Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 94> |
Korisnik | |
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kod nas bilo nevrijeme. Nije bilo leda hvala Bogu, ali pukla mi je jedna grana... upiknula sam je u zemlju...možda se primi...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ako je samo jedna grana nije šteta, ostale biljčice će biti zahvalne na daru s neba. O da je nama malo kiše ......... sve je žedno
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
samo jedna koliko sam uspjela vidjeti u mraku...jako je vjetar pirio.Nisam nikada pelcala muškatle...ovo mi je prvi puta :D....valjda će se primiti :D...ne znam koliko je smočilo zemlju, ali makar malo je!
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Hoće, hoće primit će se jer zna da će biti mažena i pažena |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Nadam se! :D...čitala sam da mora biti na sjenovitom mjestu i da je zalijevam, ali ne previše da ne istrune?
|
|
![]() |
|
Ja ih stavim na jutarnje sunce, a može i popodnevno samo da je u podne u sjeni. Zaljevam umjereno da je zemlja vlažna u podlošku nesmije ostajati voda
|
|
|
|
![]() |
|
Znači smije na sunce malo...odlično! Hvala ti na savijetu! :)
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ja je ne bi stavljala na sunce dok se ne zakorijeni. Previše je vruće pa se zemlja prebrzo suši. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ja takve grančice, a bude ih dosta tokom ljeta, jednostavno zapiknem u istu žardinjeru u kojoj rastu pelargonije, pa što im bude. Moja svekrva čak zabode u vrt, pa u jesen izvadi i presadi u posudu, obično joj budu dobre.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
ja ću posebno jer su mi žardinjere cijelo poslijepodne na žarkom suncu.Malo sam već iznijela na jutarnje sunce pa sam sklonila :)...ako mi se posreći pa pusti korjenčić, jel će tek sljedeće godine imati cvjetić? Ne prihranjujem dok se ne zakorjeni?
|
|
![]() |
|
elena84 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 49 |
Majda, ja ti te grančice zapiknem u istu žardinjeru, cijelo vrijeme je na suncu i do sada su mi se sve primile...i cvjetaju :)
|
|
![]() |
|
jeee, da bar procvjeta! :D
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Draga, da li će procvjetati ovisi o brzini zakorjenjivanja. Ako to bude bar za dva tjedna onda očekujemo da počne rasti, a kada raste onda počne stvarati i cvjetne pupove. No, mislim da bi bilo bolje kada malo naraste pincirati ju, odnosno skinuti vrh, kako bi dobila postrane izboje i ne bi gubila snagu na cvijet. I nakon toga možeš očekivati cvjetić, bar u rujnu, sve do mraza. Najpametnije je, ako već jako želiš ožiliti ovu grančicu, posaditi ju u posebnu posudicu, i držati u sjeni ili polusjeni jer direktno sunce joj može spržiti listiće. Ja kada ju zapiknem u istu posudu, ona obično bude niža od ostalih koje joj prave sjenu. Nedavno sam zapiknula jednu koja je imala svega 5 cm visine i dva listića, eno je tako majušne cvjeta. Trebala sam joj otkinuti taj cvjetić, ali nisam, pa što bude.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
a, tako...puno hvala na savjetu! :)
|
|
![]() |
|
Skidat cvijetiće dok se ne zakorjene obavezno. Ja čak i kad kupim gotove sadnice otkinem sve procvjetalo jer se onda bolje granaju i budu bujnije
|
|
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
I jos nesto je vazno...odlomljenu granu skratiti na oko 7-10cm....mnogo joj je lakse da se izbori za zivot
![]() |
|
![]() |
|
hvala na savjetima curke! :D
|
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
I meni su se sve primile koje sam samo upiknula u istu žardinjeru. Isto tako sve cvijetaju, kao da ništa nije bilo.
|
|
![]() |
|
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Pelargonije se lako primaju iz grancica. Treba samo odstraniti cvjetove i stabljiku odrezati ostrim nozem ukuso da bi se napravila veca povrsina za korjencice. I dok se ne zakorjeni treba je skloniti sa direktnog poslijepodnevnog sunca.
|
|
![]() |
|
Imam pitanjce! Još prije dva mjeseca sam vidjela da mi na nekim listićima s doljnje strane izbijaju kao nekakve svjetlo smeđe flekice koje su hrapave...i negdje sam bila pročitala da je to možda od prevelike vlage i da pokidam listove i kad dođu vručine da će valjda to proći...ali to ne prolazi...malo malo otkinem takav listić. Što je to? Jel da špricam s nečime ili da smanjim zalijevanje?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |