Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rijeka
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rijeka

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 58>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 09:16

Evo kraćeg izvještaja s "noći muzeja" u našem gradu. Bilo je super, jer kad šetata rječkim muzejima jedva možete nekog sresti, a sinoć - to je to svi su došli po "djelić kulture", jako puno je bilo djece, mladih, starih, dakle zbilja je bilo od 7 do 77 i bilo je predivno.

Kako riječke muzeje nije baš teško obići jer su svi u istom djelu grada, skoro pa u istom dvorištu, počeli smo od najvećeg, najstarijeg i najljepšeg.

To je pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, a nalazi se u zgradi Guvernerove palače i većim djelom ima stalni postav, pa evo nekoliko izložaka.

U istom dvorištu nalazi se i Muzej grada Rijeku u kojem je izložba o poznatom riječkom torpedu, ali kako je izložba i u dvorištu, a to sam vam već pokazivala nije mi bilo interesantno ponavljati slike.

Malo dalje - možda pedesetak metara, naš je poznati Prirodoslovni muzej.
Godinama tu nema promjena, već stalni postav pokazuje morski svijet Jadrana, ali i životinje i ptice, koje obitavaju na našem području, pa evo nekoliko slika

Nikako se nebi željela sresti s ovim "ribicama"

Naravno da su sve ove životinje preparirane, iako se virtualno može jako efektno prtatiti svee "uživo", ali ne u ovakvoj gužvi.
U prizemlju su akvariji i tu su žive ribe iz našeg mora.

Mi smo sinoć obišli ova tri muzeja, ima ih u gradu još koji su bili otvoreni i u kojima je bilo jako živo, no to će vam pokazati nekom drugom prilikom.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 09:24
Da o još sam zaboravila u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka,  otvorena je izložba "D' Annunzio – Božić 1920.“ 
, koja govori o razdoblju u kojem je Gabriele d' Annunzio zauzeo Rijeku i od nje stvorio prvu futurističko-fašističku državu, da bi potom bio istjeran od strane talijanske vojske.

Puno je tekstova i slika iz razdoblja njegove vladavine, no mislim da fotke nebi bile tako dobre, pa to nisam slikala.

Inače sve je slikano mobitelom, jer fotić još na popravku, pa oprostite što su slike malo lošije.
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 09:35
.....Clapvolim  prirodoslovne  muzeje....one  ribice  sa  velikim   zubima  su   velicanstvene...brrrr....
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 10:26
Thumbs%20UpClapClapClap
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 13:08
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 21:47
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Mari, pa nisu se "utopile", tu su one, a uvijek se može staviti neka nova sličica. Neki dan je prijatelj išao prema gore i nabrojio 537 (kaže on "garant točno")- e pa ja ću ovih dana proći i staviti još koju sličicu.

Tko prvi bude išao Trsatskim stubama neka provjeri, naime na http://hr.wikipedia.org/wiki/Trsat nalazi se podatak o broju stuba, a piše da ih je 561.

Triša bravo za posjetu muzejima Rijeke Clap
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 21:57
Triša, očekivano kao i uvijek kad su tvoje reportažice u pitanju i ovaj put sam uživala Clap, stvarno jedino šteta što su slikice mutne, no razlog je razumljiv i stoga se ne osvrćemo na to Wink...
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 22:10
Triša Thumbs%20Up
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 09:12
Moon, ja sam kao "mlada", još dok sam živjela u Rijeci, često išla po Trsatskim. I svaki put ih brojala. I svaki put došla do drukčijeg broja! Confused
I onda sam odustala od brojanja!
Triša, kad stigneš opet radit reportažu o crkvama, ne zaboravi onu u Starom gradu, kraj kosog tornja. Tamo smo svi kršteni, roditelji i nonići vjenčani,...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 10:39
Hvala ljudi, stvarno je bilo predivno u "noći muzeja"
Bigi, vrati se na crkve imaš i tu, baka je stavila sliku, ali tu je!
RIJEKA

Na vrh
53rijeka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 53rijeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 11:13
.... Cry  kako ne moren poc na nasku noc muzeja, ren na

dalla serie, boje nec leh nic

ex rijeka53
mojblog
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 12:32
Pardonček cure, vratila se ja, po bakinom naputku, na 15. stranu i našla. A već sam je vidjela al skroz zaboravila!
Oprostite, promašaj!
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 12:39
A, isuse dragi dobro da mi je muž optičar!
Eno je na 33. strani!
Ja se stvarno ispričavam, pet puta gledala i ne vidjela!
Katastrofa!
To mi se vid od gladi poremetio!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 12:40
smile217ClapClapLOL
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 14:35
He-he gdje god su riječanke i ex riječanke, veselo je društvance. Pozdrav ex rječanki bigici i privremenoj ex Rijeci 53.
RIJEKA

Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 19:33
evo i ja malo svratila do muzeja i oduševila si me sa slikama ovih eksponata dugo nisam posjetila muzej a eto ti si mi pružila tu mogučnost hvala ti trišasmile186
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:56
Triša svaka čast na reportažama, stvarno si si dala truda...Imamo puno crkava u našem gradu i svaka je posebna na svoj način...
Noć muzeja sam provela doma, ali si zato ti bila dežurna, smile141
sutra je novi dan
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 00:01
Pomorski muzej u Rijeci, to je jedan od prvih koje sam još u djetinjstvu posjetila, i  bila oduševljena
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2011 u 22:08
Neki dan sam se provozala Trsatom i  zaprepastila što je sve napravljeno u našem Sveučilišnom kampusu. Jednom ću napraviti detaljan izvješta, ali evo nekoliko brzinskih slikica.

RIJEKA

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2011 u 23:30
Triša- kako ti je to moglo promaćiWinkLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.