Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Morsko-cvjetni ugođaj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Morsko-cvjetni ugođaj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 364365366367368 370>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 12:23
E i takve su kamenice bile. Prekrasne su, a meni toplo oko srca kad ih vidimsmile186
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2008 u 18:05
Evo još par slika iz jučerasnjeg izleta u Postire

Veličanstvena cikas: da li će procvjetati?

Evo Hoya malo kamenica (u njima su Bračani prije držali maslinovo ulje)

Malo jezrce i u njemu zlatne ribice (na Braču ih ima puno, netko je jednom u Lokve kraj Nerežišća  bacio svoje i one su se namnožile i prilagodile)

I na kraju jedna ogromna česmina i ispod nje kameni stol

život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2008 u 17:53

Evo našla sam staru sličicu. Kod nas ga zovu pitar, stupa, kamenica..., a ja ga zovem Kremenko jer je sav nakrivo.
Ovakve kao što ti imaš meni je vrla obitelj ispraznila iz moje djedovine, a sada bi mi i te kako dobro došlesmile232.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2008 u 16:52
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2008 u 09:43
Lantana, i ovaj put prekrasne slike, pogled opuštajući ...
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2008 u 09:16
Lantana, ja ništa ne bih izdvajala, samo bih rekla....prekrasno!!!
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2008 u 07:52
lantana prekrasno. Masline su predivne i uvijek su me fascinirale. Prkose buri, škrtoj zemlji, suši i stoljećima se unatoč sveumu ponosno uzdižu prema nebu. Drago mi je da si  posjetila moj rodni kraj, eh kad u Slavoniji počnu jutarnje magle vraćat ću se na ovu zadnju slikicu da malo napunim "baterije". Smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 21:47
Ja glasam za one ruže s početka, prekrasne su, i za maslinu naravno - to je ipak tradicija.
Bravo draga, sve je super, drago mi je što si s nama podjelila svoje "bogatastvo"
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 21:40
...prvi put sam kod tebe ...predivno...i meni su oni skalini zapeli za oko, moram ih pokazat MM !
...i  ja  sam iz Dalm pa dijelimo sličnu sudbinu što se tiče kiše...vi ste izgleda još gore prošli !  
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2008 u 21:03
Danas sam bila u Postira kod prijateljice. Oduševio me njen vrt pun cikas palmi, palmi, agruma, raznih živica, raznoraznog grmlja i drveća, a tek kućica i maslinik. Evo samo nekoliko slika koje su pokazuju najintersantnije biljke u vrtu i maliniku.

Strelicija upravo procvjetala treći put ovu godinu

Grejp svaki plod ima pola kilograma

Mladi kumkvat pun plodova

Detalj iz vrta sa cikas palmama

Stoljetna maslina, deblo matične iz kojeg sad raste pet masina je u promjeru 3,5 metara, a maslina je ogromna

I za kraj pogled Postira, Brački kanal, more i kopno u daljini.

život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2008 u 18:29
Predivni su ti pitari.
Moram moj slikati. Zovem ga Kremenko jer me ludo podsjeća na njega. 
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2008 u 18:14
Evo malo crveno-bijele kombinacije, tri cvijeta koja su uzgajale naše none: ruža, čoketa (pelargonija) i njevica (neznam ime, ima debele listove i cvate od sad pa cijelu zimu).

život je more
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2008 u 10:45
Puno je šest godina, ali eto...
život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2008 u 09:41
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

I ja sam posijala prije dvije godine i sada je 15 cm, kažu da će cvijet poslije deset godina. Znači da još 8 čekamo.

Lantana i lana2 - baš te me utješile.
Nije meni dugo čekati niti 6 niti 8 godina. Strah me da li će opstati jer mi je ljeti nekako zastanu, otvrdnu listovi. Nikada nisam sigurna da li griješim sa zaljevanjem ili im smeta prejako sunce.
A prije petnaestak dana najmlađe listove mi oglodala neka buba: Kao poštansku marku !!!
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2008 u 23:57
Koliko lijepih detalja....
-ponajviše me se dojmilo kamenje  (stepenice) i bilje oko njega!
Fenomenalno!
Na vrh
anagalis View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 324
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anagalis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2008 u 23:07
Lantana, bez riječi sam, FANTASTIČNO, PREDIVNO!smile39
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2008 u 22:48
Evo tri dana pada kiša prvi put nakon 3 mjeseca (možda dva out po 10 min), ali to je dobro za žednu zemlju i za moje cvijeće. Ovo su cvjetići u vrtu koji su ipak preživjeli sušu i neumorno cvatu.

Gazanije

Neven

Cvijet 1

Cvijet2

Cvijet3

Ostić

bungevila

život je more
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2008 u 16:00

na zadnjoj slici je Nerine bowdenii i ona sad cvate - to je jesenja lukovica

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2008 u 23:38
Nije afrički ljiljan jer njega imam pa znam, ovo je neka lukovica (to sam prošle godine dobila neki mix lukovica) samo mi je čudno da sada cvjeta, doduše nekidan sam vidjela jedan jorgovan pun cvijeća pa onda više ništa nije čudno.
život je more
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2008 u 23:23
Opet sam svratila da malo oči odmorim u ovoj ljepotismile94
Ne znam koji je ovaj,na zadnjoj slici cvijet no prekrasan je.Liči mi na jedan,nisam sigurna jel to afrički ljiljan ili tako nešto(Mimar ga ima u plavoj boji) a isto tako mi liči na jednu vrstu amarilisa koju Admin ima. U svako slučaju,ma koji bio prelijep je.Daj mi reci,jel to lukovičast cvijet?
Pogledaj na slike amarilisa,str 6,adminov i u slikama od Mimar na 1 str.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 364365366367368 370>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,656 sekundi.