Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideje - generalna tema
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Orhideje - generalna tema

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 33>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
jo jo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 19
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jo jo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2015 u 11:21
treba mi mala pomoc oko ovoga.. Presadjivala sam ovu orhideju i keiki je skroz uz majku, ne znam kako da ih odvojim :(

evo i slika

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/phalaenopsis/77051.aspx -
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jo jo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jo jo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2015 u 17:11
razmisljala sam presaditi je u hidrokulturu. vidim da vecini bolje uspjevaju u tome..
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2015 u 17:01
Za sada ju nemoj dirati jer nema još dovoljno razvijeno korjenje da bi se mogla samostalno dalje razvijati. Moje bebice su i cvjetale uz mamu. Dobro bi bilo presaditi ju u veću teglicu i novi supstrat, a pri tome joj odreži sve suho i trulo korjenje.
Na vrh
jo jo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jo jo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2015 u 15:43
Pozdrav :) evo nova sam na forumu i imam par orhideja, pa imam pitanje u vezi jedne orhideje. taman su mi prosli cvjetovi, novi listici rastu i izgleda mi kao da je druga orhideja raste u istoj posudi. evo slikica pa pomagajte.. ako jeste, trebam li je presaditi ? hvalaa

[/URL]
Na vrh
buzzybee View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buzzybee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2015 u 15:34
Evo par linkova na temu oncidiuma i njegovih hibrida ako nekoga zanima i služi se engleskim. ugl. ja sam puno naučila i pomoglo mi je da spasim par orhidejica koje su bile u lošem stanju.

https://www.youtube.com/user/MissOrchidGirl/featured

https://www.youtube.com/watch?v=DgmoGimzjLQ&index=10&list=PLxo6tXzj__mZ6IEi0MNu2UvxyJ9bwbKDZ

i na temu presađivanja:

https://www.youtube.com/watch?v=gRDNCBxQmDw
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2015 u 15:26
Hvala puno na ovako iscrpnim informacijama. Hug
Na vrh
buzzybee View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buzzybee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2015 u 15:14
Bugicaza, čestitam na novim orhidejama, izgledaju krasno. Sve orhideje koje kod nas prodaju pod tim nazivima Orhidacea i sl.(vidim da piše na etiketi) su zapravo hibridi što znači da su nastali križanjem više različitih vrsta orhideja. Vjerojatno jeste u nekom srodstvu s Oncidiumom s obzirom na izgled ali teško je reći, pogotovo bez cvijeta. Ja na tvom mjestu ne bi razdvajala mladice. Orhideje tipa oncidium se dijele kada biljka poraste tako da možeš zadržati barem tri bulbe (zadebljana stabljika) po diviziji. u suprotnom gubi na snazi i neće cvjetati skoro. Zapravo se ne radi o više biljaka u jednoj tegli, oncidiumi rastu simpodijalno i to je zapavo jedna velika jedinka.
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2015 u 11:12
Sada sam i ja malo pogledala po netu, i meni izgleda kao oncidium... uh, ima jaaako lijepih primjeraka!

Thumbs Up
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2015 u 10:36
Da, da, to mi je baš super... u paketu orhideja mama i tri malca... smile71... a cijena 25 kn, sniženo sa 92 kn...idući tjedan odoh kupiti supstrat i tegle naravno... još sam se pitala zašto ova orhideja nije u prozirnoj tegli - oncidium (ako je to oncidium) upravo ne mora biti u prozirnoj...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2015 u 10:32
Kako dobro! smile213Odmah si dobila i podmladak! Biti će rasađivanja, pripremi supstrat za orhideje! Wink
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2015 u 10:22
Malo sam prošvrljala, to bi mogao biti oncidium - po listovima, malo zaobljenim na vrhu, a koliko vidim ima i par mladih izdanaka u tegli kod glavne orhideje, a oncidiumi se upravo tako šire i razmnožavaju... kako sam čitala, ostale orhideje dobivaju keikije na cvjetnim stapkama... molim da netko kaže je li to točno. Embarrassed
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2015 u 09:30
Možda je hibrid? I mene zanima! smile215
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2015 u 08:36
Hvala, desert rose. Embarrassed Lijeva je phal, a evo slikice desne izbliza...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2015 u 08:16
Bugice jako zdravo izgledaju, dobru si kupovinu napravila! Thumbs Up  Pošto sam i sama nova u svijetu orhideja, ne mogu pomoći oko identifikacije desne - ima zanimljive listove, a lijeva mi izgleda kao klasični phalenopsis... 
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2015 u 07:15
Prinove, moje prve orhidejice - jedan phal i orhideja - nije pisalo koja - pa molim pomoć ako tko može reći njen naziv ovako bez cvijeta... Embarrassed prije neki dan kupljene u Pevecu na akciji

Na vrh
buzzybee View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buzzybee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2015 u 16:30
Anastazija hvala na informaciji. Baš se veselim tome. Nadam se da će biti dobrog ulova.
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2015 u 22:37

Dani orhideja u vrtnom centru Flora u Zagrebu su od 16.01. - 31.01.2015.

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
buzzybee View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buzzybee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2015 u 08:35
Hvala na dobrodošlici i savjetima.smile57

Znam da zima nije idealno vrijeme za kupovinu dejica ali ako je u ponudi nešto što se inače ne vidi često riskirala bi i uzela svejedno. Ionako računam da će uz pravilnu njegu još puno puta cvjetati tako da me to toliko ne brine. S obzirom na ono što vidim da je društvo pisalo ranije, takvi dani orhideja kada se organiziraju uglavnom budu u zimskim mjesecima, pa zato pokušavam dobit informaciju na vrijeme tako da se stignem organizirat za pohod LOL
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2015 u 18:22
Originalno poslano od člana buzzybee buzzybee napisao:

Pozdrav orhidoljubci!i naravno sretna i uspješna Nova 2015. svima! Evo kao novogodišnja odluka i ja sam se odlučila pridružiti forumu i razmjenjivati iskustva o orhidejama. Nadam se da tema nije zamrla jer ovi zimski mjeseci su zapravo najuzbudljivije vrijeme za većinu dejica (barem onih koje ja imam) i kada nas uveseljavaju svojim cvjetovima. 
Vidim da ima dosta ljudi iz Zagreba pa me zanima možda je netko upućen u to da li će i ove godine biti nešto tipa dani orhideja kada bude veći izbor? Već dugo si želim cattleyicu i paphilopediluma i svašta nešto još a toga kod nas u Slavoniji slabo bude (bar ja nisam naišla).

Pozdravček i dobro nam došla u našu cvjetnu familiju!!!Hug

Nemam informacija da će se u dogledno vrijeme događati neki dani orhideja. Ali i da se šta događa ne bih ništa sve do proljeća kupovala. Naime, imam jako loša iskustva sa kvalitetom orhideja kupljenih u hladnom dijelu godine. Najčešće u transportu ili na prodajnom mjestu dožive "susret" sa hladnim zrakom koji im mlade pupoljke ošteti, a što se najčešće ne vidi u trenutku kupovine.
Ja doma na svoje baš pazim, ali sam nedavno zbog prozračivanja prostorija prouzročila na nekoliko orhideja otpadanje mladih pupoljaka.

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2015 u 14:25
buzzybee, ja ti od srca zelim dobrodoslicu jer vidim da ti je prvi post smile73
Za tvoje pitanje radije sacekaj nekog od Zagrepcana, vjerujem da ce se neko brzo javiti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 33>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.