Opuncija - Opuntia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 10> |
Korisnik | |
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Astrophytum
1. ? 2.Opuntia Ficus Indica Cristata 3.Opuntia Variegata - dolazi iz Brazila,ime vrste ne znam 4.Opuntia Stenopetala - Mexico |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Muhlenbergija, imas li imena ovih Opuntia? |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sve su to opuncije, bodljikave, ponosne, prekrasne, a tek cvjet - što reći više!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
To se odnosi i na moje, vjerujem jer je isti kao moj lijevi, e sad pitanje dali podnosi minuse i kolike, to jest može li u Rijeci biti zimi vani.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Za to ne treba biti preveliki znalac. To je Opuncia.
|
|
![]() |
|
chalatea77 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
Pitanjce za znalce ....da li bi ovaj kaktua spada pod Opuncije...s obzirom na veličinu imam taj kaktus kojih 11 godina bio je 10 cm velik sad je div
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dali su ove moje dvije opuncije, slične su kao ona od Otok, ali čini mi se da nisu ove moje baš potpuno isti.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
vidio sma ovu losinjsku opunciju ljetos stvarno je prekrasna :) a i tvoja je otok :)
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
I tvoja je lijepa, čim je Lošinjanka !
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ma vidi ti moje ljepotice Lošinjanke sa rive, a uz nju još cijela kolekcija - juka, palma, lamprantus
A ja imam jednu malu, malu ![]() |
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Odlična ideja sa stiropolom, dobro će mi doći za koji mjesec.
A ova opuncia me ostavlja bez daha!
![]() |
|
![]() |
|
(Presađivanje kaktusa).......Opuncija
Ovo je metoda moje susjede.(veliko iskustvo i ogromna kolekcija kaktusa). Ona prilikom presađivanja koristi stiropor. Metodu sam ove godine sam isprobao. Presadio sam oko 20tak kaktusa. Naročito mi se dopada što sve iglice ostanu neoštećene. Nabavite nekoliko centimetara debeli stiropor. Izrežite ga u veličini kutije cigareta 2X. Istovremeno pažljivo pritisnite suprotne strane kaktusa i izvadite kaktus iz tegle. Nema šanse da se piknete a istovremeno sve iglice ostanu neoštećene. Da ne bi potpuno promašili temu o opuncijama evo slika jedne lošinjske opuncije. Ljepših od lošinjskih opuncija nisam vidio a Vi? ![]() |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Suzyy višestruko ih lagano omotaj novinskim papirom pa ih tako možeš lakše držat kod presađivanja, a i manje se oštete bodlje a samim time i biljka
|
|
![]() |
|
suzyy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
zanima me kako presađujete kaktuse,jer kad to radim pune su mi ruke bodlji.pokušala sam sa rukavicama ali bez pomoći.molim vas savjet?????????????????????????
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Nije baš u temi, ali ovo je fantastično - odmah ću si spremiti, da ne povjeruješ.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |