Silvekin dnevnik |
Odgovori
|
Stranica <1 3637383940 47> |
| Korisnik | |
SilveK
Neukroćena biljka
Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 26 Travanj 2009 u 23:00 |
|
Polako, ali sigurno radovi napreduju. Jučer sam posadila rajčicu, danas još malo krumpira. Također sam konačno našla vremena i mjesta za većinu gladiola, već su vikale iz kutije: posadi nas!!!
![]() ![]() Mnogo se je biljčica samo zasijalo i niču posvud: makovi, silene armeria, kamilica, lupinusi, ljetni zvjezdan, cosmos, carsko oko, čak sam pronašla i malu daliju na vrtu - a još uvijek mnogo toga-pod korovim. Nažalost, za slijedeći tjedan najavljuju kišu....a toliko posla , dosta je bila zalijala, sad je idealno za radove.Danas sam skoknula na sajam cvijela u Prelog s MM, kak smo brzo došli tak i otišli...preglasna muzika, sve pod šatorom i za mene kratkovidnu je bilo premračno da bi sve jasno vidjela, gužva, strka...imala sam osjećaj tamo ispod da se treba nadvikivati da te netko čuje - kupila sam 3 petunije i 3 trajnice i odjurili smo doma, baš sam se loše osjećala tamo. Fora mi je bilo i na štandu gdje sam kupovala trajnice - lijepo sam pitala gospođu za neki cvijet što je točno to, a ona meni to vam je neka trajnice s lijepim žutim cvijetom - pa to sam i sama vidjela , ma, uglavnom, bum ju stavila na prepoznavanje, pa da saznam detalje o uzgoju. Ali i nešto dobro - kupila sam si mirisnu grahoricu - trajnicu, nisam ni znala da postoji trajnica te vrste![]() Ah da, i alergija mi je na vrhuncu, poludjela bum od brisanja nosa...ajd dobro, bar mi ne suze oči ![]() |
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 11:37 |
Imaš pravo Mikica.....tako i ja kad vidim kako napreduju Silvek-ine rudbeckie koje mi je poslala (i meni je u mislima)a nemam pojma kak izgleda Silvek. Zamišljam ju s podužom smeđom kosom i onako šlang 170/60.....tak baš meni po mjeri |
|
![]() |
|
andrea01
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 22:59 |
|
Silvek nam se razrasla po cijeloj Lijepoj našoj kao korov!!!
![]() Jučer i u Karlovcu na kavi kod Horti je bila, naravno u mislima s nama!!! P.S. Još kad proglasi "Dane jagoda" u njenom vrtu!!! Bit će ![]() Ekipa iz Samobora se sprema dojti!!!
|
|
![]() |
|
Mamaa
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 23:30 |
|
žena s mlaznim pogonom
|
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 22:38 |
|
Borim se s travom u gredicama jagoda, još bu par dana trajalo - moram sve urediti do "Dana jagoda"
![]() I moram se pohvaliti da su propupali clematisi koje je MM caknuo dok je radio parapet za ogradu ![]() |
|
![]() |
|
Mamaa
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 22:51 |
|
ak ti se nastavlja dalje, imam ja trave za čupanje ko u priči samo navali
|
|
|
|
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 29 Travanj 2009 u 22:53 |
|
Danas kao da mi je bio rođendan
, prvo me doma dočekala pošiljka koju je poslala Mamaa, pa sam još podigla kasnije na pošti pakete od Horti i Spring....dale su mi cure posla za cijelo sutra poslijepodne....jedva čekam da krenem u sadnju
|
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 30 Travanj 2009 u 22:10 |
|
Danas sam sadila biljčice dobivene jučer, nisam baš sve stigla, ganjala sam se s kišom....baš kad je počela pošteno padati ja sam zalijevala posađene biljčice, ali bolje je zalijati, kiša oinako nije dugo padala....mada, dobro je ovo vrijeme da se biljčice lijepo prime
![]() Poslije sam se bacila malo u borbu s stolisnikom (vulgaris bijelim) koji se ja razrastao na jednoj gredici i počeo gušiti sve pred sobom, dobio je sad izgon s gredice ..mislim, krasna i ljekovita biljka, ali jednom kad se razraste ne može ga se riješiti i želi vladati na gredici ![]() |
|
![]() |
|
monna-1
Trajnica
Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 21:11 |
|
Silvek, stvarno imaš posla! Sjemenke koje sam dobila od tebe su posijane i ljepo rastu! Bit će to uživancija. Ja sam od viška jagoda napravila malecku gredicu i tako ih gusto posadila da ništa nemože rasti između njih. Još čekam da kivano nikne!
|
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 23:49 |
|
Monna, blago tebi što već biljčice rastu, ja s glavnom sjetvom startam idući tjedan.
Radim cijele dane, jučer i danas - jučer je puhap gadan vjetar, ali svejedno sam uspjela pripremiti gredice za papriku i rajčicu, koje sam danas posadila. Danas je kiša zezala cijeli dan, padala je svakih 15 minuta, pa sjalo sunce i tako redom. Veći pljuskovi su me potjerali nutra, na manje kapi se nisam ni obazirala - imala sam kapu i jaknu pa nisam premočila ![]() Poslije sam još malo proširila prvu gredicu na početku vrta i kao granicu između vrta i travnjaka posadila zvjezdan, a uz ogradu presadila penjačice. |
|
![]() |
|
Horti
Odrastao grm
Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 08:30 |
|
Ono je vrijeme jučer stvarno bilo zanimljivo. Mene je MM zezal da ću dobit vene od trčkaranja u vrt i iz vrta zbog tih smjena kiše - sunca.
|
|
![]() |
|
Mamaa
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 08:40 |
|
ja čitam i krivo mi je što ja nemogu saditi ponovo dok se ne rješim puževa
zato ću zasad uživati u vašim biljkicama
|
|
|
|
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 21:59 |
|
Danas nisam stigla napraviti sve zacrtano, ali gotova je još jedna manja gredica s koje sam prije presadila kupine - tu su sad smješteni irisi i kale od Spring, male margerite, šeboji i godecije te grm ananas od Hane. Još sam malo vadila busenje i proširivala gredice odmah uz vrt, te borba s travom u jagodama - jedan dio je tak zatravil da s travom vadim jagode i opet ih sadim...a jagode već s malim plodovima, nije dobro...neznam kak bum to završila.
|
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 22:54 |
|
Prvi dan godišnjeg je prošao. Sve bi bilo dobro kad bi mogla ustati prije 9
malo sam neispavana, pa kad ne moram ustati nikak da se pokrenem iz kreveta A jutro je bilo predivno, sunčano, bez vjetra, osjećao se miris trave s livade nedaleko... Započela sam s pripremom 2 gredica za sjetvu - jedan veliki dio sam uspjela, sad skidam korov s kojim sam ih prekrila i stavljam između gredica nek se tamo razgrađuje, a zemlja na gredicama je fenomenalno rahla - sve zapravo radim s malom motičicom, velika mi samo treba za neki poveći busen trave. Kasnije je MM bio tak dobar da je cijeli grunt pokosio s košom, pa mi se kraj vrta suši veća količina trave za prekrivanje, a kod mojih susjeda - teta je moj tata pokosio dvorište, pa sam si dovezla još 3 tačke trave, prekrila gredicu s rajčicama i ostalo ostavila sušiti kraj vrta. Pred kraj dana je opet počeo puhati vjetar, baš je zahladilo vani, ali nadam se dobrom vremenu za radove sutra - glavno da nebu kiše
|
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 22:47 |
|
Dan drugi - čak sam uspjela ustati u pola 9 - bravo ja
Opet cijeli dan borba s travom, pa malo presađivanja i navečer dok su me počeli obljetati komarci sam počela prikrivati gredice travom - tako sam bila u pokretu i nisu me mogli sam tak komarci uhvatiti - dakle strategija poslova - danom one koji zahtjevaju manje, a navečer one poslove s čim više pokreta ![]() |
|
![]() |
|
Triša
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 22:15 |
|
E to je prava rekreacije. Ponekad zaljevam ne s crijevom, nego zalivalnikom, tako da što više šetam i to je to.
Di si ti uopće danas cjeli dan - trebaš mi za neku biljku.
|
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 23:13 |
|
A gdje drugdje Triša - na vrtu
![]() Polako ali sigurno - napredujem. Danas sam dobila sadnice kupusnjača od mame i bake pa sam to posadila, bosiljak i neki začin, a dalje klasika - motičica, motika i - raspali - baš sam primjetila kako kopanje velikom motikom dobro dođe za trbušne mišiće ![]() |
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 22:32 |
|
Grrrrr, tjedan pri kraju, nažalost nije sve gotovo. Ostao mi je jedan dio šumskih jagoda u gustoj travi, a s obzirom na sušu to mogu srediti tek kad padne poštena kiša, po "betonu" je nemoguće čupati. "Kostur" vrta je gotov, sad još preostala sjetva - danas sam posijala većinu graha i zabola bambusove štapove za visoke sorte - nije idealno rješenje, ali tak bu dok ne izmislim i napravim nekaj trajnije za grah. Posijala sam i nešto dinja i lubenica uz žičanu ogradu, a danas je MM postavio još 25 metara ograde - tu budu tikve. Sutra još imam u planu posijati cvijeće i još nešto povrća.
Počela sam uvoditi red i na gredici iza kuće - napravila sam jasnu granicu između gredice i travnjaka - opljevila i stavila pojas kore za malčiranje, a na toj gredici je kaos - puuuuno niknulih kalifornijskih makova i carskog oka - nešto sam rasadila pred kućom, a jedan veliki dio nosim curama na posao, jer inače budu te biljčice i ove godine sve ostalo zagušile. |
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Svibanj 2009 u 22:44 |
|
Mislila sam da sam danas posijala sav grah, a sad sam radila inventuru sjemena - nisam, ostale još 2 vrste za posijati. Kamo, e to bu malo teže, mislim mrvicu proširiti vrt i visoki pustiti s tikvama po žičanoj ogradi, baš me zanima kak bu taj pokus završio
![]() Uglavnom, osim graha, danas sam posijala vrtni mak, 3 vrećice mješavine jednogodišnjegcvijeća - možda izraste nekaj kaj nemam , pa pastrnjak, luk, poriluk, tikve, lubenice, komorač, kolerabe, rotkvice, salatu, bijeli i crni korijen, crnjiku...Na kraju sam sve zalijala, trajalo je više od 1 sata, te ostatak prekrila travom. Naravno, sjetva nije gotova, a ni presađivanje iz teglica, još imam jednu dužnu gredicu, prostor uz ogradu i cvjetna "odmorišta" na gredicama za posijati ![]() |
|
![]() |
|
monna-1
Trajnica
Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 10 Svibanj 2009 u 22:58 |
|
Koliko posla si uspjela napraviti! Stvrano si brza!
Dali je "vrtni mak" koji si mi poslala onaj što se koristi za kolače?
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 3637383940 47> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |