Ljiljani - Lilium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 64> |
Korisnik | |
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesu to one bube velicine bubamare...mislim da se zovu stjenice, jer sam primjetila da i moje nesto gricka. Vidjela sam u blizini i skakavce? Kikach, matilda, pcelica....da ne zaboravim vase ljiljane pohvaliti...danas su mi uljepsali dan.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
pčelice, stvarno je krasan!! |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
pčelica7...
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
moja dva nova ljiljana trebali bi izgledati kao onaj na Teinom avataru
![]() ![]() pčelica7 ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Držim fige Mari
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
[/QUOTE]
Jesu to one bube velicine bubamare...mislim da se zovu stjenice, jer sam primjetila da i moje nesto gricka. Vidjela sam u blizini i skakavce? [/QUOTE] Ovo je glavni grivac za propast mojih madoninih ljiljana. Lilioceris lilii, ličinke se skrivalju ispod listova, pa moraš SVAKI list provjeriti.Evo kako izgleda ličinka i odrasli kukac. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Evo procvao još jedan
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
matilda prekrasni su ti , moji tek pupaju
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
matilda,hvala na ovim informacijama i super da si stavila fotke ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Kakav ljepotan ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Lijepo, lijepo drage moje, prekrasni cvjetovi. Moji samo što nisu počeli cvjetati. nisam očekivala cvjetanje u prvoj godini, posebno zato što sam ih kasno sadila, ali svaki, pa čak i onaj najmanji koji je visok svega 10 cm ima jedan pup. Tako sam nestrpljiva.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
matilda krasan crveni
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
tako su ljepi i jedva čekam da i moji procvatu
|
|
![]() |
|
Ni ja kod svojih nisam očekivala pupove a ljepo su me iznenadili ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Jesu to one bube velicine bubamare...mislim da se zovu stjenice, jer sam primjetila da i moje nesto gricka. Vidjela sam u blizini i skakavce? [/QUOTE]Ovo je glavni grivac za propast mojih madoninih ljiljana.Lilioceris lilii, ličinke se skrivalju ispod listova, pa moraš SVAKI list provjeriti.Evo kako izgleda ličinka i odrasli kukac.[IMG]http://i899.photobucket.com/albums/ac193/vrtlarica/cvijet%202012/400x300-2.jpg" />[IMG]http://i899.photobucket.com/albums/ac193/vrtlarica/cvijet%202012/Liliocerislilii.jpg" />[/QUOTE] TO JE TAJ ![]() |
|
![]() |
|
matilda jos nesto mi nije jassno...ako su ti one unistile bijeli ljiljan...grickale su samo listove ili su dosle i do korijena?
|
|
![]() |
|
bugic pojele su lišće, a preko njih se lukavica hrani, tako da nisu uspjele sakupiti dovoljno hrane za sljedeću godinu. Ostalo mi je nešto malih lukavica, ali one su imale samo nekoliko listića. Kupila sam i lukavice u centrima, ali problem je što se one sade u 8 mj., a u prodaji su puno kasnije, tako da su bile loše kvalitete. Ove godine nisam joć primjetila ličinke, samo odrasle kukce koje sam sakupila i odmah ubila. Na taj način je i najbolje se riješiti ličinki. Obavezno provjeri ispod svakog lista.
|
|
![]() |
|
I ja sam jucer ubila sve koje sam nasla....dosta su nagrizeni ali valjda ce opstati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
matilda prekrasan ti je..i moje na moru neke bestije jedu:(
evo jednog prvi sto je u vrtu procvao, mislim da je netty's pride
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
a joj...baš je neobičan,super
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 64> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |