Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trube - Datura
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trube - Datura

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 19>
Korisnik
Poruka
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 21:30
Fatkice, pošalji Triši koje zrnce višesmile143 pa mi moguće i udijeli. Triša, ja ću tebi štogod drugo. Sad je zinula pohlepa iz mene, pa mi bijele nisu dovoljne.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 21:49
vera4, ne brini poslacu.smile57
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 21:51
Triša, nece samo nici, nego se sije rano u proljece.
Na vrh
Staky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 68
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Staky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 17:01
Ja sam svoje sve bijele orezala do zemlje, a Brugmansije izvadila iz vrta i stavila u tegle sa zemljom. I njih sam dobro orezala. Ove veče grane sam stavila u tegle sa zemljom pa šta bude, možda se koja i primi.
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 19:04
Silvek i Fatka onaj vaš ljubičasto bijeli je prekrasan(ostali nemojte mi zamjerit i vaši su krasni ali ovaj mi je poseban)Imala sam ga 2god.i odjedanput je odlučio više ne živjet.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 23:24
SLAVONKA ako ga zelis poslacu ti sjeme.
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 23:33

Fatka to bi bilo odličnoSmile

Na vrh
marijana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 67
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marijana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2008 u 16:32
cijenjeno društvo vidim da na razne načine pokušavamo doći do novih biljaka, što se tiče datura ja ih sijem u proljeće, a brugmanzije izrežemm na komade duge oko 25-30 cm i preko zime stavimo u staklenke s vodom u špajzu na mračno i ne pretoplo

do proljeća biljke razviju dugo i tanko korijenje te ih posadimo u zemlju i uz malo sreće i prihranjivanja te puno vode cvjetaju kao lude tijekom ljeta

treba uzeti u obzir i da što je biljka starija bolje cvjeta i nije joj potrebna prevelika tegla
Na vrh
Staky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Staky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2008 u 21:43
Marijana, ja sam probavala stavljati ovo orezano u vodu. I - usmrdila se i voda i sve je pognjililo, fuj.
Sad sam probala šibe odmah u zemlju pa šta bude, joooooj....a tako bih htjela imati više Brugmansija nego uvijek ove tri.
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2008 u 22:09
Staky, dature uzgajaj iz sjemena, sijanjem. Sjeme klija gotovo 100% i relativno brzo.
Kod Brugmansija je drugačije. U principu i one se mogu uzgojiti sijanjem sjemena ali je reznicama puno brže i jednostavnije.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2008 u 09:08
Božikovine kada da ih posijem već sada, ili da čekam proljeće
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2008 u 06:20
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Božikovine kada da ih posijem već sada, ili da čekam proljeće

Triša, nema žurbe, sačekaj proljeće. Od sijanja pa do biljčice za sadnju u vrt treba oko četrdesetak dana.
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 00:29
Božikovine, ja malo prerano ali bolje nego da okasnim. Dature su mi malo kasno cvjetale pa nisam uspjela dočekati sjeme. Po Fatkinom uputstvu sam ih podrezala do tla i druge godine bi trebale iznići mlađahne valjda iz tog korijena. Ako se to ne zbije, smijem li se opet preporučiti za koju sadicu?smile143
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 08:40
Pa Vera kod mene ima sjemena žute i Fatkine ljubičaste, a ja ću ih posijati, pa možda bude i sadnica, ali kaže Božikovine bolje u proljeće, dakle ima vremena. Ako užicaš od Božikovine neke druge boje super.
RIJEKA

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 10:41
Vera4, Triša, kod nas bude sadnica bijele i ljubičaste dature (D. stramonium i D. metel). Tako da netrebate brinuti oko toga.
Na vrh
Staky View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Staky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 12:01
Dature bijele ja u principu iz sjemena uzgajam, a ove koje orežem i ostaju u  zemlji njihov korijen sam potjera. Pun vrt mi je bijelih Datura.
Meni je problem sa Brugmansijama. One mi ne daju sjeme nikako pa nikako, uvijek ih vadim iz vrta prije mraza i stavljam u teglu sa zemljom i sklonim, na proljeće opet sadim u vrt. Jesu divne i sve, ali nikako ih razmnožiti. Pa pokušavam kad ih orežem na zimu jer su mi ionako prevelike da ih samo tako vadim i sklanjam, sa reznicama ali ne uspijeva mi nikako :(
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 12:13
Stanooo, da bi ti brugmansije dale sjeme moras ih oprasiti ako to pcele ne urade.Ja sam tako kod svoje zute i jedva sam dobila jednu onu mahunu sa sjemenom i cekam da sazrije.
Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 424
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 12:25
Vid Fatke - gdje su brugmansije i dature tu je i ona! šala, šala ...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 13:31
Na trebaju nam genetičari kad imamo Fatku, eto ona uspješno radi posao pčelica.
RIJEKA

Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2008 u 16:12
Ahaha, to su moje mezimice i sa njima sam prezadovoljna, divno mirisu.Sto se tice sijanja, to sve zavisi od uslova ali ne treba bas ni rano sijati, posto one znaju kolonuti pa odose.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.