Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2014 u 09:13
I moji konačno kreću, iako ne svi, neki su tanašni...Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2014 u 09:11
Kako napreduju vaši adeniumi? Jel im stiglo proljeće i vegetacija? Smile

Mojima kao da više paše ovo kišno vrijeme... Svi su se lagano krenuli debljati, imaju nove listiće.
Najveće iznenjađenje mi je moj sijanac star par mjeseci koji je lijepo napredovao, imao hrpetinu listića, ali je bio nekako tanašan. Sad se fino zaoblio i čak se počeo granati Big smile .

Smile
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 23:21
mali kaktus, antonija smile75

Antonija, mogu samo pogađati što je uzrok žutom lišću kod tvog adeniuma: možda previše vode u jednom trenutku? ili premalo dušika ? ne izgleda kao kloroza ali možda je ipak kloroza u pitanju. Neadekvatna vrijednost pH supstrata  pa ne može primiti željezo. Zbilja ne znam, samo pogađam Ermm

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 18:18
Pinus, nostalgija, nostalgija... lijepi su , ali, gospođa ih je zasjenila što ti sigurna sam, znaš!

nego, fali im nešto...

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 14:05
Sad kad si adeniume slikao sa svojom gospođom se vidi veličina adeniuma,prekrasni su majstore!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 13:17

malo nostalgije Tongue - ovako je to izgledalo prošle sezone : 

Originalno poslano od člana tomyxyz tomyxyz napisao:

meni izgleda da je vegetacija krenula, izbijaju mi pupovi, pa sam mislio da je bolje sad dok je jos na pocetku, proljece i to?
Zadnja dva tjedna kod mene temp. konstantno ispod 15 C. bolje je počekati do sredine svibnja i temp. preko 25 C. 
Na vrh
tomyxyz View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomyxyz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 11:02
meni izgleda da je vegetacija krenula, izbijaju mi pupovi, pa sam mislio da je bolje sad dok je jos na pocetku, proljece i to?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 09:33
počekaj bar još mjesec dana, još uvijek je prehladno za punu vegetaciju

Na vrh
tomyxyz View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomyxyz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 08:37
dobro jutro Smile
jel sada pravo vrijeme za uzimanje reznica?
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2014 u 14:43
Mislim da samo s čestim gnojenjem i s puno sunca adeniumi mogu brzo procvjetati.

Moji su vec jako dugo vani i preko noci i preko dana, djelomično zbog toga jer sam skoro pa siguran da bi zaboravio sljedeće jutro staviti opet na sunce.
Sunca nemaju baš previše, od jutra do 13 otprilike, gnojim ih s NPK 20 20 20 + mikroelementi skoro pri svakom zaljevanju.

Jedan je niknuo bez listova i tako se drži i dalje, izgleda malo glupo Tongue

Druga dva su ovakva ( slika samo jednog )

Slikani su odmah zatim zaljevanja, zaljevam ih dosta rijetko.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2014 u 18:27
vidim krenuli su cvjetići. Pomoć neznalici, gnojim sa NPK 15 15 15. Kako ih natjerati na cvjetanje?
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2014 u 09:03
Ajama, prekrasan je cvijet Smile Nadam se da ću jednog dana i ja doći do faze cvjetanja s mojim adeniumima...

A ovaj što se razgranao... wow koliko novih malih grančica Smile
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 13:06
ovaj prikračeni izbacuje 20-tak grančica.ako sve opstane bit će čak i previše

-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 13:04
meni je prvi procvjetao ove godine

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 13:02
rezultati su ti krasni.samo strpljivo s njima i rezultat neće izostati.
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 12:20
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Predivni su! Moji stoje na mjestu, upola su manji i tanji od tvojih. Ne kužim što im ne odgovara.

Bugicaza5 hvala ti Smile

Što se tvojih sijanaca tiče ne mora biti da im nešto ne odgovara, jednostavno je drugačije sjeme, genetika biljke,...

Vjerojatno su nam različiti uvjeti u stanu, vjerojatno su moji par sati više na suncu proveli,... Svašta može biti...

Pričekaj, krenut će i tvoji Wink
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 12:13
Predivni su! Moji stoje na mjestu, upola su manji i tanji od tvojih. Ne kužim što im ne odgovara.
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 12:11

15.03. - posijala sam sjeme adeniuma.
15.04. - evo rezultata Smile

Do sada ih još nisam gnojila, odlučila sam s ovima ići "by the book" tako da čekam konstantno sunčano vrijeme i onda ću lagano krenuti s prihranom...Iznosim ih na sunčanje, kada je baš toplo i kad se potrefi da sam onda doma Wink

Treći par listića lagano ide van i mogu reći da sam s ovom turom sijanja dosta zadovoljna Smile

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 08:38
Andina, imaš smotanog Thumbs Up Big smile
moj je danas krasan primjerak
i onaj moj raspukli uzduž je sad prek pol metra, malo mršav al ga neću dirat
na kraju ispada da svi čudni su najbolje potjerali Smile

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2014 u 20:37
Hvala, curke! Marsha, imam i jednog smotanog! Big smile Danas niknula još dva, dakle 13 od 15. Jedna sjemenka još izgleda vitalno, možda i ona nikne. Baš sam sretna s tim sijanjem! I da, prije sijanja držala sam ih preko noći u razblaženom bioenzimu na mlačnom radijatoru!

Glikice, prekrasan je, ali kako to misliš "u vazi"? Zar je odbacio pup?

“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.