Caesalpinia gilliesii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Korisnik | |
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Triša u dalmaciji su sve koje sam vidjela posađene van u zemlju. Ima ih dosta na Braču, a tamo isto kao i kod tebe bura dobro zna da brije pa isto lijepo rastu.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Lana
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
ako kome treba, imam sjeme... Mislila sam da ove moje tri sto sam posijala nece nikad niknut, ali ipak jesu... nisam pogledala dva dana i iznenadile su me sa dva lijepa velika lista
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Pozzz
Iako imam jednu, ja bi još jer mi je prekrasna, a bojim se da ne ostanem bez te jedne. Prvo sam htjela zamolit Trišu, ali od 8 komada kod nje je preostala samo jedna, pa onda Triša ništa od dilla. ![]() Natalija, kako ti stojiš sa sjemenkicama?? ![]() Morana, ti si se zadnja javila, jel ti ostalo kaj sjemenja? ![]() Velika pusa i pozdrav od Free svima, ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ja sam isto zainteresirana za ovu biljku.Ako ima viška javite.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Milice 7, imam sjeme ako želiš. Sije ti se krajem drugog ili početkom trećeg mjeseca. Ako zaboravim, podsjeti me, poslije praznika...
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja sam svoju presadila kćeri u vikendicu u Bakarac. Tamo je hladnije nego u Rijeci, a o buri da i ne pričam. Malo smo je zaštitile, ali ako tamo preživi zimu, može bilo gdje na moru.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Ja bih htjela nabaviti sadnicu ove caesalpinia pulcherima ( crvene ) ili sjeme. Nisam našla na aukcijama a neznam dali ima u vrtnim centrima. Ako netko zana neka me uputi.
Imam mladicu žute.
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ove biljke imaju prelijepe cvjetove.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Miro, danas posijane sjemenke tvoje albicije!!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Mira, ja sam sijala dva puta tu prekrasnu pulcherimu, oba puta neslavno. I sada imam nekoliko malih...problem je sto ne cvatu u mojoj klimi, i sto umiru vec na 8C zimi. To sto su osjetljive bih jos i rijesila, ali to sto ne cvatu teze...
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Šteta da su tako osjetljive a prekrasne su baš te caesalpinia pulcherima ( crvene ). Nije ih bilo ni u Pordenone. |
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
stvarno je prekrasan cvijet,gdje bi se mogle kupiti sjemenke? A kažete da slabo uspijeva u unutrašnjosti,koliko sam shvatila ili?
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
Moja ceasalpinia se u Bakarcu pored sve bure drži odlično, a sada sam dobila mladice poinciane,(podjelit ću ih riječkoj ekipi), koje strašno sliče mojoj ceasalpinii, pa me sada zanima kakva je razlika, ili je to možda ta biljka drugačijeg imena. ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Caesalpinia gilliesii i Poinciana gilliesii je ista biljka,postoji još Caesalpinia japonica sa žutim cvijetovima i trnjem po granama kao ruža - ova vrsta podnosi jaču zimu.
|
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Moja Caesalpinia je niknula iz sjemena koje sam iz radoznalosti piknula prije dve tjedne,sad je visoka desetak cm.
Jel ima šanse da mi preživi u stanu do proljeća? |
|
klasa optimista
|
|
![]() |
|
Muhle, hvala ti puno, predivna biljka, javljat ćemo rezultate redovno
![]() Miha samo je stavi na hladnije mjesto, ne prehladno, trebala bi preživjeti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Posijala sam ovu biljčicu.Već ima nekoliko listća. Čitam ovdje da treba godinu dana da procvijeta.Znači moja bi mogla cvijetati tek slijedeće godine
![]() Kad su vaše prvi put procvjetale? |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
nina kolko mu treba da nikne..i ja sam danas posijala ovu biljkicu
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |