Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloa Vera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloa Vera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 46>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 22:34
..ali imam i ovu aloe veru..Neko zna Kako se zove?
Pokusala sam je razmnozit ali nisam uspjela odvojiti mlade od majke pa sam je ostavila tako kako jest,samo sam je presadila u zemljanu vaznu.
PS.Na drugoj slici na vrhu je poprimila crvenkastu boju...eh to je tako jer je bila naslonjena na passifloru i eto rezultat..ali srecom nastavila je rasti!
Hvala!

Aloe Vera "2"
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 22:27
Drago mi je da si vidjela moju. Sada ne cvjeta, ali je i dalje lijepa, no nije nešto narasla. Moja je stalno vani, no valjda u Rijeci može prezimiti. Ako bude trebalo zaštiti ću je kartonom, slamom ili striroporom.
Nemam kamo to sve spremiti po zimi.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 22:24
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Dugo nitko ništa o aloi, ali kako moja cvijet, valjda je zaslužila ovdje mjesto.

Imala sam ovakvu aloe veru,donijela sam je iz San Rema,ali sam pogrijesila sto sam je stavila u dvoriste u martu,par noci je bilo hladno i uginula je..ostavila je par"djecice"iza sebe ali nisu bas nesto!!CryCry
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
addalucija View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 37
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje addalucija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 16:28

i ja imam ovakvu samo je malo "ofucana" stavila sam je van na sunce i postala je kao "poparena" omekšala je?? (možda joj je bilo prejako sunce)
kada sam je vratila u sobu pocela se oporavljat kada malo ojaca stavim slike, sada me sramEmbarrassed kak izgleda.

frendica mi ju je dala za rođendan a dobila ju je iz amerikeSmile
Na vrh
batata View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 70
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje batata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 13:04
thanks turbinicarpus!,     potrudit ću se da ne izgnjili 
Na vrh
turbinicarpus View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje turbinicarpus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 14:34
opet aloe variegata
Na vrh
turbinicarpus View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje turbinicarpus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 14:34
Aloe variegata, malo se rijeđe pojavljuje od odtalih i sporije raste, također je sklona i biolestima pa često istrune, zato oprez s vodom ..osobito zimi...
Na vrh
batata View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje batata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 13:04
lol, zaboravila sam smanjit sliku  smile180

Na vrh
batata View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje batata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 13:02
što mislite, je li ova aloja što sam je kupila na floraartu mala vera, ili neka druga aloja ?????  

Na vrh
dugokosa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 886
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dugokosa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2008 u 06:45
havla fermina sad sam sigurna da je moja mlada aloe vera, samo da se primi
sutra je novi dan
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2008 u 23:45
Na jednoj drugoj temi obećala sam staviti sličice Aloe vera u različitim fazama rasta.I to zato što se mlada i stara biljka popriličito razlikuju pa ju je teško prepoznati a prodavači su skloni svaku aloju prodati pod aloe vera.

Evo kako Aloe vera izgleda kao sasvim mlada biljka:

Ova je malo starija ali u dobrim rukama (moga sina )već je dala bebice:

Ova je već izgubila pjegice,raste u krug, svjetlije je boje, ima oko 2 god i već bi se mogla upotrebljavati za lijek:

Kako izgleda biljka stara 5-6 god pogledajte nekoliko postova prije.

Uradila sam ovo da ne bude dileme koja je prava aloja odnosno Aloe vera ili Aloe barbadensis miller.
Imaju još tri ljekovite aloje ali o njima drugi put na drugoj temi.

Na vrh
goshcha View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goshcha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2008 u 13:28
super, hvala ti velika. ako budem trebala još informacija, eto mene natrag :)
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2008 u 13:06
Originalno poslano od člana Fermina-Daza Fermina-Daza napisao:

Originalno poslano od člana goshcha goshcha napisao:

hvala na brzom odgovoru :)

treba mi biljka, pripravak već imam.
Pravi joj je naziv Aloe Barbadiensis Miller, pa je pod tim imenom traži.Mlada biljka se po izgledu dosta razlikuje od stare.Stavit ću sličicu mlade da je lakše prepoznaš u vrtnom centru jer oni su često skloni svaku aloju nazvati aloe vera (barem se meni to dogodilo ).
potpisujem !
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2008 u 12:34
Originalno poslano od člana goshcha goshcha napisao:

Pravi joj je naziv Aloe Barbadiensis Miller, pa je pod tim imenom traži.Mlada biljka se po izgledu dosta razlikuje od stare.Stavit ću sličicu mlade da je lakše prepoznaš u vrtnom centru jer oni su često skloni svaku aloju nazvati aloe vera (barem se meni to dogodilo ).
Na vrh
goshcha View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goshcha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2008 u 11:13

Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2008 u 10:55
Biljka ili proipravak?  Biljku ćeš naći u cvjećarama ili kod naših članova ....
Na vrh
goshcha View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goshcha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2008 u 10:53
imam jedno pitanje, gdje se može kupiti biljka aloe vere? hvala na odgovoru :)
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 23:26
Sarajevska klima nije baš za aloje.Trebala bi je držati preko zime u grijanom prostoru.Vani tek kad noću temperatura ne pada ispod +5-6°C.Ove sa net-a rastu u tropskoj klimi,zato ovako lijepo cvjetaju.I mi u Dalmaciji neke aloje moramo zimi držati u kući.
Na vrh
sabaheta View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 41
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sabaheta Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2008 u 12:40
jao prelijepe su ja sam oduševljena kako ih mogu nabaviti ovdje u sarajevu i dali njima uopšte odgovara ova klima nisam nikad prije vidjela ove primjere divne su mi ,
ensar
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2008 u 23:21
Imam jedan kat kuće koji je još neuređen ali je zatvoren.Ne grije se ali nekako preživi.Aloja ne podnosi temperaturu ispod +5 a kod nas je ove zime  vani bilo nekoliko stupnjeva ispod nule.Koliko je bilo na katu ne znam ali joj je ipak malo opržilo vrhove, što se na slici vidi.

Evo jedan dobar link o svim mogućim alojama i uvjetima uzgoja.

http://www.desert-tropicals.com/Plants/Asphodelaceae/Aloe.html

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.