Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori
|
Stranica <1 3637383940 78> |
| Korisnik | |
MisterNo
Pustio korijenje
Pridružen: 22 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 308 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 11:14 |
|
Za prvu silu mogao si i neopitroidom. Za ovaj homemade pesticid prvi put čujem :)
Idi u neku obližnju poljoapoteku i traži neki pesticid. Samo obrati pažnju na karencu |
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Wolfsbane
Mladi grm
Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 01 Lipanj 2012 u 17:24 |
to su ti najvjerojatnije stitasti moljci... tesko ih se rijesiti, mozes ih prskati confidorom i rapidom. ovdje imas opis pa vidi jel to to : http://www.herbos.hr/Default.aspx?art=586&sec=231 one ti mrze vodu, mlazom vode ces ih potjerati, ali ne i ubiti. ako ih spricas insekticidom, racunaj na visestruka prskanja jer insekticidi ne ubijaju sve njihove razvojne faze, tak da ces ih trebati loviti kroz vrijeme. meni je zanimljivo da recimo u kuci mi se znaju naseliti na bosiljak i papricice, i skoro ih se nemoguce rijesiti, ali vani mi nisu nikad napali biljke, ocito postoji neki predator koji ih efikasno tamani, ali nisam jos uspjela skuziti koji ili sto tocno. |
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
sagare22
Već proklijao
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 02 Lipanj 2012 u 20:49 |
![]() |
|
Sasa22
Novo sjeme
Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: otok Status: Offline Bodovi: 38 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 07:44 |
|
Da li Micro Tom-u treba kolac (kolcic ???) , ja imam Tiny Tim pa me zanima isto hvala |
|
![]() |
|
Andrej
Pustio korijenje
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 19:26 |
|
Nema potrebe, ipak je samo cca. deset cm visok :)
Tiny Tim je ipak znatno veci i ukusniji ali s obzirom na njihovu puzajucu sklonost niti njima nisu potrebni kolci |
|
![]() |
|
Aphro066
Nedavno posijan
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 21:57 |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Aphro066
Nedavno posijan
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 22:01 |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pustolovka
Neukroćena biljka
Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 22:02 |
jeste li necim vec prskali protiv plemenjace s obzirom da kise padaju malo malo?
|
|
![]() |
|
Aphro066
Nedavno posijan
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 22:08 |
|
ja sam na pocetku prskala sa mljekom i nisam vidjela neka bitne razlike.. u jednom trenutku sam sve paradajze osisala,.. jadni su ostali samo sa glavnom stabljikom i jednim listom na vrhu. mislila sam da cu morati sve iz pocetka., to je bilo negdje u pocetkom 4. mjeseca..
poslje su se totalno opravili i sada su ogromni! i po onome sto ja mogu vidjeti nemaju za sada neke bolesti pljuc pljuc ;) |
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pustolovka
Neukroćena biljka
Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 22:15 |
|
aha,ne ureklo se :)
|
|
![]() |
|
Fiki
Trajnica
Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 10:07 |
|
E,moj cilj je skupiti stare vrste rajčica,koje nemaju kupiti,skupio sam sjeme stare sorte(velike) od jedne bake,koja ima 95 godina,kaže da sjeme čuva još od devedeseti!Inače osim rajčica skupljam još sjeme neki zaboravljeni povrtnih kultura koje se nemože nabaviti u vrtnim centrima!
|
|
![]() |
|
Andrej
Pustio korijenje
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 19:32 |
|
Tako se zabavljao jedan moj prijatelj i bio vrlo ponosan na svoju kolekciju, a onda je otkrio da postoje specijalizirani web ducani samo sa starim sortama povrca gdje se za par dolara moze kupiti vrhunsko sjeme bez da ikoga mora moljakati. Npr nesto poput ovog
http://rareseeds.com/shop/ http://amishlandseeds.com/index.htm |
|
![]() |
|
Andrej
Pustio korijenje
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 00:57 |
|
Citao brdo literature, slusao savjete iskusnijih ali ovo je definitivno video gdje je sve jednostavno i jezgrovito pojasnjeno:
video |
|
![]() |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 22:03 |
|
Prije par dana, uz redovno privezivanje i trganje zaperaka, odrezala sam još dio donjih listova rajčicama.
Poslije tuče ostalo je nešto oštećenih plodova i potrganog lišća, ali sve u svemu zadovoljna sam sa stanjem biljaka. Bujne su i zdrave i imaju dosta plodova. Neke su već počele dobijati boju! Za grmolike smo napravili ogradice koje ih pridržavaju. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka
Neukroćena biljka
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Lipanj 2012 u 07:37 |
|
imas predobre paradajze
|
|
![]() |
|
Wolfsbane
Mladi grm
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Lipanj 2012 u 11:58 |
od baker creek-a i ja uzimam sjeme, odlican ducan. za paradajze su mi ovi mozda i najdrazi : http://www.tomatofest.com/ imaju preko 600 starih sorti paradajza, mozete im i poslati svoje sjeme ako imate kakvu ocuvanu sortu, to je prava banka sjemena sa svih strana svijeta. |
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Wolfsbane
Mladi grm
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Lipanj 2012 u 12:01 |
kad je bila tuca kod vas? tu kod mene nije jos bilo ove godine nijednom, relativno smo blizu. super izgledaju paradajzi, ogradice su odlicne! |
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
zribal
Mladi grm
Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Lipanj 2012 u 14:59 |
|
Ove godine sam prvi put posadila rajčice u svom vrtu. Kako je vrt mali odlučila sam se na 6 ranih, visokih rajčica i 6 grmolikih. Prema uputama od tete na pijaci lijepo sam ih posadila, poskidala donje listove. Visokim stavila visoke koliće, grmolikim niže, ali ih vežem u busen. Trenutno su sve biljke lijepe. Ove rane visoke imaju dosta plodova u prvom redu grozdova, a neki od njih bit će zreli za dan dva, već su lijepo pocrvenjeli. Sve bi bilo dobro da nije "zaperaka". Teta je rekla da kod visokih rajčica kidam sve zaperke koji se pojave iz pazuha lista. Tako sam i radila, ali ja sad više nemam plodovih grana, odnosno grančica sa cvjetovima iz kojih bi trebali rasti plodovi, već samo golu stabljiku s listovima. Grmolikim, po istom savjetu, nisam skidala zaperke i one sada cvjetaju.
Gdje griješim ima li tu neka posebna znanost oko zakidanja zaperaka. Ja sam to bukvalno shvatila i stalno pratila, kidala sve što se pojavi osim samog vrha. Kad stignem poslat ću koju sličicu, a do tada molim pomoć. |
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Andrej
Pustio korijenje
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Lipanj 2012 u 15:57 |
|
Nema nikakve znanosti, niti ih je bas tako neophodno trgati kao sto se prepricava jedino je potrebno poloviti par detalja koji ce ti biti jasniji nakon ovog videa:
http://www.youtube.com/watch?v=qJgA4n-sCE8&sns=em Osnovno je pravilo da je najgornji grozd cvjetica krajnja granica do koje se trgaju zaperci posto je sve iznad dio iz kojeg se razvijaju nove plodne grane. |
|
![]() |
|
zribal
Mladi grm
Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Lipanj 2012 u 18:19 |
|
Hvala Andrej, pogledala sam video. Istina, ne razumijem engleski, ali slike sam dobro skužila i sudeći po tom baš ništa nisam pogriješila. Kidala sam upravo te male zaperke iz lista pazeći pri tome da na njima nema cvijeta. No, što je tu je. I na greškama se uči.
|
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 3637383940 78> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |