Anđeoske trube - Datura |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 19> |
Korisnik | |
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fatkice, pošalji Triši koje zrnce više
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
vera4, ne brini poslacu.
![]() |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Triša, nece samo nici, nego se sije rano u proljece.
|
|
![]() |
|
Staky ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 68 |
Ja sam svoje sve bijele orezala do zemlje, a Brugmansije izvadila iz vrta i stavila u tegle sa zemljom. I njih sam dobro orezala. Ove veče grane sam stavila u tegle sa zemljom pa šta bude, možda se koja i primi.
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Silvek i Fatka onaj vaš ljubičasto bijeli je prekrasan(ostali nemojte mi zamjerit i vaši su krasni ali ovaj mi je poseban)Imala sam ga 2god.i odjedanput je odlučio više ne živjet.
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ako ga zelis poslacu ti sjeme.
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Fatka to bi bilo odlično |
|
![]() |
|
marijana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Travanj 2008 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 67 |
cijenjeno društvo vidim da na razne načine pokušavamo doći do novih biljaka, što se tiče datura ja ih sijem u proljeće, a brugmanzije izrežemm na komade duge oko 25-30 cm i preko zime stavimo u staklenke s vodom u špajzu na mračno i ne pretoplo
do proljeća biljke razviju dugo i tanko korijenje te ih posadimo u zemlju i uz malo sreće i prihranjivanja te puno vode cvjetaju kao lude tijekom ljeta
treba uzeti u obzir i da što je biljka starija bolje cvjeta i nije joj potrebna prevelika tegla
|
|
![]() |
|
Staky ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 68 |
Marijana, ja sam probavala stavljati ovo orezano u vodu. I - usmrdila se i voda i sve je pognjililo, fuj.
Sad sam probala šibe odmah u zemlju pa šta bude, joooooj....a tako bih htjela imati više Brugmansija nego uvijek ove tri.
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Staky, dature uzgajaj iz sjemena, sijanjem. Sjeme klija gotovo 100% i relativno brzo.
Kod Brugmansija je drugačije. U principu i one se mogu uzgojiti sijanjem sjemena ali je reznicama puno brže i jednostavnije. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Božikovine kada da ih posijem već sada, ili da čekam proljeće
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Triša, nema žurbe, sačekaj proljeće. Od sijanja pa do biljčice za sadnju u vrt treba oko četrdesetak dana. |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Božikovine, ja malo prerano ali bolje nego da okasnim. Dature su mi malo kasno cvjetale pa nisam uspjela dočekati sjeme. Po Fatkinom uputstvu sam ih podrezala do tla i druge godine bi trebale iznići mlađahne valjda iz tog korijena. Ako se to ne zbije, smijem li se opet preporučiti za koju sadicu?
![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa Vera kod mene ima sjemena žute i Fatkine ljubičaste, a ja ću ih posijati, pa možda bude i sadnica, ali kaže Božikovine bolje u proljeće, dakle ima vremena. Ako užicaš od Božikovine neke druge boje super.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Vera4, Triša, kod nas bude sadnica bijele i ljubičaste dature (D. stramonium i D. metel). Tako da netrebate brinuti oko toga.
|
|
![]() |
|
Dature bijele ja u principu iz sjemena uzgajam, a ove koje orežem i ostaju u zemlji njihov korijen sam potjera. Pun vrt mi je bijelih Datura.
Meni je problem sa Brugmansijama. One mi ne daju sjeme nikako pa nikako, uvijek ih vadim iz vrta prije mraza i stavljam u teglu sa zemljom i sklonim, na proljeće opet sadim u vrt. Jesu divne i sve, ali nikako ih razmnožiti. Pa pokušavam kad ih orežem na zimu jer su mi ionako prevelike da ih samo tako vadim i sklanjam, sa reznicama ali ne uspijeva mi nikako :(
|
|
![]() |
|
Stanooo, da bi ti brugmansije dale sjeme moras ih oprasiti ako to pcele ne urade.Ja sam tako kod svoje zute i jedva sam dobila jednu onu mahunu sa sjemenom i cekam da sazrije.
|
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Vid Fatke - gdje su brugmansije i dature tu je i ona!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Na trebaju nam genetičari kad imamo Fatku, eto ona uspješno radi posao pčelica.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Ahaha, to su moje mezimice i sa njima sam prezadovoljna, divno mirisu.Sto se tice sijanja, to sve zavisi od uslova ali ne treba bas ni rano sijati, posto one znaju kolonuti pa odose.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |