Skradnik_vrt u vikendici |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 13> |
Korisnik | |
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
koliko sam shvatila,lijeska ne rodi prvih par godina? kako će tek onda kad joj grane u ogradu pretvorim?
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Super Triša!
Meni jedne godine nikle lubenice. Imala sam ravno dvije- jedna je strunula , a druga je bila veličine kutije cigareta. Negdje imam i fotku za usporedbu sa kutijom, ali ko će to naći! Bila sam jako ponosna na njih! |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Upravo smo poslije ručka pojeli jednu lebeničicu, taman jedan slatki obrok za mm i mene - dovoljno, MPK je oduševljena, baš zato što su tako malecke, a nikakva briga oko njih.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ima toga za papati...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lješnjake imam i ja - ali mi je zanimljivo da od 3 lijeske dvije imaju duguljate a jedna više okrugle plodove
![]() ![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Bravo Triša...
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ne vidim zašto ne, to je potpuno nezahtjevna loza, ne treba špricati, a ima je puno i u Primorju, a zovu je Direktor ili Fragola, pa jerujem da ćeš negdje naći. Puno hvala svima, vrt mi nije blizu, ali tamo situaciju spašava rosa, koja ipak bilju daje onu neophodnu vlagu. Korov sam djelimično riješila ove godine crnom folijom ,a druge godine imam namjeru prekriti cjeli vrt, jer onda od trave nema ništa, a to mi je jako vaćno, pa čupkam samo onih desetak cm uz samu kulturu. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Vidim i kod Triše stigla jesen!
![]() Lubenice su i kod mene bile tako sitne, ali puno slađe od onih glomaznih kupovnih.
Baš je užitak uživati u plodovima svog rada. Pijuckat čaj dok vatrica pucketa, klopat još poneku lubenicu zaostalu u vrtu, zobat grožđe....
Praviš li i pekmez od grožđa? Kod nas često prave pekmez od Izabele ili Nojaša, koji je isto direktno rodni hibrid ili direktor
![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Nisam nikad probala praviti pekmez, jer većinu pojedemo, a ostalo napravim sok, stavim u bočice od pola litre i zaledim, bez vode i bez šećera, čisto prirodno, svaki dan izvadimo jednu bočicu i imamo si fini sokić.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
i kod mene lubenice su takve,sitne ali socne i slatke...ustvari nema ih vise,sve smo pojeli...i vec mi fale.
|
|
![]() |
|
Moj vrt je bio u fazi mirovanja, jedino je susjed preorao cjelu povrsinu. Mislili smo da ce nam ovaj vikend potanjurati i frezati, ali kako je bilo jos mokro susjed kaze da nece biti moguce, pa smo to ostavili za petnaestak dana kada ponovo dodemo.
Ipak smo u rubni dio vrta, odnosno terena predvidenog ya vrt posadili bobicasto voce i to aroniju, malinu, taybery, a i kupine smo preselili s jednog mjest, koje nije bilo bas pogodno.
Pokusat cu staviti slike ako internet bude radio, ako ne slike ce biti sutra.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Jutros sam ogradila proljetni vrtic s jaglacima, visibabama i jos nekim poljsko-sumskim cvijecem. Posijala sam ricinus, lan, cinije, laventeru roza bijelu, sve sam to zalila i lagano pokrila sa zemljom, u nadi da sjemenu nece nauditi mraz, kojeg ce sigurno jos biti. Susjed mi je upravo potanjurao vrt, pa me sada ceka sijanje, no morat cu to ostviti za slijedeci put.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Tri dana u vikendici i zadovoljna sam obavljenim poslom.
Vrt još nije spreman za povrće, ali bobičasto voće je posađeno
Novi vrtić oko stupa od stupića akacije okružio je posijane cinije.
Sjemenke - samo neke kupljene, sijat ću ih drugi put
Kukurijek se iz šume preselio u moj cvjetnjak
Novi cvjetnjak šumsko proljetni
Jorgovan koji je lani prvi puta cvjetao, jako se lijepo razgranao i ove se godine nadam pokojem cvjetu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Oh Trisa...sta reci...bas je lijepo vidjeti koliko snage ulazete u vase "vrtove" jer kako vidim,ima ih vise od jednog
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
novi cvijetnjaci su super!
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Ma nisam baš sigurna za cinije vani, ali iman ih hrpu, a kad gore posijem nešto, dođem tek za 15 dana, odna uživam ako je nešto izašlo, ako ne bude, sijem ponovo.
Hvala drage moje - ma gore je prava uživancija, jer ima puno mjesta.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Triša ma to je pravi raj za telo i dušu, uživancija je da oni mali simpatični vrt doma nadopuniš s ovim u Skradniku, tu možeš bez problema saditi sve i svašta
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša vjerujem ti da uživaš u prekrasnoj prirodi i svome vrtu...
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Baš mi je drago da možete uživati u tako lijepoj prirodi
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |