Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4445464748 96> |
Korisnik | |
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
znači uskoro ću ostat bez nje ...a što ću...pinus imam neke paučinaste koje sam posadila ima mjesec dana al isto mi ne rastu ništa,al valjda im dosadilo moje svakodnevno gledanje..ne usudim se dat im tekuće gnojivo za kaktuse
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ne znam ti dati neki pametni savjet. Možda je to takva sitna vrsta. Ili im ne odgovara ph zemlje. Svoje sam sadio u kombinaciju standardne zemlje za cvijeće i vrtne zemlje (krtičnjak). Za zalijevanje upotrebljavam cijev za vodu i onako lijepo špricam po njima. Voda nesmetano otječe iz tegle.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
neznam,ja sam svoje sadila u zemlju za cvijeće pomiješanu sa pijeskom i komadićima cigle ...zemlja je pretvrda zato i zaljevam tako često
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
draga, ni moje se nisu cijelu godinu dana micale s mjesta, a onda najednom u proljeće buknule... to što je zemlja tvrda, sumnjam da njima smeta...
A ako ti je toliko mila ta čuvarkuća, mislim da imaš negdje na stranicama prije da je netko opisivao kako je razmnožio čuvarkuće preko listića... ako ne uspiješ naći, javi, potražit ću ja već nekakav članak, prevest ti neki strani ako ne znaš engleski itd. |
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
![]() |
|
![]() |
|
dobila sam te crvene od natalije ,opet ću je tražit jednu pa se nadam da ću je ipak imat ..bitno mi je da ih zaobilazim sa vodom..al nešto se mislim ove zelene obične koje imam redovito zaljevam kad god prolazim kraj njih sa kantom i super su mi ,a na krović sam posadila par njih i ne zaljevam ih ,neda mi se penjat svako veče ..i baš su jadne |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
naravno da ćeš dobiti
nastojati ću je već predvečer posaditi zasebno da se lijepo primi, valjda neće opet cvjetati |
|
![]() |
|
samo ti odi u krevet kod bebe čuvarkuća nek čeka malo....pusa tebi i bebi
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Kamenjar, ako su one paučinaste što si dobila od mene, ne sekiraj se. I meni su stajale dugo, dugo, a onda krenule. Ne mazi i pazi ih, nisu orhideje. Samo čuvaj strpljenje, trebat će ti za druge travice, i ne zalivaj. Tko ih je zalivao na starim seoskim krovovima, pa su bile bogate.
U slučaju najgoreg, adresu znaš, pa ponovimo slanje i sađenje. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Nekad im treba malo da se prilagode, moje su pune pupova, uskoro ce cvijetati, bebe se razrasle :). Bolje manje vode, nego puno, njima suša ne smeta ali puno vode da... ja svoje u tufama zaljevam svakidan, ali imaju dobru drenazu, tako da sav visak uvijek ode... |
|
![]() |
|
vera4 one što si mi ti poslala su u redu ,miruju ,čak mislim pomalo da su se navikle ..neću ih više mazit ,zaobilazim ih u širokom luku
maso šta je to tufe ?
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
zapelcano
![]()
mislim da je maso mislila na ove prekrasne posude u domaćoj izradi http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5183 |
|
![]() |
|
baš su dobre ove posude od tufa ,prvi put čujem za to...sad mi onda nije žao ove čuvarkuće heheh bar ću uživat u njenom cvijetu |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Da tufe su ove posude u kojima su moje cuvarkuce, od hypertufa smjese napravljene....poslikam ih opet da ih vidite kakve su sada ...
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Jedna moja čuvarkuća je procvjetala
![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Kamenjar ona desno se sprema na cvjetanje. Jesi li na nju mislio?
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Vase cuvarkuce su prekrasne ali ja sam na moju isto ponosna :
![]() |
|
![]() |
|
imaš na što i biti ponosna gute fre jer je stvarno lijepa
gricka ti imaš dosta čuvarkuća pa ajd ako jedna procvjeta nema veze ...al moja jedna jedina hoće cvjetat
![]() |
|
![]() |
|
gricka koliko ti imaš boja, veličina, oblika rozeta i listova... pravi si kolekcionar
![]() gute - imaš na što i biti ponosna prekrasne su ti čuvarkuće kamenjar - kad si bila, nisam htjela ispasti "škrta" pa ti dati onu malecku kad je bilo većih izgleda da su one u stvari tako malecke, a tu "veću" veličinu dostignu na kraju svog sazrijevanja i života - prije cvjetanja, nisam ni ja do sada išla za tim, ali sad znam, doduše kamenjar imam od lani pa se još učim o njegovim žiteljima |
|
![]() |
|
Hvala Natalija.
Pa poslat ćemo ti drugu Kamenjar! Nije kraj svijeta. Pošalji adresu.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4445464748 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |