Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2013 u 22:18
U ovom prekrasnom vrtu, uvijek nešto još i naučim, osim što se nagledam ljepote!

Samo da se javim...

smile113
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2013 u 22:51
smile199 ja tako u tvom vrtu, između cvjetnih rapsodija, zastanem, divim se smile64 odmorim  malo na panju, pa  smile199dalje, pozdravim šefleru  i smile219 do skorog posjeta.
Lipik
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 07:33
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Ovo je vrlo,vrlo zanimljivo!Tongue

drago mi je mali kaktus.

neki ljudi su mi rekli da je vrt sa cvijećem beskoristan, da je moj trud uzaludan i da se cvijeće ne može jesti.
ono što on meni daje -neću opisivati.

moj vrt je skroman doprinos očuvanju biološke raznolikosti i mjesto gdje dolaze razne ptice, kukci , pčele,leptiri, ježevi...

nastojim izborom biljaka, svakom od njih stvoriti ugodan dom, svaki dan im ostaviti svježe vode, preko zime ostaviti tobolce sa sjemenom koji proviruju iznad snijega i nema ljepše slike nego vidjeti jato ptičica kako se goste i uživaju.

za zadnju hranu pčelama i leptirima sadim visoke sedume i jesenske astere koji osim svojom ljepotom, u vrt privuku mnoštvo njih.
za sunčanog jesenskog dana asteri su puni pčela i užitak je sušati njihovo zadovoljno zujanje.
tanjurasti cvjetovi seduma se pretvore u stol prepun zadovojnih uzvanika koji nisu došli samo na gozbu-došli su raditi da bi ljudima dali mnogo proizvoda koji će ih liječiti i sačuvati im zdravlje.

zgog svega toga sadim skromne biljke jednostavnih cvjetova.
kultivari i egzote kojima moj vrt nije prirodno stanište i koje muče i mene i sebe-uopće me ne privlače.
kultivari duplih cvjetova imaju manje nektara a ponekad ih uopće nemaju jer su uzgojeni da budu-lijepi a ne da hrane kukce.
nasmijem se svaki puta kada mi netko kaže-pa to je iz šume!
svakako , sve je iz šume.
i sve što je čovjek stvorio-temelje mu je sazidao Bog!
takve biljke s krasne, mi im se divimo, ali su osjetljive, podložne bolestima, kratkog životnog vijeka i vrlo često gube osobine koje im je čovjek dao.

vaši česti posjeti, drage moje cure, i vaše lijepe poruke su još jednom dokaz da ni jedan trud nije uzaludan.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 08:09
Draga Slavujčice, kad o vrtu, cvijeću pišeš - mene na ovo podsjećaju tvoje misli

"Kao što je cvijetu potrebno svjetlo i toplina sunca da bi pokazao svu raskoš i ljepotu svojih boja, opojnost svojih mirisa, tako je čovjeku, da bi se ostvario u bogatstvu Božjih darova potrebna nježna i topla ljudska ljubav. Čovjek naime nije ništa manje krhak i osjetljiv od cvijeta. A dobri poznavatelji cvijeća kažu, ukoliko želimo da nam cvijet bude zdrav i lijep, s njime moramo razgovarati, gledati ga i diviti mu se, da ne govorimo o tome, s kolikom ga pažnjom trebamo zalijevati. Da netko bude uspješan i ugodan Čovjek, jednostavan i drag, susretljiv i darežljiv, u nj treba ulagati puno pažnje i ljubavi, i to ne samo u djetinjstvu, ne samo dok smo zaručnici ili u prvim godinama braka, na početku prijateljskih ili poslovnih odnosa, nego uvijek."
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 12:46
Originalno poslano od člana FLORAMYE FLORAMYE napisao:

U ovom prekrasnom vrtu, uvijek nešto još i naučim, osim što se nagledam ljepote!

Samo da se javim...

smile113

drag gost si ti meni Floramye!
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 12:52
Impozantna zbirka začinskog i ljekovitog bilja!Thumbs Up
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 12:57
Originalno poslano od člana ljiljus ljiljus napisao:

smile199 ja tako u tvom vrtu, između cvjetnih rapsodija, zastanem, divim se smile64 odmorim  malo na panju, pa  smile199dalje, pozdravim šefleru  i smile219 do skorog posjeta.
draga ljiljus,
drago mi je što ti mogu poželjeti dobrodošlicu i počastiti cvjetnim rapsodijama.
panj ti je idealno mjesto jer je na klupici ionako gužva a na njemu nema blještavog sjaja sunca, on je u hladovini okružen papratima, i ostalim biljkama koje te svojom mirnoćom i bujnošću mogu odvesti u neku tamnu prašumu ili u jurski park.

šeflera je starija, dobrodržeća gospođa koja ne skriva svoje godine, nego se njima hvali pokazujući svoje odrvenjele žile i stare kvrgave grane.
zaslužila je tvoj pozdrav.
do skorog posjeta
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 13:02
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Impozantna zbirka začinskog i ljekovitog bilja!Thumbs Up
desert rose,
hvala.
zaboravila sam slikati meni najdražu ljekovitu biljku za koju sam mislila da nije preživjela zimu, ali je odjednom lijepo krenula, a to je moj vitez časti-FRATARSKI PAPAR!
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 13:37
Kada budeš u prilici slikaj ga da vidim kako izgleda, velika sam ljubiteljica začina pa novoga znanja nikada dovoljno!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 15:23
Fratarski papar (Vitex agnus castus)

Perovskija (Perovskia atriplicifolia)

Cimicifuga

Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 19:37
Samo da se javim,sve sam pregledala.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 21:14
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Draga Slavujčice, kad o vrtu, cvijeću pišeš - mene na ovo podsjećaju tvoje misli

"Kao što je cvijetu potrebno svjetlo i toplina sunca da bi pokazao svu raskoš i ljepotu svojih boja, opojnost svojih mirisa, tako je čovjeku, da bi se ostvario u bogatstvu Božjih darova potrebna nježna i topla ljudska ljubav. Čovjek naime nije ništa manje krhak i osjetljiv od cvijeta. A dobri poznavatelji cvijeća kažu, ukoliko želimo da nam cvijet bude zdrav i lijep, s njime moramo razgovarati, gledati ga i diviti mu se, da ne govorimo o tome, s kolikom ga pažnjom trebamo zalijevati. Da netko bude uspješan i ugodan Čovjek, jednostavan i drag, susretljiv i darežljiv, u nj treba ulagati puno pažnje i ljubavi, i to ne samo u djetinjstvu, ne samo dok smo zaručnici ili u prvim godinama braka, na početku prijateljskih ili poslovnih odnosa, nego uvijek."
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 21:16
SlavujVk, molim te daj mi reci kako ti je plučnjak tako pun mrlja?? Ja svoga nikako da na to natjeram ( uzela sam ga iz šume ).
LP
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 21:19
Opet sam prošetala i uživala u krasnom začinskom bilju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 22:01
Originalno poslano od člana OSica OSica napisao:

Samo da se javim,sve sam pregledala.
OSica, drago mi je, dugo te nije bilo.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 22:30
Originalno poslano od člana sunceeee sunceeee napisao:

SlavujVk, molim te daj mi reci kako ti je plučnjak tako pun mrlja?? Ja svoga nikako da na to natjeram ( uzela sam ga iz šume ).
LP
sunceeee,
sve što ti mogu reći da je moj plučnjak u debeloj hladovini jer samo tamo može biti lijep kada dođu velike vručine i jako sunce.
plučnjak preživi i na suncu ali mu listovi izgledaju kao zgarište.
u jesen ga treba obavezno ošišati do korjena jer mu listovi izmrznu a u rano proljeće prvo krenu cvjetne stapke pa tek onda listovi.
ako se ostave ocvali cvjetovi i pustimo da stvori sjemenke snažno se rasijava,što nije potrebno jer se jako brzo širi i u korjenu.
negdje sam vidjela da postoji kultivar potpuno zelenih listova iako je ime i dobio po mrljama koje podsjećaju na pluća a ujedno se koristi u liječenju pluća i dišnih putova.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 22:32
SlavujaK de mi reci da li Perovskija (Perovskia atriplicifolia) ima jak miris? Mi imamo slicnu biljku kao ta sa slike pa me zanima jel ljekovita?
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 22:49
Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

SlavujaK de mi reci da li <span ="st"="" style=": rgb248, 248, 252;">Perovskija (</span><span style=": rgb248, 248, 252;">Perovskia atriplicifolia) ima jak miris? Mi imamo slicnu biljku kao ta sa slike pa me zanima jel ljekovita?</span>
.    
perovskija ili ruska kadulja ima izuzetno jak miris koji je mješavina lavande i kadulje.

Stručnjaci perovskiju preporučavaju za vrtove u koje dolaze slijepe osobe.

Ima sivkaste mekane listove koji na sam dodir ispuštaju miris.
ijepo se ukapa u mediteranski vrt .
naraste do metar visine, ima sitne ljubičaste cvjetiće koji na biljci ostaju sve do jeseni.

najvažnije je dobro orezivanje u proljeće-na 30 cm i to dok ne potjera prve listiće.
ako se ne oreže u proljeće-grane će joj visiti a ako se orezuje tokom ljeta može uginuti
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 22:51
Originalno poslano od člana Camellia Camellia napisao:

Opet sam prošetala i uživala u krasnom začinskom bilju.
drago mi je Camellia!
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 22:54
Hvala,bas cu pratiit kad procvjeta kakvi su joj cvjetici,da vidim jel to ta.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,766 sekundi.