Glicinija - Wisteria |
Odgovori | Stranica <1 23456 20> |
Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kako veliki majstori rade bonsai od wisterie
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lana, pa ovo je fantastično, inače imam neki otpor prema bonsaima - valjda zato što je to ipak stvoreno nasilno i nije prirodno. Ali ovo je prava mini glicinija - prekrasno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
zvrk
Odrastao grm Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za wisteriu je vazno obrezivanje. Trebalo mi je 7 godina da dobijem cvijet na njoj ali prvome sam se toliko razveselila .
Tek zadnje 4 godine (dok nisam skuzila i negdje procitala) je obrezujem tocno i rezultati su sve bolji i bolji.
Moja raste uz juznu stranu kuce a te mahune uvijek micem .
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lana2 bonsai Glicinije su prekrasne.
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zvrk glicinije su prekrasne aone kao stablo impresivno.
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vele da Wisteriu treba orezivati dva puta godišnje u 1. i 9. mjesecu .
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš ću uskoro krenuti u akciju orezivanja, da je probam zakorjeniti? Jeli bolje staviti grančice u vodu ili...?
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja mama ju razmnožava "pogrobavanjem" - grančicu blizu tla zatrpa dio zemljom.
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam prošlog proljeća iz sjemena uzgojila nekoliko glicinija i baš sam bila vesela jer rastu lako i brzo, međutim pročitala sam negdje da ove uzgojene iz sjemena ne cvatu obilno kao one kupljene u rasadnicima. Jel to istina ili marketinški trik? Ima li tko iskustava iz prve ruke? Možda bi mi se onda više isplatilo negdje zalijepit za prste pelcerić?
|
|
jelsa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izrada sadnica gliciniuje iz reznica nije baš jednostavna.Bilo bi bolje drvenastu reznicu potpomoči hormonom za drvenasto, te je utisnuti u mješavinu perlita i treseta na zagrijano mjesto/oko 25C/.Takav supstrat održavati vlažnim.Što se tiče glicinije iz sjemena,to je potpuno ista biljka kao iz reznice ,samo što joj treba više vremena da procvjeta /cvijeta nakon treće -četvrte godine/
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju Wisteriu orezala jučer i na svakoj novoj grani ostavila 2-3 pupa, i lijepo sam je zamolila da ovu godinu procvijeta da konačno napravim feštu u njenu čast.
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rekla mi je jedna prijateljica da je jako otrovna a ja imam pse koji vole gricniti i probati biljke...pa sam sad u dilemi
da li netko zna nešto o tome...i koji dijelovi su otrovni
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iris.. moja mama ima ogromnu gl. koja se plete po ogradi i krasno cvate,ima te dugačke mladice koje njezina dva psa što ti kažeš grickaju (ne zato što su gladni nego iz fore..ili čega već drugog) i bez brige živi su i zdravi i u jako dobroj formi,a dal je otrovna nemam pojma.
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, Iris jako je otrovna,i ja sam to čula ,i čitala na netu ..Navodno svi djelovi su otrovni posebno cvijet,čak i za životinje.....Tu informaciju sam našla na netu,a i neko mi je rekao na nekom forumu da je to tačno....I iz tog razloga ja je nisam imala u vrtu.. |
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjemenke i mahune glicinije su vrlo otrovne i mogu izazvati želučane probleme, kod djece su opasne po život.
Otrovne tvari su wisterin, glikozidi i otrovne smole. |
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa ovo je dobro znati ..prvenstveno zbog male djece..
kat.rea glicinija ti je super tako bujno cvate..od moje mame nikad ne cvate tako bujno..možda ju ja ne prikratim dovoljno?
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je stara 12-13 godina. Ja ju orežem jednom godišnje, tj. u proljeće drastično. S obzirom da mi je visoko - u razini sa balkonom gornje etaže, da bih ju porezala treba mi lojtra, a bogme i po pergoli plazim, a to je moguće samo dok nema lišća. Znači sada ju režem tako da na lanjskim granama ( tankim) ostavim 2 do 3 pupa. Tokom godine, kada prođe prva cvatnja ona stalno pušta mlade grane. Te grane ja stalno prikračujem, također na 2-3 pupa. Na taj način se grani formira krošnja odnosno dobiva se zgusnut izgled. Na mojoj gliciniji uvijekima više krošanja, koje u proljeće tako bujno cvatu, a i tijekom godine stalno pomalo cvijeta.
|
|
gogica
Mladi grm Pridružen: 23 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obožavam gliciniju no iznenadila sam se kad sam na mail dobila deset najotrovnijih biljaka da je ona na prvom mjestu
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gogice, netko je na forumu pisao o tome. Mislim da su mahune otrovne, a za ostalo neznam. Moja pesica stalno grize i žvače grane od glicinije i nije joj ništa, dapače jako je živahna .
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |