Spathiphyllum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 16> |
Korisnik | |
esperanza0905 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moj je na poslu do kompa, zalijevam ga 2put tjedno, uživa u zračenju
![]() |
|
carpe diem
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...Triša, nisam imala , za sad, slučaj da mi izgubi lišće sobna biljka koja se vrati u kuću...
.....volim dracene...imam 5 različitih i volila bi ih priviknuti na ljetovanje....
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala mimar, riječanke su "poslušne" - 15:11:29
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Mimar i ja pratim iz prikrajka i idem pokušati dohraniti. Mislim da je sada na pogonom mjestu. Veselilo bi me da za malo vremena mogu pokazati slike sa promjenama.
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ima vrlo lepu lisnu masu i bas deluje zdravo, sto je najvaznije, ali bi mu cvet pasovao ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Samo da se nadovežem u vezi sobnih biljaka. Čak i ove biljke koje slove kao sobne vole jako biti od proljeća vani u polusjeni gdje nakon kratkog perioda privikavanja naprosto živnu (primjera radi navest ću neke koje mi trenutno padaju na pamet, šeflera, spatifilum, razni fikusi, sanseverije, pojedine vrste orhideja, dracene i dr.)
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Je manči, to je super prijedlog. Mene jedino ljuti kad te biljke, koje su mi cjelo ljeto vani unesem u kuću, one izgube lišće, promjena im smeta i zato strogo želim odjeliti "sobne biljke", koje će mi uvijek biti u kući, od onih nazovimo iz "dvorišnih".
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...ljeti može slobodno vanka, u hladu, zaštičen od vjetra i prevelike kiše...na moje dođe i kasno predvečernje sunce i to im ne smeta....
...kod mene im je problem vjetar što sam već pisala kod marante...
...inače sad mi je želja pronači sobne-tropske biljke koje će uspjevati na taraci barem veći dio godine...to bi bio pokus za 2010....
|
|
![]() |
|
Mimar, sve moj ima, osim što ga zaista rijetko dohranjujem, znači učinit ću to odmah sutra, pa ćemo pričekati cvjetak, inače izgleda zdravo-teba mu malo oprati lišće, ali špricam ga često
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Trisa, dodj mu malo prehrane. Da bi cvetao ne mora da stoji pored tv-a (ni jedan od moja 4, koliko ih imam i svi cvetaju redovno, ne stoji uz taj famozni tv
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
moj će cvijetati po drugi puta ove zime.....
![]() |
|
![]() |
|
Slikat ću ga sutra, krasan je, ali možda bi ga stvarno trebala dohraniti - nisam ništa od 9.mj. dohranjivala.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Imam ga i ja i već pet godina nisam vidjela cvijet, a kako mi je draga osoba poklonila bila sam strpljiva. Ovdje na forumu sam pročitala za šefleru, pa sam tako obje na ljeto stavila van na terasu. I taman kad sam ga htjela baciti, spatifilum je pokazao cvjetove. A ove godine nisam ni prihranjivala ... Pa zaista je neobičan.
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ja imam dva,jedan sa sitnim listom drugi sa krupnim.Taj manji neprestano je cvjetao ,a veliki svake prestupne godine
![]() ![]() Trebaju prehranu, vode čim listovi kolonu,dosta indirektne svjetlosti.Vole prskanje listova ali ako dođe sunce na prskan list list izgori i pocrni.Ne vole prskanje dok cvjetaju jer i cvjet pocrni i brzo uvene.. |
|
![]() |
|
...moji nisu muški, kad sam je kupila imala je cvijetove
![]() ....rasadila sam je u dvije i obe su kraj TV -a po zimi, isto dava nove listove ali cvetje ne !?
|
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Moj je cvao pred 4 godine i od onda ništa. Nedavno sam ga, po vašim savjetima, preselila kraj tv-a i počeo je mlade listiće puštat, a za cvijet ćemo vidjet.
|
|
![]() |
|
Ne Sarice nisam napisala, ali ovo ljeto mi je dao jedan cvjetić i to je bilo sve. No čekam i dalje, što mogu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Je li moguće da je muškić?
![]() O toj biljci znam da voli puno svjetla, ali ne i sunce i da cvate od ožujka do listopada.Voli da je se zalije svaki drugi dan, a kada ocvate da se zalijevanje smanji. Obožava prskanje lišća i postojanu temperaturu okoline.
I kod mene ne cvate...
![]() |
|
![]() |
|
Manči isti slučaj je i kod mene. Dugo je imam predivna je, ali ne cvjeta . Na svjetlu je, ne direktno na suncu, ne dohranjujem je često, po zimi ništa, zaljevam kad je suha, ali cvijeta nema.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
...od jednog malog sad imam veliki i mali spaty ali mi ne cvjetaju???
...da li ih prihranjujete kad vam cvjetaju?!
....bili su mi na taraci do Božića ( južna Hr ) ali ipak ne vole puno kiše... idealno bi bilo ispod trijema kojeg nemam...podnose i do +8 C...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |