Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Za sve je "kriv" ukrasni slak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Za sve je "kriv" ukrasni slak

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 96>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 20 Prosinac 2010
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 09:43
Andina gledam,gledam i ne mogu se nagledat.Kolko vam se krasnih biljčica zakorjeniloClapSve su krasne na svoj način.Onaj šeboj je fantastično niknuoThumbs%20Up a adeniumi su prave slatkice na suncu.Super vam napreduju.Samo naprijed dragaWink    smile79 
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Pridružen: 14 Lipanj 2011
Lokacija: Zagorski breg
Status: Offline
Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 13:55

Draga Andina, iskrene čestitke na uloženom trudu i motiviranju djece; učiti ih da vole prirodu i stvaranju nečeg lijepog. Nisam ni slutila, kad sam pogledala naslov, da ću od slaka stiči u školski vrt, odnosno prisustvovati njegovom stvaranju. Još jedanput smile141

P.S. Mislim da ruže nije trebalo stavljati pod zaštitnu foliju, one su dosta otporne, jedino nagrnuti oko svake zemlju. Ako mogu pripomoći kakvom donacijom, npr: ukrasne trave ?!
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 14 Rujan 2008
Status: Offline
Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 14:49
Sve pohvale  tebi kao mentorici. Odgajaš generacije  biljkoljubaca i znalaca!ClapClapClap
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši vrt pod kišom 2014

Pridružen: 31 Srpanj 2011
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 17:48
Tea, nisam sve ni pokazala jer bi bilo previše slika. Adeniuma je u školi ukupno devet, a isto toliko ih imam kod kuće pa uspoređujem gdje bolje rastu. Za sada je stanje podjednako. Je li kako im je lijepo bilo na suncu! A sad najavljuju snijeg! Uh!

Carol, bojala sam se za te ruže jer nisu imale gotovo nikakav korijen kad smo ih presađivali iz sjenovitog dijela. Sad su se već "udomaćile" na južnoj strani pa smo im maknuli foliju. Što se tiče donacija, zahvaljujem kao da smo ih primili, ali još nismo isplanirali točno kako će vrt izgledati pa ne znamo ni koje su nam sve biljke potrebne. Znam samo da će dio vrta bio u potpunosti "starinski" i za to već imamo puno sjemenja. Od travica već imamo nekoliko busena plave trave (Festuca glauca) koja će ići u "moderniji" dio vrta, a za ostalo još nemam pojma što nabaviti.

Baka, hvala lijepa! Nadam se da ćemo moji zadrugari i ja zajednički puno toga naučiti o cvijeću. Razmišljali smo i o korisnom vrtu s povrćem, ali to ne bi išlo jer većina povrća dozrijeva ljeti kad nas nema u školi.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši vrt pod kišom 2014

Pridružen: 31 Srpanj 2011
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 18:33
Obećala sam da ću vam pokazati stanje u vrtu. Jučer je bilo sunčano pa sam malo slikala, a danas pada kiša i vrt djeluje otužno.
Najprije biljčice u sjenovitom dijelu, tj. između zgrada gdje sam napokon kamerom uhvatila trenutak unutar onih pola sata kad ima malo sunca.


Heuchera dobivena od Bake Bee lijepo se udomaćila. Hvala, BB!


Maćuhice cvatu, ali su pognule glavice. Zašto?


Paprati, također od Bake Bee, djeluju svježe i kao da im baš tu paše.


Je li ovo tamjan?


I hortenzija je stigla iz BB vrta, ali je, nažalost, ostala bez lišća. No, pup je znak da se "udomaćila".


Sprema li se to erica cvjetati?


Calluna je ovdje privremeno. Na proljeće seli pod borove.


Zvjezdan sklapa zadnje ovogodišnje latice.


Ivica je također stigla od BB, ali sam je razdijelila u svaki dio pomalo tako da se svuda raširi i napravi lijep tepih.


Jedna početnička pogreška: nisam zabilježila što smo posadili pa ne znam sa sigurnošću što nam to niče. Čini mi se da je anemona.


Ovo je sigurno anemona:


Zumbuli su niknuli prvi, ali smo ih zatrpali pa sad miruju. Zato su niknuli ranunkulusi ...


... i presličice, stigle iz vrta Lorice10. Hvala, Lorice! Bojim se što će biti s njima kad zahladi. Možda i njih sutra zatrpamo.


I ovdje imamo nepoznate biljke. Ovu smo dobili od jedne bake:


A ovo je samo niknulo. Je li to drač? Prelijepo mi izgleda.


Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši vrt pod kišom 2014

Pridružen: 31 Srpanj 2011
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 21:45
Zaboravila sam vam pokazati komposter koji nam je domar nabrzinu napravio kako bismo u njega stavili iščupani korov. Nažalost, moji su trećaši premaleni da bi korov sjeckali ogromnim škarama, a sjeckalicu nemamo. Stoga taj posao prepuštamo ekološkoj grupi iz viših razreda.


A sada selimo na jug. Nedavno smo ovdje imali još jednu "radnu akciju" i to subotom. Dečkima nije bilo teško ustati iz toplog kreveta i prionuti na posao.
Anegdota: Za vrijeme štihanja jedan je dječak s vanjske strane ograde pitao: "Pa kako vam se da ovdje crnčiti kad možete doma uživati igrajući igrice?" Na to je moj zadrugar A. odgovorio:"Nemaš ti pojma kakvo je to zadovoljstvo razbacivati gnoj!" Pukla sam od smijeha!


Ovaj put uspjeli su izvaditi ogromni betonski blok ispod kojega je bila željezna šipka od armature:


Dečki su morali zorno pokazati koliku su rupu iskopali kako bi izvadili tu šipku.


Uspjeli smo još jednom preštihati dio vrta i tu zakopati razbacani gnoj. Taj dio predviđen je za "starinski vrt".


Posadili smo pajasmin i obukli mu "šal" kako bismo zaštitili korijen od smrzavanja.


Još jedna anegdota: Videći što radimo, prišao nam je djed od osamdesetak godina i pohvalio se kako je i on jednom bio u zadruzi ove škole. Pričao nam je kako je zajedno s učiteljem sadio breskvu koja se prije par godina osušila i od koje je sada ostao samo panj te kako su djeca uzgajala dudov svilac i tako doprinosila zarađivanju u svojoj obitelji. Oduševljeno je promatrao dečke kako štihaju i činilo mi se da bi im najradije došao pomoći. Obećao je da će nas posjetiti i ispričati nam još detalja o svom sudjelovanju u školskoj zadruzi.
Ovo je bila ta breskva.


Danas je njezinom mjestu panj oko kojega smo zasadili lukovice (dečki znaju koje, ja ne znam) Embarrassed. Kad to cvijeće procvjeta, a na panj stavimo veliku teglu s đurđicama, nadam se da će lijepo izgledati. Inače, biljke koje smo već prije zasadili označili smo rastegnutim koncem kako ih ne bismo preštihali. I ovdje imamo biljku nepoznatog imena - donacija roditelja - pa ako ju tko prepozna, molim da mi prišapne njezino ime.


Premalo je vremena bilo da bismo posao dovršili. Preostali dio vrta sliči bojnom polju: gnoj na površini, korov ponovno narastao, a od "dobronamjernih" posjetitelja s vanjske strane ograde dobivamo i poklone u vidu papira, plastičnih boca, vrećica i slično.


Dolazi polugodište i treba puno učiti za kontrolne ispite. Stoga su naši radovi u vrtu trenutno zastali. Nastavit će se čim malo zatopli u veljači ili ožujku. Do tada nam ostaje isplanirati izgled vrta, odabrati cvijeće koje ćemo posaditi, pribaviti materijal za stazice i slično.



Na ovom dijelu (slika gore) dečki imaju namjeru napraviti mali potočić i jezerce s pumpom koja će stalno vrtiti istu vodu, zatim drvenu ogradicu, kamenjar i tko zna što još. Ideje pršte, ali pitanje je koliko je njihova realizacija moguća. Vrijeme će pokazati.

Još jedan pogled na obrađeni dio:


I pozdrav od ekipe koja i subotom ima volje za rad.


Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Pridružen: 14 Lipanj 2011
Lokacija: Zagorski breg
Status: Offline
Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 21:50
Grmčić, sa zeleno bijelim listićima je Euonymus fortunei, a ovo na zadnjoj je nažalost drač.Unhappy
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Pridružen: 09 Studeni 2011
Lokacija: Marija Bistrica
Status: Offline
Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2011 u 00:33
Uvjerena sam da ćete jednog dana ti i tvoji mraveki pobjediti na natjecanju školskih vrtova. Javi na proljeće ako treba kakvog bilja pa ako imam, rado ću pripomoći.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 03 Travanj 2008
Lokacija: .
Status: Offline
Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2011 u 09:08
kad bi se drugi ugledali na vas ,
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši vrt pod kišom 2014

Pridružen: 31 Srpanj 2011
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 01:14
Carol, hvala! Sad znam nešto više. Smile
Anabistrica, hvala na lijepim željama, ali bojim se da do penzije neću naučiti dovoljno o uzgoju cvijeća i uređenju vrta pa zato ni nemam namjeru voditi djecu na takvo natjecanje.
Gioiaa, hvala! Nasreću, otkako je Hrvatski radio pokrenuo projekt "Najljepši školski vrtovi", sve više škola pristupa uređenju svoga okoliša. Ni ja nisam znala za to dok nisam preuzela cvjećarsku grupu. 
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši vrt pod kišom 2014

Pridružen: 31 Srpanj 2011
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 01:31
Prošle subote imali smo Božićni sajam. Moji su cvjećari bili vrijedni pa su prodavali nešto cvijeća, uglavnom zakorijenjene reznice begonija i klorofit, te ukrase koje su napravili na radionicama. Puno su ukrasa prodali, a od cvijeća su nam ostala samo tri mala klorofita. Zaradili smo nešto više od dvjesto kuna Cool, a sav prihod ide u blagajnu zadruge iz koje se onda financira nabavka materijala za buduće radionice. Evo nekoliko fotki sa sajma:



















Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 03 Travanj 2008
Lokacija: .
Status: Offline
Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 09:23
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 22 Travanj 2007
Lokacija: Hr
Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 13:08
Vesela je tvoja škola, baš mi je drago!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
Avatar

Pridružen: 28 Kolovoz 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 13:32
Andina,
sve pohvale učenicima i mentorici.

Eh, da je bar takvih akcija više - kod nas bi sve cvjetalo.

Veliki pozdrav i puno smile79
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 20 Prosinac 2010
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 13:07
Andina,bit će to sve super i još će ljepše izgledati na proljećeThumbs%20UpZa prostor koji niste stigli obradit ima vremena.Ne brinite se,stignete i to kad djeca napišu ispite i ispune školske obavezeThumbs%20UpGlavno je da žele i imaju volju raditi.Dok ima toga bit će i vremena za rad.Stvarno ste marljivi i svijet mi odmah izgleda ljepše i vraća nadu da ne ide sve u vjetar kad čitam tvoju temu.Bravo draga za sve smile55
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 24 Kolovoz 2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Siječanj 2012 u 18:36
Sretna i vesela nek ti je cijela Nova godina!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 20 Prosinac 2010
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2012 u 10:01
           Draga Andina,sve najbolje i sretnu Novu godinu želim!!!

Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar
Najljepši vrt pod kišom 2014

Pridružen: 31 Srpanj 2011
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2012 u 10:16
Hvala vam, Gioiaa, Anaida, Silvy, Tea i Monstera na tome što posjećujete ovu stranicu i na čestitkama. I ja vama želim sve najbolje u godini koja je počela. Neka vam sve cvjeta!
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Avatar

Pridružen: 20 Prosinac 2010
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2012 u 10:19
smile79
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 30 Srpanj 2009
Lokacija: Hrvatska
Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2012 u 23:38
drago mi je da ste aktivni i lijepo sta postavili izloške za božićni sajam
Sretnu i uspješnu Novu 2012 ti želim



Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.