Plameni ljiljan - Gloriosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
10 cm dubine? tako visoke i već imaju pupoljke??? bravo lillie!!!
ja sam svoju posadila isto negdje krajem trećeg, možda u 4. mjesecu, ali nije visoka kao te tvoje, pogotovo još nema pupoljke pa sam mislila da je u plitko posađena, ali valjda nije baš sam mm rekla da je spusti s balkona jer uvijek nešto puše - bura ili jugo pa je stalno leluja, da ne kažem kida iza kuće će joj "samo" bura i zapadnjak smetati nadam se ne previše još jedno pitanjce - jesu li na suncu (veći dio dana ili samo djelomično)? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
lilie hvala na odgvoru,pokušat ću s njima...
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Evo mojih gloriosa:
![]() ![]() Slabo se vidi na slikama, jedna ima dva pupa.
Koliko sam pročitala da u našim uvjetima ne naraste više od 3 m.
Staviš im nešto za penjanje i lagano (da ne puknu, jer su jako nježne) savijaš-
Moje su posađene u plitke posude, 10 cm, posuda je 20 x 20 cm.
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
lillie koliko su ti visoke/duboke posude u koje si stavila gomolje?
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Bok ljudi,i meni se sviđav ovakav ljiljan,baš prekrasno izgleda ali me zanima do koje visine može narasti,da ne bi postao "preglomazan" za stan ili unutrašnjost kuće odnosno može li doći plafona?
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Lilie, hvala na odgovoru.Jedva čekam da ti procvjeta i da staviš slike.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Ja sam svoje stavila u zemlju 30.3. (vidjela si kod mene). Nism zapisala kad su nikli. Jedan je 40 cm, a drugi skoro 1 m.
On ti izlazi samo s jednog vrška, pa ako je nabubrio vjerojatno je i krenio.
Drugi koji bolje znaju o njoj će ti više moći reći.
|
|
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Koliko treba da nikne gomolj? Nabavio mi sin i posađen je 2. 4. ali još ne niče. Malo sam kopala i vidim da je živ tj. malo mi izgleda nabubrio ali još ne raste.
|
|
|
|
![]() |
|
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
koliko traje cvijet??? jako mi se svida ali bojim se dok ne cvate da je prazan...
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
lilie moja ima isto jednu granu ali je savijena u krug i stavljeni su bambusovi štapovi da je drže..prestala je cvijetati dosta su joj naštetili vjetar i sunce...nadam se da će se oporaviti...
a cijena je bila 100 kn tako da je 250 stvarno previše |
|
![]() |
|
Bromelija, da li tvoja Gloriosa ima jednu ili više grana?
Kod mene je moja istjerala i ima jednu granu, ravnu, i ide samo gore.
Da li se može savijati? Strah me probati na mojoj da mi ne pukne.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Predivna je stvarno ,ali i jako skupa .U Bau maxu 250kn prošlitj. 2 kom bilo i ogromni.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
bromelija - pa to je čista fantazija
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Predivna je,Bormi!!
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Dobila sam na poklon ovu predivnu biljku ....neznam ništa o njoj a budemo učili....
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ja sam kupila sjeme iz Estonije ali mi još nije niklo. Možda treba dugo da nikne?!?! Javim ako nikne.
|
|
|
|
![]() |
|
ja sam naišl na rizom ove zime, bio je oko 20 kuna
(bilo ga je u interspara i poljo opskrbnim trgovinama, rasadnicima) a sjeme nisam vidjela u prodaji |
|
![]() |
|
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
hmhmhm vidim da svi sade tu biljku... pa od kud vam sjeme? gdje da ga nadem??? i kad se sadi... pretpostavljam da je sad vec kasno :((
malo su mi skupe sve te biljke na koje naletim.... ali najcesce im ne mogu odoljeti...
|
|
![]() |
|
joj marti i ja sam neki dan vidjela jednog u našem pevecu - 125 kuna, ali famozno izgleda, oči su mi ispale
ja sam ga posadila ove godine prvi put i baš sam ove dane primjetila da je nešto izvirilo... a već sam se pobojala da ništa neće biti od njega nadam se da ga neće nešto pojesti, slomiti... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |