Orhideje - generalna tema |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 33> |
Korisnik | |
jo jo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Veljača 2015 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
treba mi mala pomoc oko ovoga.. Presadjivala sam ovu orhideju i keiki je skroz uz majku, ne znam kako da ih odvojim :(
evo i slika http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/phalaenopsis/77051.aspx - ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jo jo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Veljača 2015 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 19 |
razmisljala sam presaditi je u hidrokulturu. vidim da vecini bolje uspjevaju u tome..
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Za sada ju nemoj dirati jer nema još dovoljno razvijeno korjenje da bi se mogla samostalno dalje razvijati. Moje bebice su i cvjetale uz mamu. Dobro bi bilo presaditi ju u veću teglicu i novi supstrat, a pri tome joj odreži sve suho i trulo korjenje.
|
|
![]() |
|
Pozdrav :) evo nova sam na forumu i imam par orhideja, pa imam pitanje u vezi jedne orhideje. taman su mi prosli cvjetovi, novi listici rastu i izgleda mi kao da je druga orhideja raste u istoj posudi. evo slikica pa pomagajte.. ako jeste, trebam li je presaditi ? hvalaa
![]() |
|
![]() |
|
buzzybee ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2015 Lokacija: sl Status: Offline Bodovi: 6 |
Evo par linkova na temu oncidiuma i njegovih hibrida ako nekoga zanima i služi se engleskim. ugl. ja sam puno naučila i pomoglo mi je da spasim par orhidejica koje su bile u lošem stanju.
https://www.youtube.com/user/MissOrchidGirl/featured
https://www.youtube.com/watch?v=DgmoGimzjLQ&index=10&list=PLxo6tXzj__mZ6IEi0MNu2UvxyJ9bwbKDZ i na temu presađivanja: https://www.youtube.com/watch?v=gRDNCBxQmDw |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Hvala puno na ovako iscrpnim informacijama.
![]() |
|
![]() |
|
buzzybee ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2015 Lokacija: sl Status: Offline Bodovi: 6 |
Bugicaza, čestitam na novim orhidejama, izgledaju krasno. Sve orhideje koje kod nas prodaju pod tim nazivima Orhidacea i sl.(vidim da piše na etiketi) su zapravo hibridi što znači da su nastali križanjem više različitih vrsta orhideja. Vjerojatno jeste u nekom srodstvu s Oncidiumom s obzirom na izgled ali teško je reći, pogotovo bez cvijeta. Ja na tvom mjestu ne bi razdvajala mladice. Orhideje tipa oncidium se dijele kada biljka poraste tako da možeš zadržati barem tri bulbe (zadebljana stabljika) po diviziji. u suprotnom gubi na snazi i neće cvjetati skoro. Zapravo se ne radi o više biljaka u jednoj tegli, oncidiumi rastu simpodijalno i to je zapavo jedna velika jedinka.
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Sada sam i ja malo pogledala po netu, i meni izgleda kao oncidium... uh, ima jaaako lijepih primjeraka!
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Da, da, to mi je baš super... u paketu orhideja mama i tri malca...
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Kako dobro!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Malo sam prošvrljala, to bi mogao biti oncidium - po listovima, malo zaobljenim na vrhu, a koliko vidim ima i par mladih izdanaka u tegli kod glavne orhideje, a oncidiumi se upravo tako šire i razmnožavaju... kako sam čitala, ostale orhideje dobivaju keikije na cvjetnim stapkama... molim da netko kaže je li to točno.
![]() |
|
![]() |
|
Možda je hibrid? I mene zanima!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Bugice jako zdravo izgledaju, dobru si kupovinu napravila!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija hvala na informaciji. Baš se veselim tome. Nadam se da će biti dobrog ulova.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Dani orhideja u vrtnom centru Flora u Zagrebu su od 16.01. - 31.01.2015. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Hvala na dobrodošlici i savjetima.
![]() Znam da zima nije idealno vrijeme za kupovinu dejica ali ako je u ponudi nešto što se inače ne vidi često riskirala bi i uzela svejedno. Ionako računam da će uz pravilnu njegu još puno puta cvjetati tako da me to toliko ne brine. S obzirom na ono što vidim da je društvo pisalo ranije, takvi dani orhideja kada se organiziraju uglavnom budu u zimskim mjesecima, pa zato pokušavam dobit informaciju na vrijeme tako da se stignem organizirat za pohod
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Pozdravček i dobro nam došla u našu cvjetnu familiju!!! ![]() Nemam informacija da će se u dogledno vrijeme događati neki dani orhideja. Ali i da se šta događa ne bih ništa sve do proljeća kupovala. Naime, imam jako loša iskustva sa kvalitetom orhideja kupljenih u hladnom dijelu godine. Najčešće u transportu ili na prodajnom mjestu dožive "susret" sa hladnim zrakom koji im mlade pupoljke ošteti, a što se najčešće ne vidi u trenutku kupovine. Ja doma na svoje baš pazim, ali sam nedavno zbog prozračivanja prostorija prouzročila na nekoliko orhideja otpadanje mladih pupoljaka. |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
buzzybee, ja ti od srca zelim dobrodoslicu jer vidim da ti je prvi post
![]() Za tvoje pitanje radije sacekaj nekog od Zagrepcana, vjerujem da ce se neko brzo javiti. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |