Šeflera - Schefflera arboricola |
Odgovori | Stranica <1 23456 12> |
Korisnik | |
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ko bi svima ugodio
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo da se i tu pridružim s kratkim brifingom o mojoj šefleri.
Imam ju cca 3 godine i "spasila" sam ju od propadanja kod moje majke. Iz nekog razloga joj ne uspijeva ništa tropskog porijekla. Vegetirala je oko 1g, a onda je krenula i nije se dala zaustaviti. Preko ljeta je obavezno vani na terasi skrivena od direktnog sunca ,ali na zraku da ju vjetar drmucka (nek se mala osjeća ko da je u šumi). Zanimljivo mi je da je vrlo lagano krenula u visinu, ali se zato sva zaokružila u donjem djelu. Prije 2 tjedna sam napravila kardinalnu pogrešku pa sam je malo preselila u sobi. Mam se pobunila na novo mjesto i počela puštati listove, pa je sad malo ogoljela. Naravno da sam njen prohtjev za vračanjem na staro mjesto poslušala i sad čekam da mi se ponovno zahvali novim listovima. Slikica bu stigla! Jednom! A možda i prije! |
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mene moja muči - nikako joj nač smještaj - u sobi prevruče , u hodniku ne znam ni sama - prehladno , pretamno , nešto puno otpada ( mislim i dalje mi je preljepa ) - ako netko ima ideju , samo dajte
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hele, nemam resenja. Zato sto joj najvise prija umerena temperatura(ne voli ni jako toplo, ali ni hladno) i svetlo mesto (bez direktnog sunca).
Nego, zanima me, da li je neko cuo da postoje dve vrste? Seflera sa jednim izdankom koji ce rasti (uz stap) u nebesa (do plafona i dalje ako je u tome ne sprecimo). I druga koja raste vise kao zbun. Onoj prvoj, visokorastucoj, potrebno je otkidati vrh kako bi se bokorila. Ili je u pitanju ista? Samo je ovoj drugoj vrh vec zakinut. Mozda i prije nego sto je dosla k nama. |
|
Aglaja
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda ne voli selidbu.
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
Amal
Novo sjeme Pridružen: 28 Ožujak 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo me je šeflera dovela na ovaj predivni Forum. Postala je listopadno drvo, pokušali smo je spasiti sa presadjivanjem, promjenom mjesta,ali listovi i dalje otpadaju. Ima li nade...bila je predivna i drag mi je poklon od prijatelja.
|
|
Amal
Novo sjeme Pridružen: 28 Ožujak 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja šeflera je Bogu hvala konačno počela napredovati. našla sam joj mjesto koje joj odgovara, sad ima 20- tak novih listića . uslikala sam je pa ću vam pokazati slike. PS. Samo mi morate kazati kako se slike ubaciju... moram li imati svoj album...
|
|
Pupsy
Nedavno posijan Pridružen: 28 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
POzdrav
Ja imam problem sa mojom šeflerom dobila sam ju na poklon prije 2 mj u zadnje vrijeme je počela odbacivati lišće,ja ju redovito zalijevam,rosim joj lišće čak sam ju sada stavila na prozorsku dasku gdje nema direktnog sunca jer si mislim da joj možda položaj nije odgovarao imali ste slična iskustva??? molim,savjet |
|
Pupsy
Nedavno posijan Pridružen: 28 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još sam zaboravila pitati da li da ju presađujem sada??
baš i nebi kada se to događa ali da li da čekam proljeće? |
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
BILJO DA JOJ NISU UŠI NAPALE VRH,TO SE DOGODILO SA MOJOM ZELENOM I DUGO JE STAJALA DOK JA NISAM SKUŽILA ŠTO JOJ JE.OD TAD NE RASTE U VISINU IDE SAMO U ŠIRINU.
|
|
bija
Nedavno posijan Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neznam skoro sam vidjela neke kao fleke (stavila sam sliku kod fikus benjdi)isti su listovi pa neznam . |
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MOJA ZELENA SE BILA CIJELA OŠUGALA.ISPOD LISTOVA I NA VRHOVIMA SU BILE NEKAKVE BUBICE OKRUGLE ŠTO SE ZALIJEPE,JA SAM MJESECIMA TO SVAKI DAN ISTISKALA I BRISALA LISTOVE.A ŠARENOJ SU MI NA BALKONU VRHOVE NAPADALE CRNE BUBICE ŠTO ČESTO BUDU NA RUŽAMA I NA BLITVI,PA SAM JOJ VRHOVE MAZALA BIJELIM LUKOM.INAČE,SVEKRVA ISPOD MOG BALKONA IMA VRT SA RUŽAMA,LIMUNOM I DA NE NABRAJAM VIŠE I CVIJEĆE JOJ SE SVAKE GODINE OŠUGA AL TO NJU NE BRINE PA SE ČESTO BUBE ZNAJU DOSELIT I KOD MENE.
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam šatiranu schefleru, prekrasna je, ali raste samo u visinu (jedan izdanak) a ja bi volila da ima makar jednu grančicu sa strane...znam da je ova od koje sam je pelcala imala cilu hrpu...
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pcelice, ja sam mojoj mada teska srca, odrezala vrh i onda je pocela pustati sa strane,sada je pravi grmic.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam to radila kad je imala nekih 30-ak cm, nije pomoglo...volim ja nju i ovakvu
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meow
Novo sjeme Pridružen: 25 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 48 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači, mogu uzeti pelcer i staviti da pusti zile pa ju presaditi?:)
koliko treba da pusti zile?:) |
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E , to se ne moze precizno reci,meni je u ljeto reznica seflera pustala zile za 7 dana ,dok u zimskom periodu i po cijeli mjesec se patila u vodi dok ne pusti žile.... |
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da ne ispadne da kupujem samo Sukulente/Kaktuse kupila sam i ovaj lijep cvijet-Seflera !!
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
Odgovori | Stranica <1 23456 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |