Hortenzija - Hydrangea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 38> |
Korisnik | |
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav Azriel, dobro nam došla.
![]() Baš mi je drago što si se naoružala hortenzijama i vjeruj mi, uživat ćeš u njima. Osobno, ne bih ih sad presađivala jer su temperature ekstremno visoke i nikako im ne idu na ruku. Pričekala bih da se malo "normaliziraju". Ovako kupljene bih stavila u hladovinu i redovito zalijevala do presađivanja. Kada budeš sadila bilo bi dobro, ako si u mogućnosti, da im dodaš kisele zemlje (zemlja za rododendrone i sl). Redovito ih zalijevaj, a pred zimu ipak ih malo zaštitit (borove grane, slama, sijeno i sl). Što se tiče uklanjanja cvjetova kod presađivanja, ne znam što bih ti rekla. Istina je da cvjetovi opterećuju presađenu biljku, ali isto tako ako se radi o hortenzijama koje cvjetaju na prošlogodišnjim granama, taj isti cvijet štiti "buduće" cvjetne pupove od hladnoće i smrzavanja. Zato kažu da stari cvijet ne treba uklanjati do proljeća. Dakle, trebala bi znati koje si hortenzije kupila da bi ih znala pravilno orezati tj. ne orezati na proljeće jer hortenzije se dijele na one koje cvjetaju na starim granama i one koje cvjetaju na novima. |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Azriel, da ti plave ostanu plave, trebaš ih polijevati posebnim sredstvom za plave hortenzije......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Azriel, dobro nam došla.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Azriel ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Kolovoz 2015 Lokacija: Ilok Status: Offline Bodovi: 4 |
Pozdrav!
Molim pomoc! Kupila sam 5 loncanica Hortenzija u Kauflandu (sad su na akciji 28 kn, ako nekoga zanima), kupila sam dvije bijele, dvije plave i jednu prekrasnu jarko roznu, jako zelim imati hortenzije u svom dvoristu. Odabrala sam i polusjenovito mjesto sa malo poslijepodnevnog sunca no ono sto me muci je kad da ih posadim? One sada cvjetaju, svih 5, prekrasne su i naravno da zelim da takve i ostanu pa me strah da sada nesto ne pogrijesim. Citala sa i temu ali nitko nije postavio ovakvo pitanje, uglavnom se govori o reznicama. Dakle, sto mi je ciniti? Da cekam jesen (koje doba?) i za sada ih odgajam i zalijevam u tim loncicima ili da ih presadim u zemlju no da otkinem cvjetove da bi se bolje ukorijenila? (to sam negdje procitala, ne znam da li je istina). To su mi prve hortenzije i tek sam pocela sa sadnjom svoga cvijeca pa mi je svaka pomoc i savjet dobro došao. Hvala! |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
moja je do danas bila prekrasna,ali kad sam prolazila danas autom pokraj nje vidim da su cvjetovi sprženi.kad malo zahladi idem ju viditi
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Budi bez brige, već slijedeću godinu biti će to prava ljepotica.
![]() Ja osobno ne bih išla sa nikakvom prihranom jer ona definitivno još nije zakorijenjena na postojeće mjesto. Za taj proces treba nekoliko mjeseci (taman do zime). Samo redovito zalijevaj. Nemoj se samo orjentirati prema oklapljenim listovima (to je zbog sunca, vrućine i vrućeg zraka). Uvijek provjeri i zemlju da li je suha. Istina je da hortenzije vole vodu, ali ako nema dobru drenažu može doći do truleži korijena. Sretno ! |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
Hvala na odgovoru,nije mi sad toliko do cvjetova koliko me brine hoce li se do zime naviknuti na zemlju i uvjete,i da,posadjena je ravno iz vrtnog centra u punom cvatu (mm je tako htio i popustila sam).Dobro se bio prilagodio ali ga je sunce spržilo,to sam primjetila po listovima,kad je jako žedan listovi se objese malo,pa se dignu kad dobije vodu.Ne znam trebam li mu dati nekakvu prihranu,jer me ti mladi izbojci zbunjuju...
|
|
![]() |
|
Ne znam kada si ju posadila na ovo mjesto, ali po općem stanju biljke meni izgleda kao da joj je vegetacija "presječena" presađivanjem. Hoću reći, izgleda mi kao da je presađena na ovo mjesto nedavno dok je već počela cvjetati. Malo mi je zbunjujuće ovo tjeranje novih listova u ovo vrijeme.
Biljke se presađivanjem šokiraju, a ako je ono u vegetaciji, onda još i više. Ona ne može samo tako nastaviti proces rasta i razvoja koji je imala prije presađivanja. Ako sam krivo procjenila, svakao da mogu biti i opekline od sunca. Za hortenzije može sunčani položaj, ali najbolje onaj prijepodnevni , do 11 sati. One nisu osjetljive samo na sunce nego i na vrući zrak. Cvjetove više vratiti ne možeš, ali generalno gledano cijela biljka dobro izgleda. |
|
|
|
![]() |
|
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/hrvatska_u_slikama/hortenzija/80803.aspx]
![]() http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/hortenzija/80804.aspx - ![]() Moze li mi itko pomoci u ovom slucaju?Ne znam tocno sto se dogadja ali mislim da ju je sunce sprzilo,trazi puno vode,mm ju je posadio na mjesto gdje je jutarnji hlad,pa je suncano par sati (3-4) pa je kasno popodne opet u hladu...pusta mlade izbojke,mozda se oporavi,i kako da joj vratim roza boju?
|
|
![]() |
|
milica7, aralija gotovo su sve različite, ali neopisivo lijepe. Užitak za pogledati !
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Bujne zdrave i jedre divno ih je gledati, moje su pojeli puževi pa ću uživati u vašima.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Krasne su
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Aralija, baš su posebne..... nisam još takve vidjela.....
|
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Prelijepe su a posebna mi je bijela
|
|
|
|
![]() |
|
Kiša je natopila pa su se cvjetne glave od težine savile....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |