Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 46> |
Korisnik | ||
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
..ali imam i ovu aloe veru..Neko zna Kako se zove?
Pokusala sam je razmnozit ali nisam uspjela odvojiti mlade od majke pa sam je ostavila tako kako jest,samo sam je presadila u zemljanu vaznu.
PS.Na drugoj slici na vrhu je poprimila crvenkastu boju...eh to je tako jer je bila naslonjena na passifloru i eto rezultat..ali srecom nastavila je rasti!
Hvala!
![]() Aloe Vera "2"
![]() |
||
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Drago mi je da si vidjela moju. Sada ne cvjeta, ali je i dalje lijepa, no nije nešto narasla. Moja je stalno vani, no valjda u Rijeci može prezimiti. Ako bude trebalo zaštiti ću je kartonom, slamom ili striroporom.
Nemam kamo to sve spremiti po zimi.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
|
Imala sam ovakvu aloe veru,donijela sam je iz San Rema,ali sam pogrijesila sto sam je stavila u dvoriste u martu,par noci je bilo hladno i uginula je..ostavila je par"djecice"iza sebe ali nisu bas nesto!!
![]() ![]() |
||
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
![]() |
||
addalucija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
|
![]() kada sam je vratila u sobu pocela se oporavljat kada malo ojaca stavim slike, sada me sram
![]() frendica mi ju je dala za rođendan a dobila ju je iz amerike
![]() |
||
![]() |
||
batata ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
|
thanks turbinicarpus!, potrudit ću se da ne izgnjili
|
||
![]() |
||
turbinicarpus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
|
opet aloe variegata
|
||
![]() |
||
turbinicarpus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
|
Aloe variegata, malo se rijeđe pojavljuje od odtalih i sporije raste, također je sklona i biolestima pa često istrune, zato oprez s vodom ..osobito zimi...
|
||
![]() |
||
batata ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
|
lol, zaboravila sam smanjit sliku
![]() |
||
![]() |
||
|
što mislite, je li ova aloja što sam je kupila na floraartu mala vera, ili neka druga aloja ?????
![]() |
||
![]() |
||
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
|
havla fermina sad sam sigurna da je moja mlada aloe vera, samo da se primi
|
||
sutra je novi dan
|
||
![]() |
||
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
|
Na jednoj drugoj temi obećala sam staviti sličice Aloe vera u
različitim fazama rasta.I to zato što se mlada i stara biljka
popriličito razlikuju pa ju je teško prepoznati a prodavači su skloni
svaku aloju prodati pod aloe vera.
Evo kako Aloe vera izgleda kao sasvim mlada biljka: ![]() Ova je malo starija ali u dobrim rukama (moga sina )već je dala bebice: ![]() Ova je već izgubila pjegice,raste u krug, svjetlije je boje, ima oko 2 god i već bi se mogla upotrebljavati za lijek: ![]() Kako izgleda biljka stara 5-6 god pogledajte nekoliko postova prije. Uradila sam ovo da ne bude dileme koja je prava aloja odnosno Aloe vera ili Aloe barbadensis miller. Imaju još tri ljekovite aloje ali o njima drugi put na drugoj temi. |
||
![]() |
||
goshcha ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3 |
|
super, hvala ti velika. ako budem trebala još informacija, eto mene natrag :)
|
||
![]() |
||
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
|
|
||
![]() |
||
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
|
Pravi joj je naziv Aloe Barbadiensis Miller, pa je pod tim imenom traži.Mlada biljka se po izgledu dosta razlikuje od stare.Stavit ću sličicu mlade da je lakše prepoznaš u vrtnom centru jer oni su često skloni svaku aloju nazvati aloe vera (barem se meni to dogodilo ).
|
||
![]() |
||
goshcha ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3 |
|
hvala na brzom odgovoru :) treba mi biljka, pripravak već imam. |
||
![]() |
||
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
|
Biljka ili proipravak? Biljku ćeš naći u cvjećarama ili kod naših članova ....
|
||
![]() |
||
|
imam jedno pitanje, gdje se može kupiti biljka aloe vere? hvala na odgovoru :)
|
||
![]() |
||
|
Sarajevska klima nije baš za aloje.Trebala bi je držati preko zime u
grijanom prostoru.Vani tek kad noću temperatura ne pada ispod
+5-6°C.Ove sa net-a rastu u tropskoj klimi,zato ovako lijepo cvjetaju.I
mi u Dalmaciji neke aloje moramo zimi držati u kući.
|
||
![]() |
||
sabaheta ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 41 |
|
jao prelijepe su ja sam oduševljena kako ih mogu nabaviti ovdje u sarajevu i dali njima uopšte odgovara ova klima nisam nikad prije vidjela ove primjere divne su mi ,
|
||
ensar
|
||
![]() |
||
|
Imam jedan kat kuće koji je još neuređen ali je zatvoren.Ne grije se
ali nekako preživi.Aloja ne podnosi temperaturu ispod +5 a kod nas je
ove zime vani bilo nekoliko stupnjeva ispod nule.Koliko je bilo
na katu ne znam ali joj je ipak malo opržilo vrhove, što se na slici
vidi.
Evo jedan dobar link o svim mogućim alojama i uvjetima uzgoja. http://www.desert-tropicals.com/Plants/Asphodelaceae/Aloe.html |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |