinova,presitna mi je kora i sadrži nekakve zemlje u sebi i nisam htijela riskirati.

Zračno korijenje,ne znam čitala sam na mnogo mjesta da bi zračno korijenje i trebalo biti vani.

Kada sam prepekla koru,ohladila sam ju i potopila u vodu sa gnojivom,te ocijedila i tek onda vratila orhideju u teglu i pokrila korom. Tako da mislim da nema potrebe sada jedno 10-tak dana za potapanjem.
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:23
pa ima ih već po 35kn na sniženju..ja se sjećam da sam tak kupovala, do 50kn se može naći jako lijepihThumbs%20Up

Amelia,It
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:19
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

pa ti si mlado stvorenje Big%20smile i još rak.... slavimo uskoro Thumbs%20Up do onda još stigneš skupiti par biljaka ili reči svojima kaj da ti kupe za pokolon. A tek onda da vidiš zaraze LOL

Još nekoliko dana i pune 22.godine,još sam uvijek premlada ili kako moj tata voli reći "zelena",he he ... Voljela bih ja skupljati orhideje,i još koju dobiti na dar,al' svima je skupa,nema mi druge nego skupljati pare i sama si priuštiti još koju,he he :)) Slavimo u samo par dana razlike :)
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:16
nema veze ako je zračno orijenje vani iz tegle,može biti čak montirana i na koru bez ikakvog supstrata ali to ipak nije za početnike.Dobro je ovak za početak

Amelia,It
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:10
Ne znam ništa o orhidejama, ali slika je sad super pa će se cura sigurno uskoro javiti. Čini mi se da je ovo sve ok, jer je biljka zelena i jedra. Jedino mi nije jasno zašto si sama pravila "zemlj" za orhideje kad u Baumaxu ima za kupiti gotova zemlja. Još, što primjećujem, jesete da je ovo korijenje previše van, pa možda da dodaš još malo te tvoje zemlje. Da bi biljka imala vlagu ja bih (ako nisi) biljku potopila u vodu na par sati, a onda par sati ostavila na cijeđenju. Vjerojatno bi to bilo dostatno, ali javit će se pravi znalci. Ja sam samo malo pokušala pomoći.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Lipanj 2012 u 17:05
pa ti si mlado stvorenje Big%20smile i još rak.... slavimo uskoro Thumbs%20Up do onda još stigneš skupiti par biljaka ili reči svojima kaj da ti kupe za pokolon. A tek onda da vidiš zaraze LOL

Amelia,It
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.