Morsko-cvjetni ugođaj |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 364365366367368 370> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E i takve su kamenice bile. Prekrasne su, a meni toplo oko srca kad ih vidim
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Evo još par slika iz jučerasnjeg izleta u Postire
Veličanstvena cikas: da li će procvjetati? ![]() Evo Hoya malo kamenica (u njima su Bračani prije držali maslinovo ulje) ![]() ![]() Malo jezrce i u njemu zlatne ribice (na Braču ih ima puno, netko je jednom u Lokve kraj Nerežišća bacio svoje i one su se namnožile i prilagodile) ![]() I na kraju jedna ogromna česmina i ispod nje kameni stol ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() Evo našla sam staru sličicu. Kod nas ga zovu pitar, stupa, kamenica..., a ja ga zovem Kremenko jer je sav nakrivo.
Ovakve kao što ti imaš meni je vrla obitelj ispraznila iz moje djedovine, a sada bi mi i te kako dobro došle
![]() |
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Lantana, i ovaj put prekrasne slike, pogled opuštajući ...
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Lantana, ja ništa ne bih izdvajala, samo bih rekla....prekrasno!!!
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
lantana prekrasno. Masline su predivne i uvijek su me fascinirale. Prkose buri, škrtoj zemlji, suši i stoljećima se unatoč sveumu ponosno uzdižu prema nebu. Drago mi je da si posjetila moj rodni kraj, eh kad u Slavoniji počnu jutarnje magle vraćat ću se na ovu zadnju slikicu da malo napunim "baterije".
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja glasam za one ruže s početka, prekrasne su, i za maslinu naravno - to je ipak tradicija.
Bravo draga, sve je super, drago mi je što si s nama podjelila svoje "bogatastvo"
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...prvi put sam kod tebe ...predivno...i meni su oni skalini zapeli za oko, moram ih pokazat MM !
...i ja sam iz Dalm pa dijelimo sličnu sudbinu što se tiče kiše...vi ste izgleda još gore prošli !
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Danas sam bila u Postira kod prijateljice. Oduševio me njen vrt pun cikas palmi, palmi, agruma, raznih živica, raznoraznog grmlja i drveća, a tek kućica i maslinik. Evo samo nekoliko slika koje su pokazuju najintersantnije biljke u vrtu i maliniku.
Strelicija upravo procvjetala treći put ovu godinu ![]() Grejp svaki plod ima pola kilograma ![]() Mladi kumkvat pun plodova ![]() Detalj iz vrta sa cikas palmama ![]() Stoljetna maslina, deblo matične iz kojeg sad raste pet masina je u promjeru 3,5 metara, a maslina je ogromna ![]() I za kraj pogled Postira, Brački kanal, more i kopno u daljini. ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Predivni su ti pitari.
Moram moj slikati. Zovem ga Kremenko jer me ludo podsjeća na njega.
|
|
|
|
![]() |
|
Evo malo crveno-bijele kombinacije, tri cvijeta koja su uzgajale naše none: ruža, čoketa (pelargonija) i njevica (neznam ime, ima debele listove i cvate od sad pa cijelu zimu).
|
život je more
|
|
![]() |
|
Puno je šest godina, ali eto...
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Lantana i lana2 - baš te me utješile.
Nije meni dugo čekati niti 6 niti 8 godina. Strah me da li će opstati jer mi je ljeti nekako zastanu, otvrdnu listovi. Nikada nisam sigurna da li griješim sa zaljevanjem ili im smeta prejako sunce.
A prije petnaestak dana najmlađe listove mi oglodala neka buba: Kao poštansku marku !!!
|
|
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Koliko lijepih detalja....
-ponajviše me se dojmilo kamenje (stepenice) i bilje oko njega!
Fenomenalno!
|
|
![]() |
|
anagalis ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 324 |
Lantana, bez riječi sam, FANTASTIČNO, PREDIVNO!
![]() |
|
![]() |
|
Evo tri dana pada kiša prvi put nakon 3 mjeseca (možda dva out po 10 min), ali to je dobro za žednu zemlju i za moje cvijeće. Ovo su cvjetići u vrtu koji su ipak preživjeli sušu i neumorno cvatu.
Gazanije ![]() ![]() ![]() ![]() Neven ![]() Cvijet 1 ![]() Cvijet2 ![]() Cvijet3 ![]() Ostić ![]() bungevila ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
na zadnjoj slici je Nerine bowdenii i ona sad cvate - to je jesenja lukovica |
|
![]() |
|
Nije afrički ljiljan jer njega imam pa znam, ovo je neka lukovica (to sam prošle godine dobila neki mix lukovica) samo mi je čudno da sada cvjeta, doduše nekidan sam vidjela jedan jorgovan pun cvijeća pa onda više ništa nije čudno.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opet sam svratila da malo oči odmorim u ovoj ljepoti
![]() Ne znam koji je ovaj,na zadnjoj slici cvijet no prekrasan je.Liči mi na jedan,nisam sigurna jel to afrički ljiljan ili tako nešto(Mimar ga ima u plavoj boji) a isto tako mi liči na jednu vrstu amarilisa koju Admin ima. U svako slučaju,ma koji bio prelijep je.Daj mi reci,jel to lukovičast cvijet?
Pogledaj na slike amarilisa,str 6,adminov i u slikama od Mimar na 1 str.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 364365366367368 370> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |