Rijeka |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 58> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo kraćeg izvještaja s "noći muzeja" u našem gradu. Bilo je super, jer kad šetata rječkim muzejima jedva možete nekog sresti, a sinoć - to je to svi su došli po "djelić kulture", jako puno je bilo djece, mladih, starih, dakle zbilja je bilo od 7 do 77 i bilo je predivno. Kako riječke muzeje nije baš teško obići jer su svi u istom djelu grada, skoro pa u istom dvorištu, počeli smo od najvećeg, najstarijeg i najljepšeg. To je pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, a nalazi se u zgradi Guvernerove palače i većim djelom ima stalni postav, pa evo nekoliko izložaka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U istom dvorištu nalazi se i Muzej grada Rijeku u kojem je izložba o poznatom riječkom torpedu, ali kako je izložba i u dvorištu, a to sam vam već pokazivala nije mi bilo interesantno ponavljati slike.
Malo dalje - možda pedesetak metara, naš je poznati Prirodoslovni muzej.
Godinama tu nema promjena, već stalni postav pokazuje morski svijet Jadrana, ali i životinje i ptice, koje obitavaju na našem području, pa evo nekoliko slika
Nikako se nebi željela sresti s ovim "ribicama"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Naravno da su sve ove životinje preparirane, iako se virtualno može jako efektno prtatiti svee "uživo", ali ne u ovakvoj gužvi.
U prizemlju su akvariji i tu su žive ribe iz našeg mora.
Mi smo sinoć obišli ova tri muzeja, ima ih u gradu još koji su bili otvoreni i u kojima je bilo jako živo, no to će vam pokazati nekom drugom prilikom.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da o još sam zaboravila u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, otvorena je izložba "D' Annunzio – Božić 1920.“
, koja govori o razdoblju u kojem je Gabriele d' Annunzio zauzeo Rijeku i od nje stvorio prvu futurističko-fašističku državu, da bi potom bio istjeran od strane talijanske vojske.
Puno je tekstova i slika iz razdoblja njegove vladavine, no mislim da fotke nebi bile tako dobre, pa to nisam slikala.
Inače sve je slikano mobitelom, jer fotić još na popravku, pa oprostite što su slike malo lošije.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Tko prvi bude išao Trsatskim stubama neka provjeri, naime na http://hr.wikipedia.org/wiki/Trsat nalazi se podatak o broju stuba, a piše da ih je 561.
Triša bravo za posjetu muzejima Rijeke
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Triša, očekivano kao i uvijek kad su tvoje reportažice u pitanju i ovaj put sam uživala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Triša
![]() |
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Moon, ja sam kao "mlada", još dok sam živjela u Rijeci, često išla po Trsatskim. I svaki put ih brojala. I svaki put došla do drukčijeg broja!
![]() I onda sam odustala od brojanja! Triša, kad stigneš opet radit reportažu o crkvama, ne zaboravi onu u Starom gradu, kraj kosog tornja. Tamo smo svi kršteni, roditelji i nonići vjenčani,... |
|
![]() |
|
Hvala ljudi, stvarno je bilo predivno u "noći muzeja"
Bigi, vrati se na crkve imaš i tu, baka je stavila sliku, ali tu je!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
53rijeka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 2310 |
....
![]() dalla serie, boje nec leh nic
|
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Pardonček cure, vratila se ja, po bakinom naputku, na 15. stranu i našla. A već sam je vidjela al skroz zaboravila!
Oprostite, promašaj! |
|
![]() |
|
A, isuse dragi dobro da mi je muž optičar!
Eno je na 33. strani! Ja se stvarno ispričavam, pet puta gledala i ne vidjela! Katastrofa! To mi se vid od gladi poremetio! |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
|
![]() |
|
He-he gdje god su riječanke i ex riječanke, veselo je društvance. Pozdrav ex rječanki bigici i privremenoj ex Rijeci 53.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
evo i ja malo svratila do muzeja i oduševila si me sa slikama ovih eksponata dugo nisam posjetila muzej a eto ti si mi pružila tu mogučnost hvala ti triša
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Triša svaka čast na reportažama, stvarno si si dala truda...Imamo puno crkava u našem gradu i svaka je posebna na svoj način...
Noć muzeja sam provela doma, ali si zato ti bila dežurna,
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Pomorski muzej u Rijeci, to je jedan od prvih koje sam još u djetinjstvu posjetila, i bila oduševljena
|
|
![]() |
|
Neki dan sam se provozala Trsatom i zaprepastila što je sve napravljeno u našem Sveučilišnom kampusu. Jednom ću napraviti detaljan izvješta, ali evo nekoliko brzinskih slikica.
|
RIJEKA
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Triša- kako ti je to moglo promaći
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |