Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Spathiphyllum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Spathiphyllum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 16>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
esperanza0905 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esperanza0905 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2010 u 14:00
moj je na poslu do kompa, zalijevam ga 2put tjedno, uživa u zračenju
carpe diem
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2010 u 01:14
...Triša,  nisam  imala  ,  za  sad,  slučaj  da  mi  izgubi  lišće   sobna  biljka  koja  se  vrati  u  kuću...

.....volim  dracene...imam 5  različitih  i  volila  bi  ih  priviknuti  na  ljetovanje.... 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 20:32
Hvala mimar, riječanke su "poslušne" - 15:11:29smile186
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 20:26
Mimar i ja pratim iz prikrajka i idem pokušati dohraniti. Mislim da je sada na pogonom mjestu. Veselilo bi me da za malo vremena mogu pokazati slike sa promjenama.
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 19:44
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Mimar, sve moj ima, osim što ga zaista rijetko dohranjujem, znači učinit ću to odmah sutra, pa ćemo pričekati cvjetak, inače izgleda zdravo-teba mu malo oprati lišće, ali špricam ga često

Ima vrlo lepu lisnu masu i bas deluje zdravo, sto je najvaznije, ali bi mu cvet pasovao Wink. Probaj ga dohraniti sa malo vise kalijuma, recimo gnojivo 15:11:29, mislim da bi pomoglo.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 12:57
Samo da se nadovežem u vezi sobnih biljaka. Čak i ove biljke koje slove kao sobne vole jako biti od proljeća vani u polusjeni gdje nakon kratkog perioda privikavanja naprosto živnu (primjera radi navest ću neke koje mi trenutno padaju na pamet, šeflera, spatifilum, razni fikusi, sanseverije, pojedine vrste orhideja, dracene i dr.)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 11:11
Je manči, to je super prijedlog. Mene jedino ljuti kad te biljke, koje su mi cjelo ljeto vani unesem u kuću, one izgube lišće, promjena im smeta i zato strogo želim odjeliti "sobne biljke", koje će mi uvijek biti u kući, od onih nazovimo iz "dvorišnih".
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2010 u 10:26
...ljeti  može  slobodno  vanka,  u  hladu,  zaštičen  od  vjetra i  prevelike  kiše...na  moje  dođe  i  kasno  predvečernje  sunce  i  to  im  ne  smeta....
...kod  mene  im  je  problem  vjetar  što  sam  već  pisala  kod  marante...

...inače  sad  mi  je  želja  pronači  sobne-tropske  biljke  koje  će  uspjevati  na taraci  barem  veći  dio  godine...to  bi  bio  pokus  za  2010.... 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2010 u 17:26
Mimar, sve moj ima, osim što ga zaista rijetko dohranjujem, znači učinit ću to odmah sutra, pa ćemo pričekati cvjetak, inače izgleda zdravo-teba mu malo oprati lišće, ali špricam ga često

RIJEKA

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2010 u 15:50
Trisa, dodj mu malo prehrane. Da bi cvetao ne mora da stoji pored tv-a  (ni jedan od moja 4, koliko ih imam i svi cvetaju redovno, ne stoji uz taj famozni tv Smile) ali mora da ima dovoljno svetlosti, a sumnjam da su bas televizori pored samog prozora. Da se ne ponavljamo, ne na direktnom suncu, ko ima uslova preko leta moze u polusenovitom mestu sa eventualno malo sunca u ranim i vecernjim satima, redovno zalivanje, ponekad prehraniti, ne premale saksije i obradovace vas. Verujte, nimalo nije ni zahtevan, ni cudan Tongue.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 718
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2010 u 13:00
moj će cvijetati po drugi puta ove zime.....
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 18:41
Slikat ću ga sutra, krasan je, ali možda bi ga stvarno trebala dohraniti - nisam ništa od 9.mj. dohranjivala.
RIJEKA

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 18:16

Imam ga i ja i već pet godina nisam vidjela cvijet, a kako mi je draga osoba poklonila bila sam strpljiva.

Ovdje na forumu sam pročitala za šefleru, pa sam tako obje na ljeto stavila van na terasu. I taman kad sam ga htjela baciti, spatifilum je pokazao cvjetove. A ove godine nisam ni prihranjivala ... Pa zaista je neobičan.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 18:04
Ja imam dva,jedan sa sitnim listom drugi sa krupnim.Taj manji neprestano je cvjetao ,a veliki svake prestupne godineLOL.Manji je bio u kupatilu na prozoru sa dosta svijetlosti,veliki u dnevnoj sobi isto pored prozora sa dosta svjetlosti.Onda me je naljutio pa sam mu dodala prihranu za cvjetajuce i prihranu za zelene biljke,skinula gornji sloj zemlje,dodala novi,i procvjetaooo jee.Imao je par predivnih cvjetova.I na zimu i na ljeto je cvjetao.Ali od ljetos opet bojkotuje,ja sam jesenas mali stavila zajedno sa velikim u istu saksiju i mali već  cvjeta a veliki šuti..Znači, čudnna biljkaConfused
Trebaju prehranu,  vode čim listovi kolonu,dosta indirektne svjetlosti.Vole prskanje listova ali ako dođe sunce na prskan list list izgori i pocrni.Ne vole prskanje dok cvjetaju jer i cvjet pocrni i brzo uvene..
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2010 u 17:09
...moji  nisu  muški,  kad  sam  je  kupila  imala  je  cvijetove  LOL....

....rasadila  sam  je  u  dvije  i  obe  su  kraj  TV -a  po  zimi,  isto  dava nove  listove  ali  cvetje  ne !?

Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 22:08
Moj je cvao pred 4 godine i od onda ništa. Nedavno sam ga, po vašim savjetima, preselila kraj tv-a i počeo je mlade listiće puštat, a za cvijet ćemo vidjet.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 21:53
Ne Sarice nisam napisala, ali ovo ljeto mi je dao jedan cvjetić i to je bilo sve. No čekam i dalje, što mogu.
RIJEKA

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 21:43
Je li moguće da je muškić?Wink

O toj biljci znam da voli puno svjetla, ali ne i sunce i da cvate od ožujka do listopada.Voli da je se zalije svaki drugi dan, a kada ocvate da se zalijevanje smanji. Obožava prskanje lišća i postojanu temperaturu okoline.
I kod mene ne cvate...Wink

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 20:37
Manči isti slučaj je i kod mene. Dugo je imam predivna je, ali ne cvjeta . Na svjetlu je, ne direktno na suncu, ne dohranjujem je često, po zimi ništa, zaljevam kad je suha, ali cvijeta nema.
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2010 u 13:03
...od  jednog  malog  sad  imam  veliki  i  mali  spaty  ali  mi  ne  cvjetaju???

...da  li  ih  prihranjujete kad  vam  cvjetaju?!

....bili  su  mi  na  taraci  do  Božića  (  južna Hr  )  ali  ipak  ne  vole  puno  kiše... idealno  bi  bilo  ispod  trijema  kojeg  nemam...podnose  i  do  +8   C... 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 16>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.