Kontesin vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 104> |
Korisnik | |
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
znaš da stvarno fino miriše
![]() ![]() e sad pitanjce (naravno)...kada se ruže moraju podrezati? |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
imam par novih sličica
![]() možda da krenem od kamenjara..nije nešto,ali spremam ga se preurediti,napokon imam sliku kako bi trebao izgledati ![]() mislim da je ovo neka vrsta seduma,nisam sigurna,ali raste i širi se ko šašav ![]() koliko sam mogla usporediti sa slikama,ovo bi trebao biti kantarion ili gospina trava,lijepo je cvalo ove godine ![]() ![]() nemrem se sjetiti kako se zove,ali ponovo je počelo cvasti i spasilo se od sušenja ![]() eh,moje najdraže u kamenjaru,campanule ili zvončeki kako ih ja zovnem,imala sam i bijeli,ali su ga puževi poklopali ![]() ![]() nisam znala da kućna sreća cvate,a bila je skoro skroz usahnula i odjednom bum ![]() ![]() ja sam baš tu morala sjesti i pozirati ![]() ![]() i phloxs (ili kako se već piše) je ponovo odlučio cvjetati nakon ljetne stanke ![]() ![]() ni ovo ne znam kako se zove,ali su mi se proljetos svidjeli listići pa eto i njega u društvu ![]() ![]() majčina dušica? ako se ne varam ![]() ![]() ![]() micekovo omiljeno mjesto za ležanje u kamenjaru,mekano je valjda ![]() ![]() ![]() ja vam se volim naslikati gdi me ne treba ![]() ![]() vidla sam miša tamo negdje ![]() ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
imam još malo
![]() frezija je odlučila procvjetati iako joj nije ni približno vrijeme ![]() i dalija iz kupljenog gomolja se tek sad udostojila proviriti ![]() bijela cinija i nakon nje, narančasta ![]() ![]() ![]() ![]() malo zečeka,narančasti i rozi ![]() ![]() ![]() žuta kadifica se izdvajala oblikom od ostalih ![]() japansko nešto ![]() (tek je užicano) opet ne znam kako se zove,ali me oduvijek oduševljavalo jednostavnošću ![]() ![]() metvica?? ili?? raste ko šašava,a mirišiiii ![]() stari panj je udomio par cvijećki ![]() ![]() namjerno sam ga zaobišla kosilicom jer priroda ipak daje najljepše primjerke ![]() ![]() eh,jedna stara sličica,karanfilčeki koji su mi mrak (i koje sam užicala) su nakon obilne cvatnje jednostavno usahnuli ![]() ![]() kako se ova šarena biljčica presađuje? smije to prezimiti vani? dobila sam ju iz like gdje ju nisu nosili unutra...a inače se kod nas koristi kao padava za tegle ![]() ciklama ![]() skupljam sjeme ![]() ![]() ![]() jel mi to ruže nekaj napalo ili samo jesen dolazi? da znam djelovati na vrijeme ![]() za sada je to sve ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Za sarenu biljku ne brini,prezimljuje,tacan naziv ne znam,znam da je vinka al koja
![]() i moje ruze imaju taj problem nazalost... ostali dio vrta ti je divan ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Super je sve! A ja ruže šišam na proljeće!
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Svega imaš lijepog......ipak je to Zagorje sve zeleno i sočno....
![]() |
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
kontesa prekrasne sukulente imas,obozavam ih,naravno i ostalo cvijece ti je super
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Kontesa, cvijeće ti je super ali za majčinu dušicu si se ipak prevarila.
Ona ima sitni list i ne raste u visinu nego puzi po zemlji a najdraže joj se nasloniti na kamen.
![]() Slikaj je iz bliza da vidimo što je.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
kontesa i moje ruže su isto takve
![]() koliko god sa du mi oduuvijek ruže najdraže cvijeće...nemam sreće s njima
u proljeće su krasne....al kad krene ljeto počinju propadati a do kraja ljeta su u užasnom stanju
i ne pomaže ništa...ni zalijevanje...ni gnojenje...ni sredstva za zaštitu
šmmmmrrrcccc nesretna sam
sve ti je cvijeće lijepo
![]() |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Sve ti je
![]() mačak ili mačka je genijalna. Ma, zna se,ko voli cvijeće voli i životinje.Jedno bez drugog ne ide ![]() |
|
![]() |
|
hvalaa
![]() ![]() ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kontesa predivno je sve. Frazije kod tebe zaista cvatu u čudno doba, a ja mislila da kasno cvatu kad su procvale tek u6.mj. Cinije su ti jako lijepe, izgleda da su kod svih takve. Kažem da je ovo godina cinije. Smiju mi se jer kod drugih su valjda uvijek tako lijepe i bogate.
Ruže napadaju neke beštije i kod mene, tko zna, a još uvijek cvjetaju.
Sjemenke skupljaj - trebat će nam, a imam i ja ponešto za razmjenu ili ti poklonim.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Fermina, ipak je na onoj slici kontasea dobro napisala za majčinu dušicu. Perspektiva slikanja je bila dobra, pa zato izgleda kao da raste u vis!
![]() |
|
![]() |
|
triša nije problem,skupljam ja vrijedno svaki vikend
![]() ![]() andrea...to stvarno raste u vis ![]() ![]() našla sam neke sličice na netu ![]() By kontesaa at 2008-09-11 ![]() By kontesaa at 2008-09-11 a očito je jako ljekovita |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Definitivno, majčina dušica (Thymus serpyllum ) ne raste uvis nego puzi po zemlji i kamenu i ima zaista sitan list.Raste divlje u prirodi svugdje po Mediteranu.Cvate u 4. -5. mjesecu rozo-lila okruglim cvatovima na vršcima tanke stabljike.
A to bi mogao biti vrtni timijan (Thymus vulgaris ).On raste uvis i ima takve cvjetove.
A opet treba znati da ima 100-tinjak varijeteta ove biljke.
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Da, a budući ja ne pamtim neka imena, sve zovem majčina dušica. ![]() I moja limunasta majčina dušica raste više u zrak, ali sam uvijek to smatrala zbog kontinentalnog podneblja da je tak, pa... ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Cure su ti sve odgonetnule i objasnile,ja ču tebe i tvoj cvjetnjak,i mačka naravno,samo pohvaliti
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Pridružujem se shashinim pohvalama.
Je li majčina dušica ili neka vrsta timijana - manje bitno - bitno je da je lijepo!
![]() |
|
![]() |
|
Reagirala sam budući da je moj hobi ljekovito bilje pa mi je jako važno
jeli ova ili ona biljka.Ne smijem pogriješiti jer to može biti kobno.
A u Kontesin vrt sam navratila jer sam znala da ću se tu nagledati lijepog cvijeća.Isto tako navratim i u bergenije kad želim uživati. ![]() |
|
![]() |
|
Bitno da je sve lijepo i kontesa
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 104> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |