Stevia Rebaudiana |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 15> |
Korisnik | |
argan ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vepre, ekipo, da li netko ima iskustva sa slanjem sadnica postom? moram poslati iz zg u osijek, a bojim se da po ovim temperaturama nece prezivjeti. jel bolje slati mladje (10 cm) ili starije biljke? nekako se bojim da postaju sve krhkije...
hvala! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gardist ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Rasta? Kako doci do tamo, gdje se tocno nalaze?
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Argan, to ti je stvarno jako tesko, pogotovo preko ljeta. Ako poznajes nekog vozaca autobusa mozes ga zamolit(sa par kn) da ti prenese sadnice u autobusu a ne u prtljazniku do odredista. Tako ti je najsigurnije. Stavi ih u otvorenu kutiju, sadnice umotaj mokrim novinskim papirom, pa
donji dio u vrecicu pa u kutiju. To ti je moj prijedlog, ako netko zna bolje neka kaze. |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Vepre svaka ti cast na uspjehu.Ja sam sijala steviu ali nisam uspjela.Imam jos nesto sjemenki ko zna kakve su pa cu opet pokusati.
|
|
![]() |
|
vepar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
mislim da ti je keeka dala dobar prijedlog,najbolje je busom i najbrže ako ne uhvatiš nekoga sa osobnim autom da ide .Iz iskustva znam da vozači to obično odrade dobro,samo ih upozori da malo pripaze.a 2-3 sata vožnje im neće naškoditi,pogotovo ako je zasađena,nemaš bojazni ![]() |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
vepar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
samo da ti kažem iz iskustva ,ako im vrh nije crn,ni ne pokušavaj,ništa od njih,a osim toga ako su starije od godinu dana također ,uzaludan ti trud. |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Ma kod mene nisu ostarile nego to zna prodavac.Kupila sam preko neta ove godine.
|
|
![]() |
|
argan ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 12 |
moje iskustvo, sijala sam u 7 navrata do sada:
supstrat mora biti lagan, ne pre mokar, nikada sasvim suh, najbolje spricati dva puta dnevno; pokriti sjemenke s jedva nesto supstrata ili pijeska, tek da ih "usidri", drzati na suncanom mjestu, najbolje 24h pod lampom, najbolje su mi klijale od 15.4 do sada; jos bolje one sijane po mjesecevom kalendaru! kako sam dilala nesto sjemena, ljudima sam probrala one crne i lijepe sjemenke, a iz fore, umjesto da ih bacim, probno sam posijala one bijele i nikakve, i necete vjerovati, proklijale su????? ni jedna nije proklijala kad sam posijala u malo glinastu zemlju... izgleda da najlakse ide u mjesavini treset+humus+pijesak... na kraju, stvarno je istina da je stevijino sjeme jako neujednaceno, to jest, biljke koje su sad vec 15-ak cm nevjerojatno se razlikuju...a u slatkoci, to cu uskoro vidjeti. na webu kazu da sjeme gubi klijavost s vremenom, a i da kod nas nije moguce uzgojiti vlastito sjeme, vidjet cemo. u osmom mjesecu cu probati razmnozavati reznicama najuspjesnije maticne biljke, pa javim kako ide. zna li netko tocno kako se radi hormon rasta od vrbovih pupova? |
|
![]() |
|
ispravka: hormon za poticanje zakorjenjivanja reznica. valjda se to tako zove.
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Mislim da to mozes kupiti u poljoprivrednim ljekarnama(malo boljim). To ti je jedna mala kutijica ljubicastog cepa s prahom u koju ces ju samo malo umocit i to ti je to. Osim ako nije nekako drugacije odredeno.
Najbolje pitaj osobu koja ti ju proda. |
|
![]() |
|
hvala, keeka, ali ja bih iskljucivo ekoloski...dakle, od vrbinih pupova se napravi frape, ali ne znam tocno postupak...netko?
|
|
![]() |
|
sakupljac ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
lp
|
|
![]() |
|
elfica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Sadnice stevie na trešnjevačkom placu! Sljedeći vikend pazarim! Baš me zanima kako će se razvijati.
|
|
![]() |
|
tinkatincica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
Bok ekipa!Ja bih zamolila ako bi mi netko mogao poslati sjeme ili biljčicu. Jako sam zainteresirana. Ako tko zna gdje bi ju mogla nabaviti u Slavoniji ili Mađarskoj? Molim za pomoć i info.Hvala dobrim dušama!Pozdrav!
|
|
![]() |
|
Bok, Elfice jesi li uspjela pazarit koju steviu na placu? Kolika im je cijena i klike su?
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Vepre, one tvoje sadnice su izrasle nebu pod oblake :-))
Obje su visoke oko metra, ali slabo mi tjeraju bočno samo idu u vis. Da ih možda pinciram, što misliš?
|
|
![]() |
|
iskreno da kažem neznam,al kako imaš dve pokušaj jednu.ima toga i kod mene al ja nisam ni jednoj zakinuo vrh,al sam mišljenja da je kasno za to,možda bi bilo koristi da se zakinuo vrh dok su mlađe bile.javi u svakom slučaju što si učinila i kako napreduju naravno ,jesu li slatke ![]() ![]() |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Sutra ću jednoj ipak skinuti vrh pa javim razvoj događaja.
I slatke su... gricnem ja tu i tamo koji listić
![]() |
|
![]() |
|
ne preteruj,haha,da ti se linija ne pokvari od toliko slatkog
![]() |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
Vepre evo i moja ide u visinu, al to mi nije bio najveci problem vec su mi ju napale usi. Danas sam ju malo pošpricla s insekticidom da mi se odrzi jer ipak imam samo jednu. Pokusala sam bez špricanja al nije uspjelo, izgubila sam par listića.
![]() Mislim da bi zakidanje vrha u bilo kojoj fazi dalo dobre rezultate. Svaka biljka kad joj otkines neku grancicu ona istera jos min. 2 nove. Pa tko ima vise biljčica neka pokusa pa javi rezultate i sliku po mogučnosti. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |