Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Stevia Rebaudiana
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Stevia Rebaudiana

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
Korisnik
Poruka
argan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje argan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2009 u 10:30
vepre, ekipo, da li netko ima iskustva sa slanjem sadnica postom? moram poslati iz zg u osijek, a bojim se da po ovim temperaturama nece prezivjeti. jel bolje slati mladje (10 cm) ili starije biljke? nekako se bojim da postaju sve krhkije...
hvala!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gardist View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gardist Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2009 u 12:31
Rasta? Kako doci do tamo, gdje se tocno nalaze?
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2009 u 20:52
Argan, to ti je stvarno jako tesko, pogotovo preko ljeta. Ako poznajes nekog vozaca autobusa mozes ga zamolit(sa par kn) da ti prenese sadnice u autobusu a ne u prtljazniku do odredista. Tako ti je najsigurnije. Stavi ih u otvorenu kutiju, sadnice umotaj mokrim novinskim papirom, pa
 donji dio u vrecicu pa u kutiju. To ti je moj prijedlog, ako netko zna bolje neka kaze.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2009 u 22:31
Vepre svaka ti cast na uspjehu.Ja sam sijala steviu ali nisam uspjela.Imam jos nesto sjemenki ko zna kakve su pa cu opet pokusati.
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2009 u 22:34
Originalno poslano od člana argan argan napisao:

vepre, ekipo, da li netko ima iskustva sa slanjem sadnica postom? moram poslati iz zg u osijek, a bojim se da po ovim temperaturama nece prezivjeti. jel bolje slati mladje (10 cm) ili starije biljke? nekako se bojim da postaju sve krhkije...
hvala!

mislim da ti je keeka dala dobar prijedlog,najbolje je busom i najbrže ako ne uhvatiš nekoga sa osobnim autom da ide .Iz iskustva znam da vozači to obično odrade dobro,samo ih upozori da malo pripaze.a 2-3 sata vožnje im neće naškoditi,pogotovo ako je zasađena,nemaš bojazniSmile
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2009 u 22:38
Originalno poslano od člana Fatka Fatka napisao:

Vepre svaka ti cast na uspjehu.Ja sam sijala steviu ali nisam uspjela.Imam jos nesto sjemenki ko zna kakve su pa cu opet pokusati.

samo da ti kažem iz iskustva ,ako im vrh nije crn,ni ne pokušavaj,ništa od njih,a osim toga ako su starije od godinu dana također ,uzaludan ti trud.
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2009 u 22:40
Ma kod mene nisu ostarile nego to zna prodavac.Kupila sam  preko neta ove godine.
Na vrh
argan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje argan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 12:54
moje iskustvo, sijala sam u 7 navrata do sada:
supstrat mora biti lagan, ne pre mokar, nikada sasvim suh, najbolje spricati dva puta dnevno; pokriti sjemenke s jedva nesto supstrata ili pijeska, tek da ih "usidri", drzati na suncanom mjestu, najbolje 24h pod lampom, najbolje su mi klijale od 15.4 do sada; jos bolje one sijane po mjesecevom kalendaru! kako sam dilala nesto sjemena, ljudima sam probrala one crne i lijepe sjemenke, a iz fore, umjesto da ih bacim, probno sam posijala one bijele i nikakve, i necete vjerovati, proklijale su????? ni jedna nije proklijala kad sam posijala u malo glinastu zemlju... izgleda da najlakse ide u mjesavini treset+humus+pijesak...

na kraju, stvarno je istina da je stevijino sjeme jako neujednaceno, to jest, biljke koje su sad vec 15-ak cm nevjerojatno se razlikuju...a u slatkoci, to cu uskoro vidjeti.

na webu kazu da sjeme gubi klijavost s vremenom, a i da kod nas nije moguce uzgojiti vlastito sjeme, vidjet cemo. u osmom mjesecu cu probati razmnozavati reznicama najuspjesnije maticne biljke, pa javim kako ide. zna li netko tocno kako se radi hormon rasta od vrbovih pupova?
Na vrh
argan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje argan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 12:57
ispravka: hormon za poticanje zakorjenjivanja reznica. valjda se to tako zove.

Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 13:03
 Mislim da to mozes kupiti u poljoprivrednim ljekarnama(malo boljim). To ti je jedna mala kutijica ljubicastog cepa s prahom u koju ces ju samo malo umocit i to ti je to. Osim ako nije nekako drugacije odredeno.
Najbolje pitaj osobu  koja ti ju proda.
Na vrh
argan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje argan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 13:10
hvala, keeka, ali ja bih iskljucivo ekoloski...dakle, od vrbinih pupova se napravi frape, ali ne znam tocno postupak...netko?
Na vrh
sakupljac View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sakupljac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 00:14
Originalno poslano od člana gardist gardist napisao:

Rasta? Kako doci do tamo, gdje se tocno nalaze?

lp
Na vrh
elfica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 30
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elfica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2009 u 15:52
Sadnice stevie na trešnjevačkom placu! Sljedeći vikend pazarim! Baš me zanima kako će se razvijati.
Na vrh
tinkatincica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tinkatincica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2009 u 13:14
Bok ekipa!Ja bih zamolila ako bi mi netko mogao poslati sjeme ili biljčicu. Jako sam zainteresirana. Ako tko zna gdje bi ju mogla nabaviti u Slavoniji ili Mađarskoj? Molim za pomoć i info.Hvala dobrim dušama!Pozdrav!

Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 08:52
Bok, Elfice jesi li uspjela pazarit koju steviu na placu? Kolika im je cijena i klike su?
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2009 u 21:55
Vepre, one tvoje sadnice su izrasle nebu pod oblake :-))
Obje su visoke oko metra, ali slabo mi tjeraju bočno samo idu u vis. Da ih možda pinciram, što misliš?
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2009 u 20:55
Originalno poslano od člana primorka primorka napisao:

Vepre, one tvoje sadnice su izrasle nebu pod oblake :-))
Obje su visoke oko metra, ali slabo mi tjeraju bočno samo idu u vis. Da ih možda pinciram, što misliš?

iskreno da kažem neznam,al kako imaš dve pokušaj jednu.ima toga i kod mene al ja nisam ni jednoj zakinuo vrh,al sam mišljenja da je kasno za to,možda bi bilo koristi da se zakinuo vrh dok su mlađe bile.javi u svakom slučaju što si učinila i kako napreduju
naravno ,jesu li slatkeSmileTongue
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2009 u 21:36
Sutra ću jednoj ipak skinuti vrh pa javim razvoj događaja.
I slatke su... gricnem ja tu i tamo koji listić Tongue
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2009 u 22:13
ne preteruj,haha,da ti se linija ne pokvari od toliko slatkogWink
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2009 u 13:09
Vepre evo i moja ide u visinu, al to mi nije bio najveci problem vec su   mi ju napale usi. Danas sam ju malo pošpricla s insekticidom da mi se odrzi jer ipak imam samo jednu. Pokusala sam bez špricanja al nije uspjelo, izgubila sam par listića. Cry
Mislim da bi zakidanje vrha u bilo kojoj fazi  dalo dobre rezultate. Svaka biljka kad joj otkines neku grancicu ona istera jos min. 2 nove. Pa tko  ima vise biljčica neka pokusa pa javi rezultate i sliku po mogučnosti.Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.