Rebutia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Korisnik | |
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Ovaj bodljić svakim danom otvori nove cvjetiće. Osim ovih cvjetova ima još 12 pupova. S prvim zrakama sunca počne otvarati cvjetove, a čim mu počne dolazit sjena polako ih zatvara. Nadam se da će sunčano vrjeme potrajati, a time i uživanje u cvjetovima. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
U međuvremenu sam napisao i tekst o šafranu - pogledajte u podforumu "ZAČINSKO I LJEKOVITO BILJE".....MEDONOSNO BILJE....To je bilo upravo vama (ženskom zboru ovoga foruma) namijenjeno ali nitko nije komentirao. To je malo "off topic" od ove tematike, ali pogledajte, komentirajte pa da napišem novo štivo da se ne nadovezuje tekst za tekstom.....
Pozdrav............schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ma glavno da si se stigao javiti
![]() nadam se da ćeš ove sezone stići poslikati rascvjetane kaktuse mogao bi i otvoriti svoju temu na cvijet foto podforumu ili na temi sa slikama vrta pa da su i na jednom mjestu, sudeći po prošlogodišnjim slikama cvatnje, imati ćeš čime puniti stranice ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Schumy,dobro jutro,već sam mislila da si se izgubio,kad ti počnu cvjetati obavezno ih poslikaj,da i mi možemo vidjeti lijepe i bogate cvjetove.Ja planiram ove godine nabaviti nekoliko rebutia,imam samo dvije male koje sam lani kupila na sajmu u Ludbregu.
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Natalija, Silvy, malo sam bio (pre)zaposlen oko moga gzistencijalnog zanimanja i posla pa nisam stizao na forum. Ujedno su mi se pčelari na mome pčelarskom forumu "razjogunili" krenule su teme, vidi se da se proljeće približava. Inače, rebutia je rod koji uz najmanje pažnje daje najviše i vraća uzgajivaču sav njegov trud udeseterostručen (bez pretjeravanja) Dali ste ikada vidjeli onoliko cvjetova koji su svi otvoreni i u jednakoj starosnoj dobi na bilo kojem kaktusu-zasigurno ne! Zato ovaj kaktus posebno volim i nijednog trenutka nebih bio bez njega u mojem uzgojnom "stadu". Biti će toga još ovo proljeće, a budući sam se kasno uključio na ovaj forum nisam ni snimao tematske fotke nego onako - "odokativno" kroz dugi niz godina. Hvala na podršci, pozdrav..............schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() ![]() ![]() Dočekao ja da i vidim cvjetove na ovom bodljiću. Nije prvi bodljić procvao ove sezone ali ga je preljepo vidjeti u ove prave proljetne dane. Stvara se još puno pupova pa će biti još ljepih cvjetova. |
|
![]() |
|
Ova Rebutia je kod mene dvije godine. I lani je ranije procvala, ali ljetos je poprilično uranila. Razlog tome je najvjerojatnije što nije prezimila u istim uvjetima kao lani.
Bio sam dva dana na putu pa nisam vidio prvi cvijet, ali bit će ih još pa mi nije tako ni žao. Kroz koji dan bit če još dosta cvjetova, a i ljepih slikica. |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
schumy,
hvala na trudu da nam približiš ovog prekrasnog bodljikavca. Koji cvjetovi ![]() |
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
definitivno jedan od najljepsih rodova kad su cvijetovi u pitanju...
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
jedva čekam i veselim se slikama rascvjetanih pupoljakaimaš li ga dugo?
a gdje nam je schumy? |
|
![]() |
|
![]() ![]() Ovaj bodljić je ozbiljno odlučio da mi podari hrpu cvjetiča. Malo traje otvaranje pupova ali strpljenje će se isplatiti. |
|
![]() |
|
Zahvaljujem svima (natalija, zmaj, kaktusić, astrophytum, klimatis......) na pohvalama, nastojati ću i dalje biti "konstruktivan".
Pozdrav........schumy |
|
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Odlično Shumy!! Lijepo si to razradio, za svaku pohvalu!
![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Schumy,
![]() ![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Schumy odlično si nam predstavio ovaj rod bodljiča, opširno i pregledno.
Ovo je moja Rebutia marsoneri što je sinonim sa R. krainziana ![]() Za ovaj na slici također mislim da je neka od Rebutia, nedavno je počela puštat pupove pa kad procvjeta bit će je nešto lakše identificirat. ![]() Za bodljiče na sljedeče dvije slike također mislim da su Rebutie, ali koje još nisam siguran. ![]() ![]() Dobrodošla je pomoč kod identifikacije bodljiča s prethodne tri slike. |
|
![]() |
|
Kakav je tekst, dali sam preopširan? Ako jesam, molim da me korigirate, pa da to popravim u narednim temema o kaktusima.... schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
schumy, hvala
odlično obrađena tema, iscrpno objašnjeno, stvarno si se potrudio da nam približiš ovu vrstu, a kaktusi su ti prava divota ![]() |
|
![]() |
|
OPĆENITO O RODU REBUTIA Ja
imam dva varijeteta: 2.) Rebutia krainziana, ima bijeli
cvijet
Evo galerije slika: REBUTIA ARENACEA
|
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mali kaktus mislim da si uživala u cvatnji svoje Rebutie, krasni cvijet.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |